Adéla (28): Díky tetování jsem přišla o práci

13 komentářů

Anndy
28. března • 14:02

pracuji pro jeden obchodní řetězec a máme striktně nařízené pracovní oblečení. Vyfasovali jsme trika s krátkým i dlouhým rukávem, vesty. Na oddělení pracoval kolega, který měl potetované ruce a musel nosit pouze dlouhý rukáv! Tetování prostě vadí i na tak obyčejných pozicích, jako je vybalovač zboží! Bermudy nebo kraťasy - neexistuje, nesmíme mít ani 3/4 - prostě je nepřípustné, aby byli vidět nohy a to jen díky chlupům! Bohužel ne všichni se holíme a chlapům to asi nenařídíme :-) Takže jen dlouhé kalhoty a nejlépe černé nebo nějaké tmavé barvy. Dokonce nařídili jedné pokladní odbarvit si vlasy, protože se vedení nelíbila její fialová barva......

Zebruška
27. března • 17:53

Já spíš nechápu, co se v tomto článku řeší. A přijde mi zvláštní, že tato situace je popisovaná jako těžko uvěřitelná, zmiňuje se, jak dotyčné nikdo nechtěl věřit atd. Mně naopak připadá, že to je naprosto normální a snad všem známé, že zkrátka některé firmy (a zvlášť v oblasti finančnictví) tetování nepřipouštějí a že mají své předpisy, co akceptují a co ne. Může se to někomu nelíbit, ale tak to prostě je a není na tom nic zas až tak zvláštního. Člověk si musí vybrat - zkrátka když mám tetování nebo mně nevyhovuje přísný dress code, tak nepůjdu pracovat do banky apod.

šiška
27. března • 11:48

Nic se nemá přehánět a trochu pochopení a tolerance by mělo být. Pokud člověk není zmalovaný jako Franz tak o nic nejde! Franzovi bych nedala místo ani jako školník, strašil by žáky. Je to odporné jak vypadá, alespoň tu hubu si měl nechat člověčí. Mám velké pochopení pro dnešní mládež, žijí v naprosto jiném a odlišném světě než to bylo za nás. Mají jiné myšlení a potřeby. Tetování, pircingy a podob. Ale vše by mělo být s mírou, jak se říká, všeho moc škodí.

LUDLOVKA
27. března • 11:31

Když mohl p. Franz kandidovat na prezidenta a nikdo ho kvůli tetování nediskriminoval, tak nechápu, proč to některé firmy tak přehání, je to přehnané.

momou
27. března • 11:28

košilí .........

momou
27. března • 11:28

Na jednu stranu tetování by nemělo vyřazovat člověka z pracovního procesu .....na stranu druhou tetování ať už je kdekoliv, tak nějak v určitých pracovních pozicích nedává důvěru. Z pohledu finančnictví to chápu, ale i tak si myslím, že za lehké tetování by byla jen napoměnuta. A upřímně dodávám, že business oblečení i v parných dnech na mě působí jako týrání lidí. Vždyť i "bermudy" (kraťasy) mohou být velice dobře doplněné košilý s rukávem a klientům by to 100% nevadilo a pracovníci by se cítili lépe.

Elynor
27. března • 11:14

Pracovala jsem v mnoha firmách mimo jiné i jako personalistka, a to jsem ty viditelně tetované rovnou vyřazovala, už se nemuseli snažit. A vůbec nešlo o prestižní banky, ale o normální firmy, třeba obchod s nábytkem... Holt kdo chce tetování, měl by počítat s tím, že to může (ne nutně vždy, ale stane se) mít i negativní důsledky a zbytek světa si před nimi nesedne na zadek.

j66
27. března • 9:05

jaev-bukaj: Já si pamatuji, že vyjímečně se daly džíny koupit v oděvech, těch co měly to lepší zboží, myslím že se jmenovaly LUXUS nebo nějak tak. Moje sestra je tam koupila, šla okolo a viděla frontu a zbyly na ní. Dokonce měla sebou i peníze, protože schovat je prodačka nemohla. Pak mi je občas půjčila, byla jsem v 8 třídě a připadala jsem si úplně světově :-))

Mata69
26. března • 21:07

jaev-bukaj: ale že tetování není totéž co znaménko,to je snad zřejmé.

Mata69
26. března • 21:06

jaev-bukaj: tak kupodivu džíny lidé nosili, protože si prostě načerno sehnali bony a v tuzexu si ty vysněné džíny koupili....Takže ano - v mé době o které píšu džiny existovaly.
Já to psala ale hlavně proto, aby bylo zřejmé, že to není jen výmysl dnešní doby. Já si zcela upřímně myslím, že je příběh smyšlený, že by jí za to tetování na krku vzadu vyhazov nedali, že by byla lehce upozorněna, že není vhodné, aby bylo vidět a měla by je schovávat.
Ano - jsme v jiné době, ale ve spoustě firem opravdu dress code funguje a vyžadují ho. Myslet si o tom můžete co chcete.

Evelyn20
26. března • 20:58

Mata69: Zajmavý příspěvek? A byly v té době o které píšete džíny? Snad jen pro vyvolené v Tuzexu! Tak si to pamatuji já! Nemáte pocit,že jsme už v jiné době a někde jinde? Srovnávat dnešek s dobou socialismu mi příjde opravdu ulítlé! A hned uvádím jsem taky narozená v socialismu, ale naštěstí mám názory modernější. To by se za chvíli hlásila zaměstnavateli kde jaká bradavice a znamínko. Tetování je dneska už běžnější věc a vyhazovat někoho proto z práce mi příjde scestné.

Evelyn20
26. března • 20:45

Tady nejde o džíny, ale o tetování? A mě to příjde ve 21. století na hlavu postavené. Navíc ho měla na místě,kde až tak nevyčuhovalo. No dneska nejde ani tak o to co kdo umí,ale o vzhled a to je opravdu na zamyšlení. Co kandidát na prezidenta a jeho tetování, tam bych to chápala, ale tohle? Spíše šlo o to uvolnit místo pro nějakou tlačenku a pak je každý argument dobrý! Lituji mladé lidi, v tomhle směru je tato společnost totálně netolerantní.

Mata69
26. března • 20:06

Jémine, spadla z višně nebo co? Jistěže v bankách a finančních institucích platí dost přísný dress code co se týče business oblečení! Některé firmy mají zavedené "volné pátky" kdy si zaměstnanci mohou přijít v ležérním oblečení, ale v bankách to nebude. Prostě to patří k image finančnictví. Ono na rovinu, platilo to i za dob socíku, pracovala jsem kdysi u okresního soudu, taky jsme si nemohly chodit do práce v džínách. Jenom tehdy se tomu neříkalo "dress code"....

Doporučujeme

Články odjinud