Thajsko

Thajsko

Thajsko
Thajsko
Thajsko
Dominikánská republika
35
Fotogalerie

9 exotických destinací, kam se v zimě vydat za sluncem

Také vám připadá zbytečné létat na dovolenou v létě, kdy je hezky i v Čechách, a raději byste utekla před mrazivým počasím v zimě? Zimní dovolené se stávají čím dál větší samozřejmostí a na výběr je řada destinací. Které jsou nejoblíbenější?

Thajsko

Thajsko je už od 90. let nejoblíbenější destinací Čechů, kteří v zimě zatouží po moři a teple. Malé ostrůvky, průzračné moře, bílé pláže, palmy… To všechno tahle krásná exotická země nabízí. I přes čilý turistický ruch tady pořád naleznete prázdné pláže, kde budete zcela sami.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pokračování 2 / 9

Dominikánská republika

Jestliže toužíte zažít pravý Karibik, Dominikánská republika je pro vás jako stvořená. Nádherné pláže, karibský rum, místní tanec merengue a pohoda. Také zde při šnorchlování uvidíte krásný podmořský svět a vyzkoušet můžete i jízdu na koních po pláži.

Pokračování 3 / 9

Zanzibar

Těsně pod rovníkem je největším lákadlem ostrov Zanzibar, jehož břehy omývá Indický oceán. Krom krásné přírody si můžete užít atmosféru bazarů nebo navštívit bývalý trh s otroky, podívat se na želvy na Vězeňském ostrově a případně se vykoupat s delfíny.

Pokračování 4 / 9

Dubaj

Díky stále levnějším letenkám se Dubaj v poslední době stala oblíbenou destinací. Ve městě je sice neuvěřitelně draho, ale zase si užijete teplé moře a bílé pláže v kombinaci s luxusními ulicemi a mrakodrapy, mezi nimiž je i ten nejvyšší na světě. Nezapomeňte si udělat ani tradiční fotku z pláže s typickou budovou Burdž al-Arab ve tvaru plachty v pozadí.

Pokračování 5 / 9

Bali

Bali sice začíná být pomalu přeplněné turisty, své kouzlo si ale stále drží. V zimě je zde sice období dešťů, ale neprší po celý den a teploty se pohybují kolem 25 stupňů, zatímco moře má až 24 stupňů. Místní nadpozemsky krásná příroda vám určitě učaruje.

Pokračování 6 / 9

Srí Lanka

Srí Lanka neboli Cejlon je v období mezi prosincem a březnem báječným místem na útěk ze zimy. V tomto období také bývá plná českých turistů, z nichž většina na Srí Lanku jezdí kvůli ideálním podmínkám pro surfování. Ostrov krom krásných pláží nabízí také horské oblasti, kam se vyplatí si udělat výšlap.

Pokračování 7 / 9

Kuba

Stejně jako v Asii je pro Čechy nejoblíbenější Thajsko, v Karibiku je to Kuba. Naleznete zde proslulou pláž Varadero, která údajně patří mezi nejhezčí pláže světa. Kuba toho ale nabízí víc – na ulicích se můžete kochat starými americkými auty z 50. let, zatančíte si salsu a lákadlem pro milovníky starých dobrých časů jsou i ručně vyráběné vyhlášené kubánské doutníky.

Pokračování 8 / 9

Egypt

Pokud nevyhledáváte vyloženě tropy a nechcete příliš utrácet, vyrazte do Egypta. V zimě je tato země při teplotách mezi 23 a 27 stupni spíše o památkách, koupat se tu ale taky dá. Tedy za předpokladu, že nefouká. Jakmile se zvedne vítr, stane se z koupání nepříjemná záležitost. Večery jsou tu chladné, proto se doporučuje přibalit si s sebou mikinu či bundu.

Pokračování 9 / 9

Kanárské ostrovy

Na vulkanických Kanárských ostrovech vládne jaro celoročně, navíc v zimě jsou neustále ke koupi akční letenky za dobré ceny. Nečekejte vedro jako v Karibiku, krásného počasí se ale přece jen dočkáte. V zimních měsících se nejvíce doporučují ostrovy Fuerteventura a Lanzarote, kde je nejtepleji.

Doporučujeme

Články odjinud