8 receptů na zdravé mlsání: Zkuste nepečený ovocný dort nebo cuketové chipsy

8 receptů na zdravé mlsání: Zkuste nepečený ovocný dort nebo cuketové chipsy

Bez mlsání by byl svět pěkně smutným místem k žití. Přinášíme vám skvělé tipy, jak si dopřát dobroty, i když se vám s věkem zpomalil metabolismus. S domácím ovocným dortíkem nebo špenátovou rolkou se nemusíte omezovat a stejně neztloustnete.

Kořeněné chipsy z hlívy

Hlíva je zázrak, její konzumace je skvělou prevencí rakoviny. A ještě vám může báječně zpříjemnit večer u televize. I když je k přípravě těchto chipsů nezbytný olej, stačí houby jenom potřít a vložit do mikrovlnné trouby, zapnout nejvyšší stupeň ohřevu a opékat cca 10 minut z každé strany.

Recept na Kořeněné chipsy z hlívy najdete ZDE

Domácí müsli tyčinky

Šetřete a připravte si domácí müsli tyčinky – jsou zdravé, bez cukru a přesně víte, co obsahují. Oříšky můžete přidat dle chuti nebo vašich zásob v kuchyni. Chybu neuděláte ani v případě, že přidáte sušené ovoce nebo čokoládu.

Recept na Domácí müsli tyčinky najdete ZDE

Křížaly z jablek

Často opomíjená jablka stačí pořádně usušit a zdravé mlsání je na světě! Věnujte část svého večera krájení a přípravě jablek, následně vložte do sušičky nebo blízko topení a pak už vyčkejte několik hodin. Jablečné plátky doporučujeme před sušením pokapat citronem, aby nezhnědly.

Recept na Křížaly z jablek najdete ZDE

Zdravé špenátové rolky

Pikantní rolky z rozmixovaných ingrediencí opečených na pánvi. Hotovou placku srolujete a spíchněte párátkem, případně naplňte pomazánkou.

Recept na Zdravé špenátové rolky najdete ZDE

Na videu najdete recept na bramborové knedlíky, jak je dělaly naše babičky:

Cuketové lupínky

Křupavé lupínky z cukety jsou skvělé na večerní mlsání! Stačí je obalit ve směsi z rozdrcených kukuřičných vloček a dát zapéct.

Recept na Cuketové lupínky najdete ZDE

Fitness jogurtový koláč s ovocem

Honí vás po večerech mlsná? V tom případě musíte fitness koláč vyzkoušet! Nepečený korpus z rozinek a kešu oříšků je oproti tomu z cukrárny výživově hodnotný a rozhodně po něm neztloustnete!

Recept na Fitness jogurtový koláč s ovocem najdete ZDE

Rychlé banánové sušenky

Podlehněte banánovým sušenkám z ovesných vloček. Sladké placky rozhodně nejsou ničím, co vám bude křupat mezi zuby, naopak jsou poměrně vláčné, ale zato snadno návykové!

Recept na Rychlé banánové sušenky najdete ZDE

Polentové hranolky

Víte, že z kukuřičné kaše se dají připravit výborné zdravé hranolky? A navíc bez omastku, stačí uvařit hustou směs, okořenit a upéct v troubě. Servírujte s jakýmkoliv oblíbeným dipem.

Recept na polentové hranolky najdete ZDE

Doporučujeme

Články odjinud