8 důvodů, proč jíst jahody

5 komentářů

Dasa63
25. května • 11:34

mně koupené jahody vůbec nechutnají. s vyhřátou jahodou z vlastní sklizně se to nedá srovnat. snobské šampáňo s jahodou mi taky nechutná, raději každé zvlášť. pokud už bych si do něj něco hodila, tak raději ty tančící brusinky. na zuby bych si je nedala, protože jsou v nich kyseliny, které poškozují sklovinu, a pecičky, které narušují dásně a způsobují záněty, takže naopak po jahodách je dobře si vyčistit zuby. vlasy jsem nezkoušela :-)

Mata69
24. května • 15:29

mambule: jahody jdou samozřejmě koupit i na trhu, rovnou od pěstitelů, nebo si je u pěstitele sama natrhat. Není nutné nakupovat tvrdé nazelenalé plody v obchoďáku - ty mají do jahod daleko. Ale pak je nutné vzít na vědomí, že budou ke koupi jen v určitém období, kdy zrají. Ne v lednu, ne v únoru.

Mata69
24. května • 15:27

"Samozřejmě hlavní důvod, proč jíst jahody, je ten, že jsou prostě strašně dobré. Mimo to male ale řadu dalších blahodárných Účinků pro naše tělo, Přečtěte si jaké, a běžte na nákup, jahodové sezóna začíná!" Dál jsem nedočetla, protože tohle mi bohatě stačilo...

BlanchR
24. května • 12:42

Tedy, už v úvodním odstavci je TOLIK!!!! chyb, že jsem se málerm pozvracela a dál nečtu. To je fakt ubohost. To snad psalo dítě ze 2. třídy, ne?

mambule
24. května • 8:49

To je vsechno hezké, ale četla jsem, že jahody prodávané v obchodech jsou zvlášť intenzivně osetrovany proti škůdcům, mnohem vic než ostatní ovoce. Ne že by se nesmely ochutnat, než dozraji vlastní, ale jsem v tom radeji opatrná. Tzn. sežeru 1-3 balíčky před tím, nez mám svoje jahody ze zahrady - necpala bych se kupovanymi jahodami denně. I kdyz pošmak to je! :-)

Doporučujeme

Články odjinud