ADRIANA (38): Tchyně nám zničila vztah, hlídala mě a žalovala na mě partnerovi

16 komentářů

Jariska
23. srpna • 7:39

Je to risk, kdyz se lidi rozhodnou zit na hromadce s tim, ze se jednou vezmou.Takove jako manzelstvi na zkousku casto nevydrzi a jak je videt nevydrzelo ani pisatelce tohoto clanku. Nastesti z toho vysla docela dobre a bez 'outezku'. Zacit zit ve spolecne domacnosti patri dle starych proverenych zvyku az po pravoplatne svatbe. Privest na svet bastarda mimo manzelstvi je dnes, bohuzel, v mode a vznika s tim cely retezec problematickych situaci. Dnes se s tzv. samozivitelkami, ktere opustil partner, roztrhl doslova pytel. Netyka se to samozrejme ovdovelych zen, ktere pomoc statu potrebuji. :-(

Milena
19. srpna • 10:04

Nemela se jim montovat do zivota! Bohuzel tech chytrych tcgyni asi moc nebude!!!

Jariska
23. srpna • 7:43

@Milena: Milena
Nemela se slecna stehovat k matce sveho milence. Mela se vratit domu k rodicumpokud nemela na vlastni najem.Tecka. :achjo:

18. srpna • 20:10

Je celkem úplně fuk, kam se mladá chodila bavit a jak často. Když na to měla. Jisté je to, že to na ní partner ušil, aby ji měli pod kontrolou. Že mu kyne práce v cizině musel dopředu jistě vědět. Potřeboval místo sebe domů nastěhovat jiné dítě. No a s tím vařením.... kdoví, jak to bylo. Matinka asi týden dopředu meldovala, copak tomu našemu Fanouškovi uvaříme, jistě se tam stravuje vsšelijak chudák....tak si možná mladá řekla, že kašle na nějaké soupeření. My dostávali na Velikonoce vždy snad pět mazanců, jedli jsme to týden, děkujeme velice, chválili jsme je, méně, vůbec nejsou přeslazené, kdepak....no jednou manželovu maminku vzaly záda. S velikou lítosti nám oznámila, letos mazance nebudou. Bez okázalosti a pompy, nečekaje vděk ani chválu, jsem dva upekla a jeden jim dala. Byl přijat překvapeně. Bývalý mi tehdy řekl, že je mám daleko lepší a proč je nepeču. Povídám, dosud jsem k tomu neměla příležitost....ale soutěžení je a bude
...kamarádka věděla, že k nim tchýně přijde k prvním narozeninám vnučky přát s dortem...a tak upekla dort taky. Tchýně zírala...u mladé manželky asi čekala tak akorát připálenou vodu. ....

Realista
18. srpna • 20:31

Stručně řečeno-kdyby ty baby ,ať matka nebo tchyně daly pokoj,našly si koníčka nebo práci na zkrácený úvazek a nestrkaly nos kam nemají,byl by svět klidnější. Děti vychovaly,svou povinnost si splnily a tím to končí. Teď mají čas pro sebe,ať s někým nebo sama,ale aktivně!!"Syndrom prázdného hnízda " nebo "upnula se na děti" a další výkřiky neuznávám,život máme jen jeden a má se prožít aktivně a s noblesou a bez ubližování ostatním.

Věra Diblíková
22. srpna • 12:01

@Realista: To byste ale nesměli bydlet u ní. To má jistě výhody - ušetří se, stará se o děti, pomáhá doma, vaří - ale pak se tak nedivte, že se na vás dívá jako na nesamostatné děti.

Věra Diblíková
22. srpna • 11:57

@Realista: To byste ale nesměli bydlet u ní. To má jistě výhody - ušetří se, stará se o děti, pomáhá doma, vaří - ale pak se tak nedivte, že se na vás dívá jako na nesamostatné děti.

Realista
18. srpna • 17:15

Máma většinou brání své dítě,ať se chová jakkoliv. V mém okolí byl případ,kdy se synáček tahal s milenkou před očima své těhotné manželky,na manželku řval,že je blbá žárlivá krá.a,že jde o čistě přátelství a zesměšňoval ji i na veřejnosti. A milá tchyně o ní vykládala to nejhorší. Rozvod synáček odmítl,ze strany manželky tam bylo dobré finanční zajištění,manželka táhla sama 2 děti,veškerou domácnost a z čistého přátelství bylo miminko.Tak ho ta nová donutila k rozvodu. A tchyně těm malým dětem vykládala,že tatínek je má rád a proto musí mít milenky,aby s maminkou vydržel. A nevydržel. Teď žije jinde,děti nevídá a baba běhá a naříká,že ta nová jí nemůže přijít na jméno a praktický k nim nesmí. Naše činy nás dohoní.

mambule
18. srpna • 14:32

Eh, předchozí příspěvek jsem chtěla poslat Míně.

18. srpna • 12:01

A Míno, ano, chuť všechno hned, to jsem slyšela velice často. Ač jsem vždy spoléhala pouze na sebe a ne že mi někdo něco dá. Klasický příklad je, když jsme začali chalupařit. Domeček pastouška a zahrada drsná planina. Samozřejmě čumilů kolem dost. Asi se sázeli, kdy to vzdáme. Jedna paní při povídání na moje....támhle si to zryju na jahody no a barák dá práce dost, hlavně abychom měli čistou jednu místnost na spaní a kde se umýt....řekla spínaje ruce ono klasické....VY MLADÍ BYSTE VŠECHNO CHTĚLI MÍT HNED...no asi by nás ráda viděla spát špinavé pod širákem.

18. srpna • 11:56

Tohle jsem poznala, jak v manželství, tak po něm při společném bydlení s přítelem. Kompenzovat mamince partnera syna, případně další členy rodiny, být jí dítětem, kamarádkou, pomáhat ji, trávit s ní čas, vyjít si s ní za kulturou, být u ní na víkend, zatímco syn si plní své důležité pracovní povinnosti....maminky s těmito sklony by měly mít aspoň tři děti a ne jedináčka. Omezit své aktivity, co mě baví, utnout vztahy s kamarádkami a hlavně podávat každodenní raport z práce /jestli se tam neobjevil potencionální adept na vztah/...i nevinné setkání s mužem na ulici typu prosím vás, kudy dojdu na nádraží, bylo nepřípustné. Takto se nedá prostě trvale žít. Velice kuriózních situací jsem pár zažila. Například matka přítele, který odjížděl rok co rok s chlapy na týdenní sportovní pobyt oznámila jako hotovou věc, že cituji...si mě vezme na ten týden domů. Synáček mlčel a křenil se. S milým úsměvem jsem jim řekla, že v tomto termínu dovolenou nedostanu a dojíždět nepřipadalo v úvahu, nebylo spojení. Za manželství jsem nemohla na sraz od školy, protože bylo potřeba vymalovat. Zrovna se ten víkend malovalo. Jaká náhoda. Ve stejné době měla sraz i moje tchýně. Přišla domů ve dvě a sáhodlouze nám vyprávěla, jak ji spolužáci říkali, jak dobře vypadá a jeden ji odvezl až před dům. Tchán a bývalý se rozplývali, jak je úžasná. Takže já jako dvojnásobná tchýně naprosto nekomentuji, když snacha jde s kámoškou na párty a syn je na směně, nebo když s ní jede někam na pobyt. Děti nemají a je mi do toho houby. To má doma přežvykovat kůže...?

mambule
18. srpna • 8:04

Anebo to mohla být večeře, to je fuk. Zkrátka láska neprošla žaludkem:-)

mambule
18. srpna • 14:32

@mambule: Je to, jako obvykle, otázka přiměřenosti. Z článku neplyne, jestli se Adriana chodila bavit denně nebo jednou za čas, a už vůbec ne, zda se vracela v rozumnou dobu nebo nad ránem. Každopádně šlo o dospělou ženskou, která je za své chování sama zodpovědná, a nechat se hlídat od matky přítele muselo být ponižující.

Věra Diblíková
22. srpna • 11:53

@mambule: Ponižující bylo zůstat u cizí ženské, když - jak píše - bydlí vedle. Neuvědomila si, že není doma u rodičů a je pod kontrolou. Tchyně má na chování nevěsty vždycky přísnější měřítko a mladá jí záminky dávala. To mi řekněte, kde se ty mrchy tchyně berou, vždyť my maminky chlapců jsme to za mlada taky prožívaly, tak bychom přece ....

mambule
18. srpna • 8:02

Nebylo ani trochu pěkné od Davida, že si nastěhoval přítelkyni k rodičům, aby ji hlídali, a vůbec jí neřekl o svém úmyslu jezdit za prací do Německa. Taktéž výslechy ze strany Davidovy matky byly přes čáru a hlavně pitomé a zbytečné, neboť kdyby chtěla zjistit skutečné aktivity Adriany, musela by si najmout detektivní agenturu :-)
S tím obědem to nevidím úplně jednoznačně - pokud se Adriana těšila, že bude s Davidem fungovat jako rodina, proč ho nechávala po návratu z Německa obědvat u rodičů?
Nicméně příběh má happy end - vztahy neklapaly a tak se dvojice, naštěstí bezdětná, rozešla.

mína
18. srpna • 9:04

@mambule: Teď z pohledu té zlé tchýně; mladí se vemou, mladá má furt málo, takže, aby ušetřila, nakvartýruje se k nám a synka vyštve za prací do ciziny, protože si chce mít všechno a hned. Chováme se k ní jako k vlastní, ale místo, aby přiložila ruku k dílu, tráví čas Bůhvíkde s Bůhvíkým, chodí domů ovíněná, nad ránem, abychom časem nevychovávali malou kukačku... no dlouho to nevydrželo!

Doporučujeme

Články odjinud