8 důvodů, proč muži zahýbají, i když jsou doma spokojení

8 důvodů, proč muži zahýbají, i když jsou doma spokojení

Nevěra ve vztazích není nic neobvyklého. Podle studií si zahýbá každý druhý pár, přičemž muži jsou v tomto směru aktivnější, a to často i přestože jsou v partnerství či manželství s vámi spokojení. Proč to dělají?

Touha lovce

Stará známá výmluva, která se ovšem zakládá na pravdě. Muži v sobě prostě mají zakódováno, že jsou lovci a projevuje se to i přístupem k ženám. Čas od času si potřebují dokázat, že jejich lovecké zkušenosti ještě nezakrněly, a také je láká pach mladého masa. Je to prostě zvířecí pud a oni nejsou příliš schopní s ním bojovat.

Pokračování 2 / 7

Lákavější sex

Možná si myslíte, že svého partnera znáte a víte o něm všechno, i co má nebo nemá rád v posteli. Ale opak může být pravdou. Možná ho vzrušuje něco, co se stydí před vámi říct, protože si myslí, že byste na splnění jeho tužeb nepřistoupila, a potkal ženu, která s tím problém nemá a ochotně s ním experimentuje. Nebo je prostě jen v sexu lepší než vy.

Pokračování 3 / 7

Nepovažuje sex za nevěru

Věřte nebo ne, muži jsou opravdu schopni naprosto oddělit sex od citů. V takovém případě pro ně není sex nevěra, ale pouze ukojení lidské potřeby. To, že se vyspí s jinou ženou, pro ně ještě neznamená, že by vás nemilovali. Dotyčná pro ně většinou byla v podstatě jen bezejmenný nástroj, se kterým vykonali to, co zrovna potřebovali, ale nakonec se stejně vrátí k vám.

Pokračování 4 / 7

Alkohol

Alkohol je mocná čarodějka a dost často pod jeho vlivem děláme věci, které by nás nikdy ani nenapadly. Ruku na srdce – nestalo se vám nikdy, že byste v opilosti provedla něco, čeho jste později litovala? Neříkáme, že alkohol je omluva, to rozhodně ne. Je to jen vysvětlení, proč se dějí některé věci, které se stávat nemají.

Pokračování 5 / 7

Už to není, co dřív

Nemyslete si, že je chyba jen na jeho straně! Někdy totiž ženy zapomínají, že jsou ženami, takže o ně partner ztrácí zájem. Je pochopitelné, že se zaměstnáním, dvěma dětmi a péčí o domácnost nemáte pořád sílu vypadat dokonale.

Péči o zevnějšek byste ale neměla zanedbávat, protože když muž touží po akci a najde doma rozcuchanou neupravenou ženu v zapatlaných teplácích, která od porodu stále neshodila těch 20 kg a na sex nemá náladu, protože ji bolí hlava, což je denně se opakující scénář, je téměř jisté, že se půjde poohlédnout jinam.

Pokračování 6 / 7

Roli hraje ego

Muž si prostě potřebuje dokazovat, že je pořád ještě samec, což souvisí s jeho egem. Pokud má navíc kolem sebe nezadané a bezdětné kamarády či kolegy, kteří si víkend co víkend užívají s jinou milenkou, mužova touha si dokázat, že na to ještě má, roste o to víc. Nejsou v tom city ani nic osobního, jde prostě jen o „trofej“.

Pokračování 7 / 7

Klid a pochopení

Občas – a to je ta nejvíc nebezpečná možnost – muži hledají u milenky krom dobrého sexu také útěchu a pochopení. Často přijdou z práce domu, kde najdou unavenou ženu, křičící děti a nepořádek. Nějakou dobu trvá, než spolu s partnerkou zpacifikují potomky a chvilku si odpočinou. Dost často se pak v posteli setkají s odmítnutím, a to navíc až po dlouhé debatě o financích na hypotéku/auto/dovolenou nebo o synových problémech ve škole.

U milenky je na prvním místě on a sex je jasnou součástí večera. Nemusí poslouchat pláč dětí nebo výtky manželky, naopak se může vypovídat a je i vyslechnut.

Doporučujeme

Články odjinud