ADÉLA (45): Zamilovala jsem se do kriminálníka, dala jsem mu šanci

63 komentářů

helza
5. října • 19:48

Trochu mi ale vadí jakási dehonestace Milenina manžela. Podnikatelů, kteří naletěli i u nás je myslím dost a nemuseli to být právě hňupi. Navíc Milena popisuje svého muže jako dobrého člověka, možná lidumila. Ale, být obezřetným podnikatelem, tedy člověkem, který je obezřetný, nedůvěřivý a tvrdý, se s takovou povahou moc neslučuje. Nevím, jak to bylo, je, či není, ale to, že někdo nemá podnikatelského ducha ve smyslu obezřetnosti atd., to toho člověka přeci nijak nesnižuje. Může být schopný podnikatel pouze svou kreativitou, tvůrčími nápady, intuicí pro obchod, ale dá se pdrazit, či podvést. Nevím jak to říct, prostě musí být takoví lidé i takoví. Bez těch "hloupých dobráků" by byl život setsakra k neunesení, bez těch "chytrých obchodníků" by z nás zase asi stáhli lumpi kůži za živa. A ani jednoho z nich nelze za jeho povahu přece hanět.

helza
5. října • 19:27

K příběhu manžela Mileny:
V muslimských zemích není takovou raritou, říct, že jsem potomkem, tedy příbuzným, Mohameda. I dnes tam existují různé, více, či méně důvěryhodné společnosti, které prohlášení o takovémto potomství prokazují. Takový potomek se takovým potvrzením stává důvěryhodným.Co se týče svědků, zaměstnanců, netvrdila bych, že jsou to neloajální lháři. Nevíme, čím byli ke křivému svědectví donuceni, co jim hrozilo -možná se báli o život svůj, nebo život rodiny.Dotyčný soud mohl, i nemusel být zkorumpovaný. Soud rozhoduje na základě faktů a paragrafů a obžalovaný se může cítit poškozen. Příklad H-systému je myslím docela výmluvný. Lidi si své domky zaplatili vpodstatě dvakrát, byli oradeni a teď si je buď koupí po třetí, nebo je koupí někdo jiný a oni v nich budou platit tržní nájemné. Z pohledu paragrafů ale má soud pravdu. A to už nemluvím o tom, že rozhodnutí soudu je zhusta výsledkem souboje a tedy schopností advokátů.

farah.farah
7. října • 21:51

@helza: Helzo nezlob se na mne, ale dobré podnikání je stejné všude na světě, kdo slepě důvěřuje a nemá základní ochranné mechanizmy jako jsou smlouvy a pod je možná hodný člověk, ale není dobrý podnikatel.
Navíc Milena si za to opravdu může sama, nikdo jí tu myslím neprosil, aby vyprávěla historky ze svého života a je opravdu ironické, jak nám v předchozích diskusích cpala, jaký my jsme vesničané, co nemají žádný rozhled a jen její muž je ten jediný chytrý (na rozdíl od nás) a pak z ní vypadne, že se nechal, jestli dobře chápu, už na podruhé okrást v rámci podnikání, nejdřív vlastním příbuzným, pak příbuzným Mohameda..... A k Mohamedovi - chtělo by to číst víc než jen Wikipedii - Mohamed byl válečník a dobyvatel byl to generál a dle všeho velmi dobrý. Během jednoho desetiletí bojoval v 8 bitvách a vedl 18 nájezdů a naplánoval přes 30 různých vojenských operací.Pro mne není možné hovořit o dobyvateli a válečníkovi jako o mírotvůrci.
V pořádku, v té době to tak bylo, nijak ho za to nehaním i u nás králové a vládci bojovali ve válkách, které sami začali ale nemluvíme o nich jako o mírotvůrcích.Problém islámu je mimo jiné v tom, že obsahuje jasný návod, jakým způsobem dobývat cizí země a jelikož správný muslim se co nejvíce chová jako Mohamed, je islám snadno zneužitelný pro zmanipulování muslimů k násilí. Proč myslíš, že se dějí v dnešní době různé atentáty a teroristiké útoky? Protože následují mírotvůrce?
Myslíž že džihád ospravedlňující vraždění všech, co nejsou muslimové, vymyslel "mírotvůrce"?

helza
8. října • 9:13

@farah.farah: Já tady ale nehájím ani Islám, ani Milenu a už vůbec ne podnikatelský záměr jejího muže. Pouze uvádím některé věci na - tedy podle mne - "slušnou" míru. Vím, je to asi divná vlastnost a jsem tím možná nesrozumitelná, ale vždycky mi vadí nefér obvinění, byť jde třeba o mého největšího nepřítele. Já to s tím podnikáním naprosto chápu a taky jsem přece psala, že Milenin manžel je podle všeho, co o něm píše, lidumil a to se s tvrdým podnikáním současnosti neslučuje. Psala jsem ale, že i takoví lidé mají místo ve světě a není je třeba odsuzovat. Psala jsem, že kdyby byli všichni jako on, sežrali by nás lumpové za živa, proto je třeba si vážit těch s duchen bojovníka, ale kdyby byli všichni bojovníci a žádný lidumil, sežrali bychom se navzájem, svět by byl jedno velké bojiště a život by byl k neunesení a proto je třeba vážit si i lidumilů. A ne je tvrdě odsuzovat. Možná měl dobrou vizi i schopnost vybudovat prosperující podnik a dát práci lidem, ale to nestačilo a on doplatil na svou povahu. Ty hele, podle těchto měřítek, jsem ze všech úplně nejvíc padlá na hlavu já. Ale prostě někomu zadupat do země jeho idol, ještě k tomu manžela, na kterém je závislá, mi prostě přijde strašné, ať je ten člověk jakýkoliv. Co píše a cítí Milena, je přece problém jejího svědomí, co napíšeme my, je problém náš.Jinak, soudě podle souhlasů a nesouhlasů s tebou všichni souhlasí, tak buď ráda. Já se půjdu asi kát :-)
:-D :-D

Mata69
8. října • 10:27

@helza: No a další věc - když nás tu Milena hází do jednoho pytle nevzdělanců a venkovanů a vyzdvihuje tu svého manžela, aby vzápětí napsala na co je schopen naletět, asi pak musí čelit i tomu, že se nám nebude zdát tak skvělý a s přehledem.

helza
8. října • 14:16

@Mata69: Nevím, co napsat. Jasně, máš pravdu. Dnes, ať už je někdo úžasný zpěvák, umělec, lékař, vizionář a já nevím co, pokud nemá schopnost s tím něco podniknout a k tomu patří všechno to, o čem píšeš, tak je mu to k ničemu. Nebo si musí najít manažera, ekonoma, zkrátka lidi, kteří mu to podnikání zorganizují a pohlídají, ale kteří ho můžou koneckonců napálit. Já sama bych se do ničeho podobného pustit nemohla.
Ale jak to bylo s podnikáním v Turecku před dejme tomu 20. lety nevím a Milena psala, že děti se jí narodily už ve Švédsku. Proč jste to Mileně tak vytmavili taky chápu. Ale hrozně mi to vadí. Přijde mi to tak trochu jako kdybys např. mužovi 1000 x opakovala "nedělej to, může se stát to a to", ono se to nakonec fakt stalo a ty mu řekla "vidíš, já jsem ti to říkala."No a slovy Mileny: "to se nedělá" :-D :-D :-D

Mata69
8. října • 10:22

@helza: Teda teď zatáhneme debatu úplně někam jinam - ale mi nedá se do toho nevložit. Věci nejsou tak, že když někdo podniká buď musí být bojovník a dravec a nebo je lidumil a tudíž nemá šanci. Může být (a často je) člověk se srdcem bojovníka, má i přiměřeně ostré lokty, ale je i lidumil ( váží svých zaměstnanců, je schopen pro ně dělat hodně navíc než je jen mzda, jedná fér se svými partnery...) a přesto prosperuje. Lidumil nutně neznamená trouba, který nalítne kdejakýmu joudovi, co mu nakecá kdoví co. Ano, stane se, že člověka - obchodního partnera blbě odhadne, ale nedělá tu samou chybu vícekrát. A může mi někdo říkat, že v islámu a jejich víře je to jinak - podle mne, když někdo se nechá nachytat od svého příbuzného - je to špatná zkušenost a zklamání. Když ten samý se pak nechá nachytat od někoho, kdo mu řekne, že je nějak spřízněn s Mohamedem, tak to už není "lidumil" ale důvěřivec naivní. Jestli Turci dají všeobecně na to, že jim někdo navykládá, že je potomek/příbuzný Mohameda, tak se divím jak je možné, že jsou tak zdatní obchodníci.

helza
8. října • 14:31

@Mata69: A ano, "lidumil nutně neznamená trouba, který nalítne kdejakýmu joudovi, co mu nakecá kdoví co". Máš pravdu. Ale každý takový zkrátka není. A přesně o tom to je. Pokud někdo není "člověk se srdcem bojovníka" a "nemá i přiměřeně ostré lokty", byť je to lidumil, pak je takovýto lidumil bez loktů trouba? Potom přesně takovým troubou jsem já, můj muž i můj dědeček. Pominu sebe, ale ti dva, tedy můj muž a dědeček jsou pro mne těmi nejnádhernějšími lidmi na světě, jaké znám.Obráceně přeci taky nehlásáme, že "člověk se srdcem bojovníka", který má "i přiměřeně ostré lokty", ale rozhodně není žádný lidumil, je vychytralý sobecký hajzlík a vydřiduch.

Mata69
9. října • 9:25

@helza: Ale tak jsem to přeci nemyslela, možná jsem to nenapsala dost jasně. Jistěže člověk "lidumil" není hloupý trouba, jakože člověk co se umí otáčet v podnikání není nutně hajzlík. To jsou přeci dva extrémy. Nemá každý schopnosti, možnost pustit se do podnikání. Tak dělá to, co umí, může, a není nutně špatný proboha. Nemůžou dělat všichni všechno a nejsou proto horší lidé. S tím tvým posledním příspěvkem naprosto souhlasím až na to, že tím "troubou" pak tituluješ sebe, manžela, dědečka. Tak to není přeci. A tak jsem to nemyslela.

helza
9. října • 10:23

@Mata69: Já jsem si to myslela, přeci tě znám a vím, jak blbě se na netu vyjadřuje. ♥ ♥ ♥Je fakt, že člověk jako já, se prostě do podnikání pouštět nemá, leda, že bych měla muže, který by mi kryl záda a staral se o ty věci, které já neumím. Jinak bych udělala fatální chybu už v okamžiku, kdy bych se do něčeho takového pustila. Ale já nejsem chlap, co musí uživit rodinu (což myslím, že muslim musí). Nechci spekulovat, ale možná mu ta jeho záda kryl někdo z rodiny, nedopadlo to, tak si našel někoho, komu by dle zvyklostí víry a země mohl a měl plně důvěřovat a dopadlo to ještě hůř. Jenomže já si myslím, že každý podnikatel musí počítat s tím, že mu někdy něco nevyjde a s tím, že "jednou bude dole a jednou nahoře", se předem smířit. Což je ten problém, Milena to neustála, Milenu to prostě pořád rozežírá. Pořád hledá viníky, nemíní jim odpustit, nechce zapomenout, má pocit, že je zradili zaměstnanci, kterým přitom šlo možná i o život, má pocit, že byl skorumpovaný soud, což možná byl, ale možná jenom soudil podle zákona, neb majitel zodpovídá ...atd. Možná má tak silnou potřebu to všechno ze sebe setřást, že to nedokáže utlumit. Možná by opravdu měla začít psát, vypsat se z toho a napsat knihu o všem, co ji provázelo životem. Je na ni, co s tím udělá. Zda se zachová jako zralá žena a své zážitky využije k dobré věci, nebo se bude jako malé dítě donekonečna trápit, litovat se a hudlad na celý svět.

Elynor
10. října • 7:25

@helza: Eh, jistou dobu jsem přemýšlela na výrazem "hudlad", než jsem si vzpomněla na píseň "máma na mě hudle, že jsem jí sněd nudle" a pak mi teprve docvakl význam řečeného. :-)

helza
10. října • 13:36

@Elynor: No jo, vždyť v tom je chyba jako trám. "HUDLAT" a ne "hudlad" :achjo:

helza
10. října • 11:49

@Elynor: Občas zapomenu, že jsem bába z Moravy :-D :-D :-D

farah.farah
4. října • 10:46

K samotnému příběhu..........nějak mi tam nesedí ta storka proč seděl.......a tak doufá že jdeopět o vymyšlený příběh.1) paní doma utíká před manželem se sekerou ale má čas telefonovat.....OK třeba se s mobilem stihla zamknout v koupelně
2) když už může telefonovat tak nevolá polici ale milence .... OK třeba zkrat v uvažování ve stresové situaci....
3) Milenec též nevolá polici a místo toho tam jen jede - to už je horší selhání úsudku, jeho už volat policii opravdu napadnout mohlo - kdyby reagoval jinak mohli třba ještě žít.
4) Než dojede jsou všichni mrtví - OK strašné - z toho jak je to popsané to znamená že vrah se v té době nijak nebráníl neútočil na něj a oh ho málem umlátil.........muselo to být zcela jednoznačné pokud soudl nepřihlédl k polehčujícím okolnostem případu a tomu že to jeho obhájce mohl dost snadno hrát na obranu ... tak že muselo být naprosto zjevný že o obranu nešlo. Dostat v takovéto situaci 4 roky na tvrdo, to ho sám musel málem zabít. Protože normální ublížní na zdraví je horní sazba 3 roky, tak že v tomto případě muselo jít o těžké ublížení na zdraví....ano dá se to k okolnostem pochopit, ale z poledu zákona on nemá právo být soudcem a katem.Ale ano mohlo se to stát, neříkám ž je to zcela nereálné.Co je ale pro mne alarmující, že si to paní nějak neověřila - jsou spolu 5 let to znamená že v té době by nebyl problém si tu kauzu vygooglit apřečíst si co se o tom plaso v novinách - tohle je natolik bizarní že by se to do novin jistě dostalo.
Přeci jen u kriminálníka by mi připadalo rozumné si to přeci jen ověřit - ono je to to nejsnazší příběh trošku upravit a nebo si ho i vybájit aby vypadal jako hrdina...No ale tak dobře to dopadlo tak asi to je hlavní. :D

Anonymizovaný
3. října • 11:14

ano neslo o sebeobranu ale spontanni reakci! V Turecku treba kdyz nekdo znasilni dite tak ho taku dav lyncuje jeste nez prijede policie nebo vojaci,samozrejme,ze clovek by nemel brat spravedlnost do svych rukou,ale tady jde o cloveka,ktery se nechtene do neceho zamotal,nikoliv o nakeho rvace ci vraha opravdoveho!!

Mata69
3. října • 20:17

@Anonymizovaný: Fakt plácáte kraviny...žádná spontánní reakce, žádné nechtěné zamotání se do něčeho. A dejte pokoj s tím Tureckem, to je taky jeden plácanec vedle druhého.

Mata69
3. října • 7:30

Ja bych řekla, že člověk, který "má přehled", by přinejmenším trochu zbystřit, kdyby mu někdo se snažil namluvit, že je "příbuzný" proroka Mohameda, který zemřel v roce 632. Poněkud pochybné by bylo i tvrzení, že by mohl být potomek Mohameda, takže opravdu si myslím, že člověk s přehledem, který skočí na takovou lež, se ani nemůže divit, že byl okraden nebo i jinak podveden.

Mata69
2. října • 19:57

Mileno, naposledy - v tomto příběhu nejde o nutnou sebeobranu, a je to nejspíše vymyšlená pohádka kriminálníka. A k vašemu podvedenému manželovi - asi nebude mít takový přehled, jak nám tu neustále píšete, když uvěří cizímu člověku, že je příbuzný proroka Mohameda. Není divu, že ho tedy lehce kdekdo napálí a o něco připraví.

Anonymizovaný
3. října • 9:46

@Mata69: Samozrejme,jenze vira hraje v roli Turku velkou roli;byl tehdy mlady a duverivy a turci chovaji velkou uctu k mnoha vecem a lidem! dnes uz vi,ze je Islam zneuzivany,jenomze tehdy proste veril no!!

Mata69
3. října • 20:15

@Anonymizovaný: Prosím vás Mileno, vy si pletete víru a důvěřivost. Plácáte tu zase páté přes deváté. Jestliže někdo je věřící (třeba zrovna ten muslim), neznamená to, že bude věřit každýmu vobejdovi, kterej mu nakuká, že je příbuzný proroka Mohameda. To je slabomyslný důvěřivec a s vírou to nemá nic společného.

Rambíša
2. října • 10:51

Paní Adéla byla tedy hodně "potřebná",když si po 3 týdnech pozvala do bytu naprosto cizího muže,o němž nevěděla nic,než co jí sám napsal....A šup s ním hned do postele! Ty nesmysly o vraždách,to už je tedy přes čáru,no a měl-li údajný vrah následky,tak mu snad pán ještě platí ??? Děkuju nechci,něco takového mít doma - děsila bych se,co ještě z pána vyleze,jak se může náhle začít chovat,ani zanic trestaného bych nebrala.Bohužel,některé ženy, dokud je osud nepráskne mezi oči,tak naivně věří.

lebahu
2. října • 8:01

Paní Milena by spíš než redakci měla vyhledat odbornou pomoc.

Karel2529
1. října • 19:17

Tak ten příběh je úplně absurdní. Kdyby se nějaká taková událost stala, i dávno do minulosti, že muž zabil děti a ženu sekerou, byl by to jistě mediálně známí případ. Na Nově by to řešili nejméně půl roku a toho chudáka Tomáše, co tu rodinu pomstil zbitím toho chlapa, by sledovala televize celý soudní proces. Ne nadarmo se říká: ,,Důvěřuj, ale prověřuj." Navíc ta část, že jej pozvala rovnou k sobě, on si jí vylil srdíčko, jakou prožil hrůzu a křivdu a pak se krásně pomilovali, to je fakt i pod úroveň červené knihovny.

Anonymizovaný
1. října • 17:41

Fakt spravedlnost neni!! Ja si jenpm rikam,diky bohu,ze manzel zije!!

Anonymizovaný
1. října • 17:39

prorok Mohamed byl cestny clovek a mirotvurce jenze to se neda rict o zbytku muslimu!!!!

farah.farah
4. října • 11:03

@Anonymizovaný: Mohamed mírotvůrce - jasně přepadal s okrádal karvany a zahajoval dobývačné války......mírotvůrce jak vyšitej. :-D

helza
5. října • 19:59

@farah.farah: Ad: "přepadal s okrádal karvany a zahajoval dobývačné války". To je sice pravda, nicméně vytržená z kontextu (v životě Mohameda šlo o krátkou epizodu) a z doby. Cituji z Wikipedie:
"Několik měsíců po příchodu do Medíny se ocitají Mohamed a jeho žáci v bezvýchodné situaci: když i ti nejbohatší opuštěli Mekku, své rodné město, brali si s sebou jen skrovné úspory. Nemohli obdělávat půdu, jež jim nepatřila, ale nechtěli být trvale závislí na medínské pohostinnosti. 75 nově usazených obyvatel byla pro "ansáry" (medínské konvertity k islámu) a jejich rodiny těžce doléhajícím břemenem. Přes jejich štědrost byli mekánští imigranti pronásledováni hladem a nemocemi. Většinou se živili pouze datlemi a vodou. V zimě strádali vlhkem, na něž je vyprahlá a suchá Mekka nepřipravila. Trpěli horečkou a úplavicí; Abú Bakr a další byli stiženi malárií. Na nepřízeň osudu reagoval Mohamed jako beduín. Našel jediné možné východisko: razzia - loupežný nájezd. Jde o limitovaný výpad na velbloudech, který v tehdejší Arábii nebyl považován za nic nečestného, neboť tak lze získat velké množství dobytka či velbloudů. Většinou se tyto razzie obešly bez zabíjení lidí - jen výjimečně se zvrhly v otevřený konflikt. V prosinci roku 623 došlo k významnému přepadení, které mezi muslimy získalo název "loupež v Nachle".[3][2] Zemřel při něm 1 člověk, což bylo považováno za velice špatné znamení. "

lebahu
1. října • 16:41

Zas ten příběh, že zmlátil chlapa, kterej zabil rodinu sekerou je tak neuvěřitelnej, že se nedá vymyslet. Takových případů se nestává mnoho, stačí chvíli googlit a nějaký novinový článek o tom musí vyplavat. Kdyby si chtěl vymýšlet, tak řekne, že propleskl chlapa, kterej třeba mlátil jeho kamarádku nebo něco uvěřitelnějšího. Nemusel pacifikovat chlapa se sekerou, ale mohl přijít v momentě, kdy už byla sekera uklizená v kůlně a chlápek přemejšlel kam zašít mrtvoly. Těžko říct.... Že mu dala telefon, OK, nějak se domlouvat museli (jinak asi k seznámení přistupuje někdo, kdo hledá flirt a nezávazný sex, tam je co největší anonymita na místě, jinak asi přistupuje ten, kdo hledá partnera pro život). Ale že si neznámýho chlápka zatáhne k sobě na první rande domů a po tom, co jí sdělí, že seděl za ublížení na zdraví, tak s ním hupne do postele... nad tím zůstává rozum stát.

Anonymizovaný
1. října • 13:11

Další z řady sladkobolných naivních blábolů. Věta "Od někoho, kdo své tělo používá jako zbraň a je pevný jako skála, navíc s takovým příběhem, jsem tolik něhy nečekala" mně dohnala až k slzám, ale byly to slzy smíchu. To je přece pitomost prvního řádu, nemyslíte autorko? Červená knihovna jak vyšitá. A to už vůbec neřeším naprosto nepravděpodobnou logiku příběhu a místy nesmyslné chování postav.

Anonymizovaný
1. října • 12:32

Elynor: najít náhodně hrob, kde by ležela žena a dle příjmení její dvě děti, všichni zemřelí alespoň ve stejném roce, je myslím nemožné. To by o takovém hrobě musel vědět. Spíš by si někdo mohl vymyslet ten rozptyl.
Ad rozsudek: pokud je někdo odsouzen za poškození zdraví s trvalými následky, to se lze v rozsudku dočíst. Ale že by se tam uváděla i taková okolnost, jakou je předchozí vražda tří lidí? No možná jako polehčující okolnost?
Jinak máte pravdu, že člověk v ohrožení života svého nebo lidí okolo obvykle zkouší kontaktovat policii, nebo aspoň měl by - místo plkání s přítelem, kamarádkou či sestrou (taková historka už tu byla - manžel skákal z okna a paní volala sestře).
Zkrátka: pokud se nějaký takový příběh popsaný v článku stal, předpokládala bych, že Tomáš dal do řepy manželovi své přítelkyně a šel si to odsedět. Ty tři mrtvoly jsou tam navíc a ve skutečnosti žijí dodnes.

Elynor
1. října • 13:00

@Anonymizovaný: Součástí rozsudku je i odůvodnění. V trestním řízení bývá poměrně stručné, ale klíčové okolnosti se tam uvádějí. Tři mrtvoly na místě činu jsou myslím dost podstatný údaj, který by jistě v tom odůvodnění nebyl opomenut. Ale souhlasím, že je pravděpodobnější ta verze, že pán nechal prchlivost cloumat majestátem, zmydlil manžela své přítelkyně, a možná ani to ne, možná prostě jen seřezal bližního, třeba v hospodské rvačce a tím srdceryvným příběhem se sekyrou to jen romanticky vylepšil v očích nové přítelkyně, dokonce natolik úspěšně, že si ho pak vzala. Čtyři roky jsou dost - je to sice blízko dolní hranice sazby za těžké ublížení na zdraví, ale že by mu nic nevodpustili za slušné chování v base? Inu, kdo ví.

Mata69
1. října • 10:32

Souhlasím naprosto s tím, že paní byla blázen, když si chlapíka ze seznamky, kterého vůbec, ale vůbec neznala (dopisy nic neznamenají) pozvala rovnou domů. Panebože! Já se pořád divím, když čtu jak nějaká ženská na základě dopisu pošle nějakýmu chlapíkovi ze seznamky miliony, i se zadluží, že to snad ani není možný, ale ono to možný je - když si je ty husy zvou i rovnou k sobě do bytu.
Fakt je dobrý, že ten Tomáš tak úžasně zpacifikoval šílence se sekyrou, který těsně před tím zabil své děti i ženu. Ani ho asi nenapadlo volat policii že? To takoví Chuckové Norrisové nedělají. No a domlátil ho tak, že má vrah trvalé následky jo? Tak jestli paní té báchorce věří, její věc - souhlasím s tím, že by nebylo od věci trochu víc se zajímat - za čtyři roky se v krimu dá vymyslet super srdceryvný příběh.
A ano, jsou ve vězení i lidé, kteří udělali nějakou osudovou chybu - dopravní nehodu - a nejsou to fakt "kriminálníci" v pravém smyslu slova. Tohle ale není ten případ.

Elynor
1. října • 12:03

@Mata69: Mě spíš překvapuje, že by policii nevolala ta údajná zavražděná žena. Přece když vidím, že chlap bere sekyru, vezmu děti a běžím kamkoliv, ale co nejdál, a cestou můžu volat 112. Nebudu volat milenci, na kterého ten chlap se sekyrou žárlí, abych to celé ještě zhoršila. No a ten Tomáš by byl mohl volat policii taky, než si hrát někde na hrdinu, to je taky pravda.

Anonymizovaný
1. října • 10:02

Elynor: filtr bych použila v případě, že by mě hovory nebo sms přestaly bavit (a jejich původce nereagoval na žádost o ukončení kontaktu). V praxi si dávám do filtrovaných čísel ta, ze kterých volali pojišťováci, finanční poradci, realitní makléři pátrající v katastru po vlastnících nemovitostí apod. (Odkud všichni ti experti mají moje číslo jest záhada.)
S funerální turistikou jste mě pobavila - jde o to, že bych chtěla vidět nějaký důkaz pravdivosti té divoké historky s trojnásobnou vraždou. Nenápadně samozřejmě. - Jářku, nepůjdeme na Dušičky položit kytku tvé zavražděné kamarádce? - Aha, ty nevíš, kde je pohřbená. Ale snad by to šlo zjistit. Koho bychom se mohli zeptat? -
Ono by se to nějak vyvrbilo.

Elynor
1. října • 11:57

@Anonymizovaný: Dobře, filtr už nebudu probírat, ono je to fuk, číslo mu dala a z tolika SMS byla nadšená, budiž, každej jsme nějakej. :-) Důkaz pravdivosti je jediný - ukaž rozsudek, holoubku. Ten dostal jistě pán od soudu, hezky s kulatým razítkem, a kdyby ho ztratil, tak si může vyžádat opis, a pak máme taky zápis v trestním rejstříku. Hrob jí může ukázat jakýkoli, kde budou aspoň přibližně odpovídající letopočty, nebo tvrdit, že všichni byli zpopelněni a popel rozprášen nad Tatrami. Ve vězení měl dost času vymyslet román, až do detailu. Takže buď ukáže bumážku, nebo nazdar. No a nenápadně - ona se za něj vdala. Tak jaképak nenápadně. V okamžiku, kdy začne být řeč o svatbě, tak se rovnou natvrdo zeptat.

Anonymizovaný
1. října • 9:29

To se da overit za co sedel,podle me je ten Tomas pouze obet nic vic!!Bohuzel byl na nespravnem miste v nespravnou dobu!!Navic lide se jmenem Tomas byvaji dobri lide takze ja verim uplne v jeho nevinnu! Nekdy opravdu nekdo skonci v kriminale kvuli nekomu zcela nevinne!!Jaka skoda,ze musela ta zena a ty deti umrit!

farah.farah
4. října • 10:22

@Anonymizovaný: Mileno proboha co to plácáte za nesmysli lidé se jménem Tomáš bývají dobří???? :sok: :D :D :D :D Proboha přestaňte věřit odobným nesmyslům a začněte trocu přemýšlet jak by asi jméno mohlo ovlivnit to jestli budete nebo nebudete dobrým člověkem? pokud tomu fakt věříte tak si do gůůglu zadejte kombinaci slov jako "vrah Tomáš" "podvodník Tomáš" a vypadnou na vás skutčné případy skutečných lidív se jménem tomáš, kteřá spáchali strašné činy.

Mata69
1. října • 10:26

@Anonymizovaný: Vy jste fakt případ! Četla jste ten příběh vůbec? Ten Tomáš nebyl v nesprávný čas na nesprávném místě - on tam honem jel, když ho volala přítelkyně, že jí a děti manžel ohrožuje. A jen proto, že se jmenuje Tomáš jste absolutně přesvědčena o tom, že seděl nevinně. Víte co, kriminály jsou plný nevinnejch lidí...valná většina jich je přesvědčena o své nevinně.

Anonymizovaný
1. října • 12:33

@Mata69: nemate pravdu,ja sice taky neduveruju,ale jestli je to jak pise tak ten clovek je nevinny! Nemusim snas ani zduraznovat,ze policie kolikrat se ani nenamaha prijet,ja jsem byla taky prepadena v cesku a taky jsme mohli sedet v kriminale kdyby nas panbuh neochranil,nastesti to dobre dopadlo! Radeji ani nevzpominam! Nebudu to tady popisovat ale jen zazrakem jsme vyvazli!!

Mata69
1. října • 13:38

@Anonymizovaný: Milenko, jestliže se příběh stal, jak je popsán (těžko uvěřit), Tomáš nevinný není, nic tam není o nutné sebeobraně, zmydlil chlápka, který má trvalé následky. To, že ten dotyčný před tím údajně zabil tři lidi, by mohla být maximálně jakási polehčující okolnost.

Anonymizovaný
1. října • 13:51

@Mata69: To bylo spontanni jednani,samozrejme tim nic nevyresil ale to mate treba jako dkdyz dva se zacnou prat v hospode a pak se ostatni pridaji a policie nakonec sebere vsechny! Vsichni s trestnou minulosti nejsou vinni a zase naopak spousta lidi by mela sedet v kriminale a nesedi-za tunelovani,zproneveru,tyrani a buhvico jeste! Nesudte,neverte ale nesudte! myho manzela okradli a vsechnu vinu svalili na neho! Opravdu muj muz casto rika,ze je kolikrat obet vinik nikoliv obet a ma pravdu!!!!

Mata69
1. října • 15:49

@Anonymizovaný: To je demagogie jako hrom. Opravdu věřte tomu, že absolutní většina odsouzených je vinných. Tvrdit tady, že ne všichni s trestnou minulostí jsou vinni je kravina. Podíl justičních omylů, kdy skutečně je odsouzen nevinný, není takový jak se tu snažíte prezentovat.
A co to jako je - že vašeho muže okradli, ale vinu svalili na něho? Jakože se okradl sám?

Anonymizovaný
1. října • 17:38

@Mata69: Ne,to bylo pred mnoha lety v Turecku,manzel sveril firmu a plnou moc jednomu zatracenymu kurdovi,ktery se vydaval za pribuzneho proroka Mohameda a kdyz prijel po sesti mesici tak nic nenasel,ten zatracenel chlap veschno rozkradl a zproneveril a majitel je taky vinny,protoze byl spolumajitel a k soudu tomu podvodnikovi prislo x falesnych svedku a manzelovi jenom dva a tchyne patrala na vlastni pest a zjistila,ze ten parchant si poridil najemni byty za manzelovi penize! Manzel pritom dal praci 27 lidem!!! Navic jim zaplatil obedy a nechal dovazet,tak takhle to funguje-ZA DOBROTU NA ZEBROTU! Navic s tim jsou problemy do dneska a to ze jednoho myho souseda zabili aby nemuseli vracet sest milionu tak uz jsem sem psala jednou!

farah.farah
4. října • 10:57

@Anonymizovaný: Tak jestli Váš manžel svěřuje firmy lidem na základě toho že prohlásí že jsou příbuzní od Mohameda tak je váš manžel padlej na hlavu to se fakt nedá říct jinak.Hele já jsem příbuzná královny ze sáby tak mohl by mi prosím Váš manžel dát nějakou další firmu? :-D :-D :-D :-D Chápete jak absurdní je to co píšete?Vy tvrdíte že váš manžel je moudrý muž - no zklamu vás moudrej teda vůbec není pokud podniká způsobem jaký pospisujete - svěřuje podnik podvodníkům a scokům dá jim plnou důvěru a nijak je nekontroluje a pak jako tele kouká že mu rozkradli majetek. Obviněn byl zcela oprávněně protože jako majitel nedělal to co měl, vykašlal se na vedení kontrolu a řízení firmy a proto ogicky musí nést následky.Váš manžel je především objetí svých velice špatných obchodních rozhodnutí.

Mata69
4. října • 11:50

@farah.farah: Mě by například zajímalo, jak si Milena nebo její manžel " představují příbuzného někoho, kdo žil někdy kolem roku 600. Mohl by se nanejvýše prohlašovat za potomka, což ovšem v případě Mohameda je dosti problematické. Takže si myslím, že ten Milenin manžel takový přehled mít nebude, jak nám tu Milena prezentuje.

Karel2529
1. října • 19:23

@Anonymizovaný: Paní Mileno, měla byste kontaktovat redakci Dámy.cz. Jak čtu váš příběh, jistě by Vám také měli dát prostor v jednom článku. Jistě by byla fajn diskuze u článku Milena (věk): Jak můj manžel svěřil firmu příbuznému proroka mohameda a on to byl podvodník... :D

Anonymizovaný
2. října • 8:51

@Karel2529: Lidi veri jak veri,nekdo je krestan a nekdo muslim...atd

Karel2529
2. října • 14:27

@Anonymizovaný: Já lidi nesoudím podle jejich víry. Právě je chyba zaměnit něčí vírů s jinou vlastností. Tedy například byl bych křesťan a můj obchodní partner tvrdil, že je také křesťan, neznamená to, že je zároveň dobrý obchodní partner. Neříká se nadarmo, že příležitost dělá zloděje. I když nikomu nepřeji být obětí, nemohu ignorovat fakt, že někteří lidé jsou podvedeni nebo využiti především z důvodu, že vůbec nepoužívají rozum.

Anonymizovaný
2. října • 17:28

@Karel2529: Presne tak,to ,ze je nekdo verici,neznamena jeste,ze je dobry clovek,videla jsem skvele lidi a byli to ateiste,jenze tady ten podvodnik se vydaval za pribuzneho proroka Mohameda! Zatracenej chlap!!

Karel2529
2. října • 18:31

@Anonymizovaný: Psala jste, že u soudu nebylo na straně vašeho muže dost svědků. Z té trochy informací mi vyplývá, že zaměstnanci vašeho muže si ho příliš nevážili, pokud se ho nikdo nezastal. Proto bych řekl, že si takový lidé ani nezasloužili pracovat díky vašemu muži. Hlavní je, že jste tuto událost v pořádku překonali.

Anonymizovaný
3. října • 9:43

@Karel2529: Presne tak!!Zamestnal 27 lidi a dokonce jim i zaplatil obedy a zaridil aby to dovazeli do tovarny!! Tohle vsechno si musel vytrpet a jeste trpi,protoze tovarna,ktera neexistuje tak stale existuje prestoze manzel firmu zavrel,protoze turecti urednici jsou zkorumpovani!! Tchyne patrala na vlastni pest a podarilo se ji,ze tomu podvodnikovi zastavili naky majetek,ale ja uz jsem jenom rada,ze manzel zije a nedopadl jako syn pani Vanickove!!No,skoda mluvit!!

Anonymizovaný
2. října • 17:26

@Karel2529: Muj mazel je perla a doplatil na to,ale neni jediny! Je to opravdu hrozne co se stalo,tolika lidem dal praci!

Anonymizovaný
2. října • 8:49

@Karel2529: Ta vec se skutecne stala,lidi veri v islam a proroka ato je bohuzel problem. dneska uz je manzel pouceny,ale manzel rika,ze nejvic byl sokovan tim,ze na Koran prisahali a lhali,to ho pry sokovalo nejvice. Ja jenom si rikam,cert vem tovarnu a penize a vsechny problemy s tim zpusobene,jsem rada,ze manzel zije,ze mu nic neudelali,ze nedopadl jako syn pani Vanickove,ktereho zabili, ta pani ,ktera byla cely zivot tlusta tak je vychrtla jako kdyby vysla z koncentraku a taky si stezovala na "spravedlnost",ze pry podle soudu vsechno patri vrahum;ja tu rodinu znam a ten jeji syn nam mnohokrat zadarmo pomohl neco spravit,moc sikovny a dobry gentleman to byl a deti po nem zbyli,je hruza si pomyslet,ze mezi nami behaji takoveto zrudy,ktere jsou pro penize vseho schopne!!

helza
1. října • 20:03

@Karel2529: :D :D :D

Mata69
1. října • 19:36

@Karel2529: :D :D :D

helza
1. října • 20:11

@Mata69: Já tu naši chytrou Milenu vlastně chápu. Pro ni je rozhodující, v jakém znamení se náš nápadník narodil a jaké má číslo, vše ostatní je pouhou podružností. A kdoví, jak to je u toho příbuzného Mohameda dle hvězd a numerologie, třeba za tu loupež nemůže, neb je mu to hvězdami a číslem dáno a s tím přeci nic nenadělá. Ani se na něj nemůže zlobit.

Mata69
1. října • 18:18

@Anonymizovaný: Já se ani nedivím, že rozumíte zdejším příběhům a máte pro ty hrdiny pochopení, protože ty vaše osobní jsou podobného rázu. Váš manžel pořád někomu svěřuje firmu a je okraden - to snad normální člověk udělá jednou a víckrát ne. Nebo uvěří člověku, že se vydává za příbuzného proroka Mohameda...
Pak nadáváte na celý lidstvo jaký je zkažený, ale kriminálníka - násilníka z příběhu bráníte, že je nevinný. Píšete, že jste konvertovala k islámu, ale haníte tu muslimy jak jsou všichni špatní.

Anonymizovaný
2. října • 8:41

@Mata69: i kdyz treba nekdo nekoho zabije,ale je to v sebeobrane tak pak toho cloveka nemuzeme odsuzovat! Ten Tomas jednal spontane,samozrejme,ze tim nic nevyresil,ale tady se jedna o cloveka zrejme,ktery nevyhledava rvacky ale proste dejme tomu-nazveme to tak-ze pouze vzal spravedlnost do svych rukou!Ja netvrdim,ze to je spravne,ale opravdu vim,ze spousta lidi,kteri se neceho dopustili a byla to treba velka kradez ci velke tyrani tak nesedi v base zatimco jini i docela nevinni byli odsouzeni! V B rne jsem taky poznala jednu zenu co se dostala do dlihu kvuli kamaradovi,podnikali spolu,on vybral zbozi ze skladu na jeji jmeno,nezaplatil a vyparil se a ona akorat zustala na dluhy sama! Treba v Turecku kdyz je clovek zadluzeny tak jde do vezeni,ale co kdyz se do tech dluhu nedostal vlastni vinnou??

Anonymizovaný
1. října • 9:18

Elynor: dát na sebe neznámému mobil nebo mail, to je skoro jedno. Mailových adres můžu mít sice co hrdlo ráčí a případně některou z nich přestat otevírat, kdyby mě korespondence otravovala, kdežto číslo na mobil bývá jen jedno (nebo dvě, tři). Ale na mobilu existuje kouzelná funkce filtrace nežádoucích hovorů a sms z konkrétních čísel...
Zdali je 15 sms denně moc nebo ne, toť otázka osobního vkusu. Jestli se paní ty zprávy líbily, proč ne.
Mě na celém příběhu nejvíc zaráží moment, kdy chlapík statečný zřejmě holýma rukama zpacifikoval šílence s krvavou sekerou, obklopeného třemi mrtvolami. Zde bych rozhodně pochybovala, jestli dotyčný náhodou nekecá. A pokusila bych se zjistit, zda to s tou basou nebylo náhodou úplně jinak. Totiž, šikovný advokát by dokázal pachatele z obvinění ublížení na zdraví vrahovi třech lidí snadno vyvinit třeba s tím, že odvracel útok na sebe.
Jestlipak chlapík statečný aspoň někdy zavedl svou manželku na hrob své bývalé přítelkyně a jejích dětí?

Elynor
1. října • 9:31

@Anonymizovaný: No nevím, já kdysi měla jeden mail, který byl určen jen na to seznamování se, na nic jiného, a byl velice anonymní. Telefonní číslo zas tak anonymní není. Jistě, funkce filtrování hovorů a SMS existuje, ale zas to nemá logiku - dám mu číslo a pak zadám filtr, že ho nechci slyšet? Tak to jsem mu to číslo rovnou nedala a bylo. ]:-D O tom, že statečný chlapík zdolal šílence se sekerou, jsem ani nepřemýšlela. Akční hrdinové ve filmech tohle umějí, ale Steven Seagal se obvykle na české seznamce nevyskytuje, tak to neberu vůbec vážně. A že by měl brát manželku na hrob? Jako proč? To už vůbec nechápu, ale připouštím, že funerální turistika fakt není můj koníček, tak tomu asi nerozumím.

Elynor
1. října • 8:34

… a ještě si ho pozve domů. Domů! Neznámýho chlapa, nikdy ho neviděla, a na první schůzku domů k sobě večeři. Šmarjápanno. A mně bude někdo vykládat, že mám rizikové chování, když chodím na swingers. ]:-D A pak tady takovýhle perly. Minule v podobném příběhu zas jiná hned vlezla k cizímu chlapovi do auta. Já se skoro divím, že ty krimi příběhy o rozčtvrcených ženách v igelitkách jsou z 90% jenom urban legend a nestávaj se doopravdy. :hm

Elynor
1. října • 8:25

Tak tohle nechápu. A to tak, že vůbec. Za tři týdny třista SMS? Ona mu dala telefonní číslo? Neznámému člověku ze seznamky? A po tolika SMS se s ním ještě i sešla? Neuvěřitelné. Vždyť to je přibližně 15 SMS za den. To je stalking, to bych nevydržela ani jeden tejden, natož tři. Tudíž nemohu chápat ani zbytek příběhu, když už na začátku jsem úplně vedle. Doufám, že takhle zoufalá nikdy nebudu, abych dala neznámé osobě telefonní číslo a vytrpěla od dotyčného tolik zpráv. :achjo: 8-)

farah.farah
4. října • 10:27

@Elynor: Tak zrovna ten mobil a SMS bych až tak neřešila neb každej je jinej.
V dnešní době je celkem normální že si lidi na sebe daj kontakt - a furt jde volané číslo blokovat, pokud by mi vadilo. Kdybych se s ním chtšla setkat tak mu číslo dám abychom si mohli voalt pro přéad změny nebo kdybychom se nemohli najít a pod........zas bych z toto že má na mne číslo neznámý nedělala takvou vědu - podle mobilu adresu nedohledá.......horší je to s tím voděním domů, ale na ruhou stranu kolik lidí se nechá sbalit třeba v baru a skončí to jednorázovkou u jednoho z ncíh doma.........není to v dnešní době nic neobvyklého - neříkám že je to dobře nebo špatně jen že je relativně běžné.
Co se množství SMS týče - tak zamilovaní si klidně napíšou i víc za den.jasně poud o na na ně nereagovala pak by to byo dovné ale pokud is takto přes SMS povídali tak je to skorem to samý jako by si jednou denně na 10 minut zavolali a popovídali si. Což u zamilovaných není nic nenormálního.

Doporučujeme

Články odjinud