7
Fotogalerie

Adrenalinová procházka jen pro otrlé

Pokud si jako turisté rádi okořeníte své cesty nějakým netradičním zážitkem, tak bychom pro vás měli zajímavý tip – procházku po skleněné lávce v kilometrové výšce!

Jen před několika měsíci otevřeli v čínské provincii Hunan nevšední atrakci určenou pro návštěvníky národního parku Tianmen. V nadmořské výšce 1430 metrů zde byla vystavěna skleněná lávka obepínající stejnojmennou horu po její západní straně. Necelý metr široká a šedesát metrů dlouhá lávka vyrobená ze speciálně tvrzeného skla má milovníkům divokých přírodních krás poskytnout ničím nekrytý rozhled po krajině. Příroda je zde doslova všude kolem vás – a především pod vámi.

Dříve než návštěvníci na lávku vstoupí, musí si na boty nasadit látkové návleky, které chrání skleněnou podlahu před znečištěním. Ve chvíli, kdy se turistům promění pevná půda pod nohama v průhledné sklo, se mnohým z nich úzkostí sevře hrdlo. A není se co divit – od podrážek jejich bot je to k zemi neuvěřitelných 1200 metrů! Zkrátka nic pro ty, kteří trpí závratěmi.

ČTĚTE TAKÉ:
Orbion: Portál pro cestovatele

Hledáte vhodná sportoviště, holdujete pohybu? Navštivte také kdesportovat.cz a ocviceni.cz.

Doporučujeme

Články odjinud