18
Fotogalerie

9 ezoterických dárků, s nimiž vždycky trefíte do černého

Nevíte už s dárky kudy kam? Nejlepší jsou ty, s nimiž se dostanete opravdu do hloubky a pobaví se nad nimi celá rodina. Zkuste třeba tyhle.

Líla – hra vedoucí k sebepoznání

Klepněte pro větší obrázek

2000 let stará indická stolní hra o člověku a jeho cestě k poznání sebe sama, života a okolního světa. Jejím smyslem je podívat se na to, co vás v životě brzdí a jaký had připoutanosti vás stále stahuje do nižších pater (čaker – energetických center).

Tahle hra je jen zmenšením velké, skutečné hry života. 72 polí na hrací desce je plodem tisíciletého zkoumání nitra člověka indickými mudrci. Stačit vám bude jedna kostka z Člověče, nezlob se. Každý hráč pak bude už jen potřebovat jednu malou osobní věc, která ho bude ve hře symbolicky zastupovat.

Světci, kteří vymysleli tuto hru, ji používali k rozpoznání současného stavu bytí. Při hře pozorně sledovali svou pouť a zjišťovali, kteří hadi je stahují dolů a které šípy je povznášejí. Kostka karmy jim určovala cestu, odrážela jejich vlastní vnitřní stav a současně ukazovala jejich další vývoj.

Hru Líla koupíte na internetu zhruba za 300 Kč i s podrobným návodem.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Pro koho se hodí:

V končícím roce ohnivé opice pro všechny. Opice si totiž ráda hraje a při hře se dají jednak nenásilně děti naučit, že určitá pravidla je třeba respektovat, a taky se ještě svézt na končící energii tohoto čínského roku.

Pokračování 2 / 9

Mála - asijský růženec

Klepněte pro větší obrázek

Mála je tradiční pomůcka k počítání manter (posvátných slov) při meditacích. Podobá se křesťanským růžencům, ale je používána hlavně v buddhismu a hinduismu. Mála má obvykle 108 korálků plus jeden větší guru korálek.

Jakou barvu mály si pořídit

Bílou nebo z křišťálu pro mantry s uklidňující aktivitou, které slouží k očištění mysli.

Zlatou, stříbrnou, měděnou na mantry pro zlepšení životního stylu, vědomí a pro hromadění zásluh.

Dřevěnou pro mantry s fascinující aktivitou.

Z ořechů nebo kostí pro mantry s ochrannou aktivitou.

Málu na fotce s amazonitem a kouřovým křemenem koupíte na jogamarket.cz od 3000 Kč.

Pokračování 3 / 9

Návod na práci s kyvadlem

Klepněte pro větší obrázek

Věštecké kyvadlo dává jasné odpovědi a nabízí užitečná řešení v každodenním životě. Nemusíte za věštci, můžete si poradit sama. Jednoduché tabulky a jednoduchý návod, jak s kyvadlem pracovat, vám otevřou dveře k nečekaným možnostem nejen při věštění budoucnosti.

Budete se moct zeptat na skryté nadání, vhodnou stravu nebo rozmístění nábytku v bytě, pomůže i při diagnostikování nemocí… Až si budete jistá, že vám kyvadlo říká pravdu, můžete si vyrobit vlastní okruhy otázek.

Vydal Alpress, koupíte v knihkupectvích nebo na internetu od 200 Kč.

Pro koho se hodí:

Pro každého, kdo se zajímá o věci mezi nebem a zemí, chce vědět odpovědi na své otázky a nehodlá neustále volat na předražené věštecké linky.

Pokračování 4 / 9

Náramek požehnaný šamanem z Bali

Klepněte pro větší obrázek

Před tím, než ručně vyrobený šperk opustí rodný ostrov Bali, je mu požehnáno šamanem. Šperk je tak nabitý pozitivní energií a lépe poslouží svému nositeli. Bali Beach Babe je jako život na pláži. Burácení vln, tyrkysové vody, teplý vánek, to je to, co léčí a vyživuje srdce a ducha.

Náramek koupíte na jogamarket.cz od 1099 Kč.

Pro koho se hodí:

Pro každého, kdo chce neovyklý a krásný šperk s přidanou hodnotou.

Pokračování 5 / 9

Nejstarší strategická hra na světě

Klepněte pro větší obrázek

Zatímco ostatní stolní a deskové hry přicházejí a po čase většinou opět upadají v zapomnění, hra GO tu je už čtyři tisíce let! Je kuriózní také tím, že dosud počítače nedokážou porazit její nejlepší hráče.

Má totiž velice jednoduchá pravidla. Během několika minut se je naučí i děti. Dva hráči střídavě pokládají na desku své kameny. Přitom se snaží si ohraničit si co největší území a zajmout co nejvíce kamenů soupeře.

O vítězi nerozhodují jen logické myšlení nebo inteligence, důležitá je i vytrvalost, schopnost vcítit se do myšlení soupeře, intuice, schopnost zkrotit své emoce, ale také rozhodnost a důvtip.

Pro koho se hodí:

Pro všechny. Její pravidla jsou jednoduchá a při hraní si můžete zkoušet intuici a tříbit logiku. To se v životě vždycky hodí. Koupíte na Go-shop.cz od 269 Kč

Pokračování 6 / 9

Cestovní eko podložka na jógu

Klepněte pro větší obrázek

Sanskrtské slovo jóga v překladu znamená obnovení spojení individuálního Já s univerzálním Bytím. Nejstarší zmínky o tomhle cvičení pocházejí z doby až 900 let před naším letopočtem.

V současnosti je jóga čím dál oblíbenější a není snad člověka, který by nevěděl, o co se jedná. Dá se cvičit kdekoli a kdykoli, ke cvičení potřebujete jen volné oblečení a kousek rovného povrchu. A také podložku, nejlépe takovou, kterou si můžete vzít všude s sebou.

Pokud máte ráda výrobky šetrné k prostředí, pořiďte si podložku z přírodního kaučuku. Až na ní budete mít při některých ásánách přilepený nos, nebudete muset čichat chemické výpary.

Pro koho se hodí:

Pro každého, kdo se rád protáhne před a po jakémkoli cvičení. Ultra tenkou, jen 1,5 milimetru širokou podložku na cesty, kterou můžete složit do malého čtverečku, koupíte na jogamarketu od 1799 korun. Je z přírodního kaučuku, který se v přírodě snadno rozloží.

Pokračování 7 / 9

Křišťálová koule

Klepněte pro větší obrázek

Pohledem do křišťálové koule můžeme rozvíjet svůj dar jasnozření v prostoru i čase. Pomáhá při koncentraci, například při umění snít. Nechává nás spoutávat a zvyšovat energii na určitém místě.

Může se používat jako duchovní telefon a obrazovka v jednom. Pomáhá vysílat a vést energie, můžete v ní vidět i obrazy dějů minulých a budoucích stejně tak, jako to dělají v pohádkách čarodějnice. Každý takový příběh má totiž v sobě nějaké to zrnko pravdy…

Pro koho se hodí:

Pro upracované realisty, kteří nevydrží chvíli na jednom místě a drží se při zemi tak, až to není hezké.

Koupíte je v obchodech s kameny a minerály nebo ve specializovaných čarodějnických obchodech jako například esoterik-shop.cz. Skleněné koule bývají levnější, cena těch z pravého křišťálu jde od několika set korun do tisíců, podle velikosti.

Pokračování 8 / 9

Tarotové karty

Klepněte pro větší obrázek

Existuje velké množství výkladu tarotových karet i karet samotných. Dají se použít na jakoukoliv oblast lidského života. Důležité je správně si vybrat ty, které vás osloví. Tarotové karty máme údajně ze starého Egypta. Byly vymalované v hrobkách králů a prý i v pyramidách. Mají tedy obrovskou sílu a neuvěřitelně dlouhou historii. Poprvé se k nám dostaly až ve 13. století.

Pro koho se hodí:

Pro každou ženu. Oříšek ale bude vybrat ty pravé. Nebo si je můžete namalovat sama.

Koupíte je v obchodech s ezoterickou literaturou nebo na internetu už od 70 Kč.

Pokračování 9 / 9

Černé koťátko

Klepněte pro větší obrázek

Každá správná čarodějnice měla kromě špičatého klobouku a dlouhého pláště také na rameni kočku (a věděla, proč to dělá). Kočka má totiž mnohem větší sílu než člověk (pes je zase mnohem slabší než my, proto také na sebe stahuje i naše choroby a potíže). Kočka tak pomáhala čarodějkám zpracovávat negativní energie, s kterými při svých praktikách přicházely do styku, aniž by jim to jakkoli uškodilo. A proč byly vždycky černé? Tahle barva je totiž nejen symbolem magie, ale také ochrany.

Pro koho se hodí:

Toto je dárek vyloženě pro otrlé. Černé koťátko je totiž symbolika pro změnu životní cesty. A nejen to. Pokud někomu darujete zvířátko, zavážete ho k mnohaleté denní péči o něj.

Doporučujeme

Články odjinud