Aby naše srdce dokázalo udržet náš životní rytmus!

Aby naše srdce dokázalo udržet náš životní rytmus!

Nový Megared 100% krilový olej v tobolkách. Obsahuje Omega-3 mastné kyseliny, které se rychle a účinně vstřebávají. Bez rybí pachuti.

Věděli jste, že onemocnění srdce a oběhové soustavy patří mezi nejčastější příčiny smrti v České republice?[1] Postihuje populaci napříč všemi věkovými kategoriemi. Jednoduchými změnami ve způsobu života však můžeme pro své zdraví hodně udělat.

Pravidelným pohybem, preventivními prohlídkami, omezením zlozvyků jako je kouření, a správným stravováním můžeme předcházet četným chronickým nemocem či stavům, a to včetně srdečních onemocnění, vysokého krevního tlaku, nebo cukrovky[2].

Naše srdce je nejsilnějším svalem v lidském těle. Každou minutu pumpuje do oběhové soustavy přibližně 5 litrů krve. Aby srdce fungovalo správně, musí být v dobrém stavu i naše cévy. Ty se v důsledku nevhodného životního stylu, kouření, tučné stravy nebo vysokého krevního tlaku mohou poškodit. Omega-3 mastné kyseliny jsou esenciální mastné kyseliny, které mají klíčovou roli v biologických procesech a při tvorbě buněk. Mají formu fosfolipidů, vytváří strukturu buněčných membrán lidských buněk a ty jsou díky nim pružnější.

Lidský organismus není schopen Omega-3 mastné kyseliny vytvářet sám v dostatečném množství. Proto je nutné jejich přísun zabezpečit vhodnou pestrou stravou. Vynikajícím zdrojem Omega-3 mastných kyselin jsou například lněná semínka, ořechy a tučné ryby z chladných moří (např. losos, tuňák). Zásadní ale je, v jakém množství a jak často tyto potraviny jíst. Dietní specislisté například doporučují konzumaci tučných ryb dvakrát týdně. Toto doporučení ovšem v našich zeměpisných šířkách málokdo splní. Proto je vhodným řešením zvážit užívání Omega-3 mastných kyselin ve formě kvalitních doplňků stravy.

Krilový olej je zdroj Omega-3 mastných kyselin nové generace. Kril jsou drobní korýši podobní krevetám, žijící především v ledových, velmi čistých vodách okolo Antarktidy. Krilový olej je bohatý na Omega-3 mastné kyseliny, které jsou ve speciální formě vázány na fosfolipidy a díky tomu se efektivně a rychle vstřebávají v lidském organismu.


Doplňky stravy nenahrazují rozmanitou stravu a zdravý životní styl. [1] ČSÚ, 2011 [2] OECD Health Data, 2013

www.schiffmegared.cz

Doporučujeme

Články odjinud