Aby šaty slušely

19 komentářů

Pavlicka56
25. března • 16:29

Mám velikost 54 a ještě k tomu 183 výšku. A to je teprve problém. Byla jsem na služební cestě v Kolíně a tam jsem náhodou objevila obchod Lady móda, kde jsem byla úplně v šoku. Tak příjemné prodavačky a tolik zboží jsem nikde neviděla. Nebyl problém ani délka kalhot. Sice moji délku zrovna neměly, ale objednaly mi jí na míru. Zato jsem si koupila 3 vršky. A ceny dobré. Už se těším na příští týden, až si pojedu pro kalhoty a bude po výplatě :D. A mají i e-shop, ale zatím tam toho moc není. A kde nakupujete Vy? Znáte nějaké hezké krámečky?

Bob Marley
3. března • 12:09

S Těma kalhotama je to fakt broblematický.Jsem hodně malá,taky trochu oplácanější a kalhoty,který by mi opravdu všude seděly a přitom nebyly drahý většinou neseženu.Většinou musim zkracovat nohavice nebo pas.Klasická konfekce mi prostě nesedí a nechat si je ušít na míru je pro mě docela drahá záležitost.Vyřešila jsem to tak,že jsem si je začala šít sama.Nakupuju v levnejch látkách a šiju tim nejjednodušim možnym zpusobem.Na první pohled neni vubec poznat,že to nejsou kalhoty z obchodu a hlavně mi seděj přesně tak,jak maj.Udělám si je jak chci a mám v nich stejnej úspěch jako v kalhotách za 2000,ne-li větší :-)).A taky ušetřim :-).
Největší problém je ale se spodním prádlem.Mám trochu větší prsa a at hledám jak hledám,po celý Praze na sebe větší a hlavně hezkou podprsenku prostě neseženu.Takový obchody tu samozřejmě jsou,ale kupovat si podprdu za tisícovku,která navíc vypadá divně a hlavně nudně se mi fakt nechce :-).Obchody jako C&A,New Yorker,H&M apod... v tomhle absolutně propadly.Podprsenky krásný,ale malý..Občas seženu větší podprsenku třeba v Kotvě,ale i tam je to spíš vzácnost a taky ne zrovna levně(a ne tak hezký)..

pipi
16. října • 18:09

No ja to mam podobne jako Pizzy, jsem drobna, merim 153 a velikost nosim 32 a i 32 jsou mi nekdy velke, zalezi na vyrobci. Mam rocniho synka a vedle nej vypadam jako jeho sestra:-)) Nesnasim nakupovani kalhot, vsechny jsou jsou mi dlouhe a nebo zase moc velke, to je utrpeni. A nejhorsi jsou prodavacky, jak na me koukaji a vrti hlavou, se mam jit do detskeho, nebo 10 kilo pribrat to me dokaze pekne nastvat:-( Bohuzel se musim smirit s tim, ze uz nevyrostu a pribrat se mi taky moc nedari, u nas jsou vsichni v rodine hubeni.. :-/

Pizzy*
6. června • 19:52

ZuzaM: holt Matka příroda je mocná čarodějka. Ale někdy si hraje až moc ;)

ZuzaM
6. června • 13:04

Pro me je zase delka nohavic pokazde kratka.:-) A to nejsem nijak extra velka, merim 177cm, ale mam proste dlouhe nohy, takze dostatecne dlouhe nohavice sezenu jen u prodlouzenych dzin. Vsechny elegantnejsi kalhoty si musim nechavat sit na miru. V tomto kontextu mi jaksi zkracovani kalhot prijde jako zanedbatelna, veskrze prijemna a levna procedura.:-))

Pizzy*
26. května • 22:35

Já jsem hodně drobné postavy a také dost těžko oblečení sháním. Trička a košile mi jsou většinou velké i když jde o nejmenší dámskou velikost a co se týče kalhot. Tak ty třeba sednou v pase, ale délka nohavic je hrozná, takže se vždy musí zkracovat. Velikost 34 a výška 153 cm taky není žádná výhra (nehledě na to, že vypadám na 15, kdo ví jestli).

marunka
16. března • 17:56

já jsem menší postavy a širší,těžko zháním.....

bob1
1. února • 9:09

Již třetí rok před plesovou sezonou navštěvuji očistu na celé tělo.Než jsem na to šel poprvé,museli mne přesvědčovat a nyní to doporučuji sám.V prvé řadě shodím pár vánočních kilogramů a to bez násilí,což mi vyhovuje,docela se srovná pleť a je mi fajn.U nás to provádí medacol.cz nakoukněte a zkuste.

Hermina
31. ledna • 9:27

Je to fakt hodne dulezity si najit vyrobce, jehoz predstava o tvaru urcity velikosti obleceni se shoduje s postavou vasi. Jinak treba s Quelle jsem udelala zkusenost, bohuzel, jenom samou nejhorsi. Asi jsem nemela kliku. Nic z objednanyho mi nepadlo, pokud to vubec prislo (na plavky objednany v dubnu, ktery mi laskave zaslali koncem listopadu vazne nereflektuju). Navic jsem se vzdycky dopracovala ke zklamani, ze kus odevu, ktery mi prisel, nemel skoro vubec nic spolecnyho s tim, ktery se mi libil na fotce. Vyfocenej vypadal slusive, zajimave, pekne a prisel mi neforemnej hadr lacinyho materialu, strihu i provedeni. Jde o to, jakou predstavu (a v pripade zasilkovych spolecnosti asi i stesti) kazda z nas mame. Ja ale nejsem velikosti XXL a asi si neumim dost dobre predstavit, jak to v takovym pripade chodi s nakupem obleceni. Moje osobni absolutni jednicky jsou Promod a Street One. Na ty nedam opustit. Sedi mi jako zadnice na hrnec ;-)

sudicka
30. ledna • 11:15

Ahoj, děvčata :-) - je mi 54 a jsem XXL. Měla jsem podobné problémy, nemohla jsem si vybrat oblečení. Nyní nakupuji převážně v Quelle. Mají katalog pro XXL velikosti, ale i v jejich normálním katalogu si vyberu a oblečení sedne bezvadně. Opravdu.Mají i virtuální obchodní dům -zkuste to.

Hermina
29. ledna • 10:54

Ahoj holky,priznam se, ze pri moji postave konfekcni velikosti 38, se me tyhle problemy osobne netykaji. Ale zato znam dobre tu radost behat s nasi mamkou nebo tchyni celej den bezvysledne po Praze, protoze vsechny veci tu maji (jak rika nase mamca) jako pro panenky.Jestli muzu neco z vlastni zkusenosti vrele doporucit - jednou za pul roku (nejlepe v sezonnich vyprodejich) si udelejte zajezd do Nemecka. Najdete tam vetsinu znacek, na ktere jsme tady zvykle, a mnoho dalsich, ktere tady ani nemame. Ale narozdil od mistnich prodejcu je pro ne velikost 44 a vyssi naprosto normalni. Mamca i tchyne si tam vzdycky vyberou. A navic - i mimo sezonni vyprodeje jsou v Nemecku hadry uplne stejne drahy nebo dokonce levnejsi nez u nas. A v dobe sezonnich vyprodeju se neboji jit do skutecnych slev, o kterych se nasim prodejcum zda snad akorat v jejich nejtezsich nocnich murach ;-)

chechtalka
24. ledna • 19:55

Také jsem lehce oplácená krásná veselá holka, s XXL. Poradím vám jak to dělám já:
1/ mám švadlenku, která mi leta šije, začínaly jsme před 15ti lety na velikosti 34 /bohužel, ale to jsem ještě neměla taková prsa/, ví co nesnáším, ví, co mi sluší
2/okouzlil mi obchod C and A {obrácené and mi nejde mezi C a A napsat), na václaváku mají vpravo,když jdete od koně, vzadu v obchodě velikosti pro nás, přijatelné ceny, ve více barvách a max. tak 5 ks od jedné barvy, takže kopii jen tak na ulici nepotkáte. Nahoře je větší i krásné spodní prádlo.
3/větší silonky s klínem si kupuji v Kauflandu, tam jsou za 32,--
4/ dobré a přijatelné boty - Stival, Scholl v lékárnách /i letní sandále/ /seznam na weebu/
¨5/ mám mraky šátků a šálek, takže to vypadá, že máte pořád něco nového
6/ když si párkrát do roka změníte barvu a střih vlasů, mají všichni pocit, že jste jiní
7/ pak jsou obchody jako Max Mara, ale tam jsou jiné cenové relace
8/sportovní oblečení dostanete ve sport. obchodech, mají běžně do XXXL
9/chce to trpělivost a když pak na něco narazíte,
tak koupit hned 2 páry, dvoje kalhoty atd.

Mara
20. ledna • 16:20

Zkuste jít do obchodu, když máte 90 kilo, 60 roků ale nemáte kredenciózní figuru. Řekněte, že nechcete splývavé hábity ani neskutečně nudné halenky. Tuhle nabízenou módu pro plnoštíhlé starší dámy bych si nevzala ani do hrobu. Návod na to, jak mají padnout kalhoty, když jsou k dostání jen ty, které jsou v pase aspoň o dvě čísla větší než by měly být, je pak bezva. Ještě větší zábava je, jít nakupovat pro hubeného, dlouhého manžela. A superšou je, když hledáte něco - cokoliv nositelného pro syna, který je ještě delší než manžel.

Naja
16. ledna • 20:06

moje zkušenost je,že pokud si chci něco pěkného a moderního koupit,vezmu s sebou manžela.já si většinou vybírám věci,které se mi líbí,ALE BOHUŽEL NE VŽY MI TAKÉ SLUŠÍ.

ufo
15. ledna • 16:47

Každá rada dobrá v každém věku, nezapomínejte, c se nelíbí teď, časem bude jako krásná vzpomínka.

Natálie
13. ledna • 1:29

já zase potřebuju rifle 27 délky a ty taky nikde téměř nejsou

Herulinka
12. ledna • 19:13

Ono na druhou stranu je těžké i pořídit třeba halenku s opravdu dlouhým rukávem, když mám hodně dlouhé ruce. Když si vezmu větší číslo, bude na mně viset a když si vezmu své, tak mám rukávy do půl předloktí. Proč se s tímhle taky pořádně nic nedělá? Nebo třeba zásilkové obchody. Všechny kalhoty mají délku 105 cm, ale já potřebuju minimálně 115 :-(

kazanka
12. ledna • 9:01

Patří tyhle rady děvčatům, jich se týká hlavní téma Dámy teď? Tj. XXL?? Hihi - to sotva, s touhle velikostí na vás ve většině obchodů s konfekcí koukají jak na dvouhlavé tele, protože jejich sortiment končí v lepším případě číslem 44. Ve státě, kde nadváhu má snad polovina populace, mi to přijde jako masochismus prodejců: "Nechci vydělat, nechci vydělat, nechci..." :o))))) No a pak je zcela zbytečné řešit, jestli kalhoty sedí nebo nesedí - když je nevytáhnete výš než do půl stehen, sedět ani nemůžou. :o)))

Bibina
12. ledna • 8:14

Budu-li se v tom cítit opravdo dobře, je dost pravděpodobné, že v tom minimálně nebudu vypdat špatně.

Doporučujeme

Články odjinud