90 procent žen nosí špatnou podprsenku

90 procent žen nosí špatnou podprsenku

Britská oděvní společnost Marks & Spencer provedla v nedávné době největší průzkum, jaký byl kdy uskutečněn v oblasti velikostí a tvarů ženských prsou. Tento průzkum podstoupilo 46.000 žen. Nejpřekvapivějším zjištěním bylo, že více než 90 procent žen nosí nevhodné číslo podprsenky!

90 procent žen nosí špatnou podprsenku

Britská oděvní společnost Marks & Spencer provedla v nedávné době největší průzkum, jaký byl kdy uskutečněn v oblasti velikostí a tvarů ženských prsou. Tento průzkum podstoupilo 46.000 žen, a to formou kombinovaného ručního měření a použití 3D skenovací technologie. Výzkum se tak stal nejkomplexnější studií ženského poprsí v dějinách.

Nejpřekvapivějším zjištěním bylo, že více než 90 procent žen nosí nevhodné číslo podprsenky!

Proč je důležité nosit správně padnoucí podprsenku? Kvalitní, spr ávně padnoucí podprsenka je základním aspektem pro maximální pohodlí. Jelikož ženská prsa nemají žádnou oporu ve svalech, je podprsenka důležitá pro podpírání vaziva v prsech, čímž lze zabránit jejich přílišnému vytahování. Navzdory skutečnosti, že většina žen ví o vlivu cvičení, antikoncepce, diety, menstruace nebo těhotenství na velikost poprsí, devět z deseti žen nosí podprsenky, které jim nesedí.
Výzkumem bylo zjištěno, že 31 procent žen se v posledních pěti letech před výběrem podprsenky nenechalo odborně přeměřit a 22 procent žen se nenechalo odborně přeměřit nikdy!

Kde dělají ženy chybu?
Velikost ňader se stanovuje měřením dvou rozměrů. Jedním je šířka hrudníku pod prsy, která určuje číslo podprsenky. Druhým je šířka přes prsa, která ukáže velikost košíčků. Studie společnosti Marks & Spencer poukázala na skutečnost, že číslo podprsenky a velikost košíčků bylo nepřesné. Na 62 procent žen nosí špatné
číslo podprsenky a ohromujících 76 procent žen má špatnou velikost košíčků. Překvapivé také je, že 55 procent měřených žen si myslelo, že má větší velikost košíčků, než tomu bylo doopravdy.

Služba měření poprsí
Společnost Marks & Spencer v rámci nabídky standardních služeb poskytuje všem svým zákaznicím bezplatnou, profesionální a diskrétní službu "měření poprsí", jejímž účelem je doporučit ženám správnou podprsenku. Navíc přeměřená zákaznice obdrží kartičku se svými mírami, se kterou bude nákup správného spodního prádla jednoduchý i pro jejího manžela či přítele. Nechá-li se zákaznice pravidelně po šesti měsících u Marks & Spencer
přeměřit, může tak sama sledovat, jak se její poprsí v průběhu let mění.

zdroj: Marks & Spencer

Doporučujeme

Články odjinud