9 věcí, které vám v bytě kradou energii: Zbavte se jich!

14 komentářů

Milena
30. dubna • 10:28

Mam doma hracky po detech a nikdy je nevyhodim, dela mi to dobre se na to divat! jinak ale treba obleceni je dobre vyhodit nebo darovat samozrejme,zakramovany byt neni dobry! Ja na uklid nemela cas, ucila jsem se a ted jsem nemocna a nic nezvladnu! Nektere pamatky je ale dobre si nechat! Souhlasim vsak s tim,ze je dobre vyhodit opryskane nadobi a porcelan, i nektere susene kvetiny apod.Clovek by mel jit dal i kdyz je to tezke! Ja se o to ted snazim! Nekdy nejakym kramem muzeme nekomu udelat obrovskou radost-tak nez neco vyhodite zkuste popremyslet komu byste to dali! Mejte se vsichni fajn! :-)

Sandra
26. září • 16:19

No, je opravdu neštěstí, když se člověku scházejí prezenty, které nelze jinak označit, než nepotřebné klumpy. Člověk má za pár let totálně zanešený byt. Energii mu může brát vztek na sebe sama. Úplně ideální by bylo darujícímu rovnou říct, tohle já nechci, nehodí se mi to nikam a odporuje to mému vkusu. Bydlení a to, co máme na sobě, musí takzvaně sednout, ladit, vytvářet obraz o nás samotných. Nelze se cítit dobře uprostřed x věcí, kterými se obklopujeme jen proto, že je nám hloupé to vyhodit. Nikdy nedávám jako dárek něco, co posílám dál jen za účelem se toho zbavit. Myslím, že na dárku je moc dobře vidět, jakou práci jsme si s jeho vymýšlením dali. Moc dobře vím, jaké to je, převracet v rukách věc, o níž vím, že mi je k ničemu. Nejhorší je, že dárce ta věc stala zbytečně peníze, pokud to koupil sám a že mě to stojí zbytečnou energii smířit se s poznatkem, že mu na mě nezáleží, pokud posílá dál nějaký klump. Dávám dárky praktické, tj. o nichž vím, že je obdarovaný spotřebuje a využije. Dárkový balíček do koupelny, do kuchyně, pokud věc na sebe, do bytu dětem, stylem poukázky, peněz, nebo pojď se mnou a vyber si. U ovdovělé matky, která nám roky dává peníze, balím x dárečků pro radost, potřebné věci do domácnosti, které rády docházejí, když to člověk nejméně potřebuje. Dá mi práci se neopakovat, inovovat. Jelikož spolu svátky netrávíme, má jiné favority, strašně mě mrzí, že nikdy ani SMS nepošle, teď jsem si to rozbalili, měla jsem radost. A když jí mezi svátky volám a nenápadně se zeptám, zasměje se, ještě jsem na to neměla čas. Takže letos bude obálka se stejným obnosem na výměnu, ona mně 500, já ji zrovna tolik. Ať si koupí, co chce a rozbalí si to taky kdy chce. Nějak mi dochází trpělivost. Ono když víte, že používá celý život jen Niveu, seženete jí veliké německé balení v krabici vzhledu obrovského krému a pak to u ní ani nevidíte, natož aby něco aspoň řekla, přejde vás chuť něco vymýšlet. A když potom slyšíte, že ji favoriti dali tento vystavený topinkovač, který díky špatnému chrupu stejně nevyužije, stejně jako tu rychlovarnou konvici, když všichni víme, že má na vodu jeden hrneček na kamnech, fakt nemá cenu něco shánět.

Anonymizovaný
18. srpna • 8:21

Veľa veci som vyhodila, a teraz mi je za nimi ľúto, to boli časy keď mi bolo dobre, môj svet fungoval, aj moje dospelé deti chcú svoje spomienky a ja hlúpa som ich vyhodila, našťastie môj brat má doma vela odložené, tam sa teším, veci po mužovi som si asi tretinu nechala , predsa znamenal pre mňa veľa .....

Anonymizovaný
28. dubna • 9:06

Za tenhle " článek " dostal někdo zaplaceno?
Že jsem se neučil hůře, mohl jsem dělat novináře.

Anonymizovaný
11. dubna • 18:15

Nepovažuji to za úplné blbosti. Ne, že by takové věci doslova kradly energii, ale všechny působí negativně, třeba si to ani neuvědomujeme. Proto bychom se jich měli zbavovat. Hlavně těch darů - nedarů = můj případ. Udělám to hned.

Anonymizovaný
22. února • 10:42

Náš děda říkával pověra je vůl, vezmi na ní hůl........ :-D

Anonymizovaný
12. října • 13:38

Člověk by neměl mít byt plný starých krámů, které překáží, případně vzpomínky na jejich původní majitele či dárce akorát nase...ou. Ale neříkala bych tomu energetičtí upíři.

manka
19. prosince • 10:10

Teď jsem zrovna třídila starší oblečení. Pokud bych to dávala rovnou do kontejneru s odpadky, tak nevyhodím skoro nic. Posunuji to většinou dál tam, kde to najde nové využití. Mamka občas uděla s kamarádkami "výměnnou burzu" nebo pokud vím, že se to tam nechytne tak to dávám do sběrných boxů diakonie, kde to zrecyklují jako textil. Pokud jsem na vážkách tak se snažím si říci, že u mě to není k užitku a jinde možná bude. Docela mi to pomáhá v rozhodování.

Herulinka
10. listopadu • 20:57

Vrbenka: Taky jsem měla s hračkami problémy. Ale beru to tak, že pokud ještě někoho pobaví, tak dobře. Takže jsme zrovna v neděli vylifrovali velký pytel hraček ještě i po mně (!) pro děti do nemocnice. Pravidelně taky vozíváme do školky. A podobně to dělám i s oblečením - charita, kontejnery.
Talíře po babičce mám jako sváteční servis :-)

Vrbenka
9. listopadu • 16:00

A co hračky?Ty mám po dětech a jsou v nich hezké vzpomínky.Když přijedou vnoučata mají si s čím hrát a ani dcery by je nechtěly vyhodit.A nádobí?Mám po babičce i po mamince a miluji to.Vím že to braly do rukou.

lebahu
8. listopadu • 19:06

lapis: Zrovna věcem po ex (nebo mauzoleu po zemřelém) bych věřila. Ale kdybych měla vyházet všechny nože o který jsem se řízla a všechno nádobí který je někde naťuknutý či oprýskaný tak mám prázdnou kuchyň :-D

Herulinka
8. listopadu • 12:52

lapis: Právě naopak. Všechno má nějakou energii. Někdy stačí, aby člověk vešel do domu či bytu a necítí se tam dobře, aniž by věděl proč. Příčiny mohou být různé, ale to, co nás ovlivňuje, není vždycky jen a pouze hmota...

lapis
7. listopadu • 21:18

Proboha co je to za krá... Jakou energii mohou mít staré věci? Nebo duch vašeho ex. To se příčí zdravému rozumu. To by neskousl ani dr. Chocholoušek.

Anonymizovaný
12. března • 20:33

@lapis: Tady není co dodat,tihle pisálkové by měly poctivě makat a pak by nevymejšlely takový ptákoviny !!!

Doporučujeme

Články odjinud