AGÁTA (41): Doktor mi určil špatnou diagnózu, dvakrát se mi změnil život

AGÁTA (41): Doktor mi určil špatnou diagnózu, dvakrát se mi změnil život

Když vám doktor řekne diagnózu, která je podle něj neměnná, většinou vás nenapadne, že by se mohl mýlit. Ani Agátě tato myšlenka nešla do hlavy, časem ale zjistila opak. Jak to zamávalo s jejím životem?

Můj život se naprosto změnil, když jsem se po hezkém pětiletém vztahu s Markem dozvěděla, že jsem neplodná. Začala jsem trpět depresemi. Ani s Markem to už nebylo jako předtím. Měla jsem pocit, že mi může pomoci jen samota, a proto jsme se také nakonec rozešli.

Potřebovala jsem zapomenout, zbavit se výčitek, proto jsem se jednoho dne sbalila a odjela s kamarádkou do Německa. Pracovala jsem tam v hotelu, kde jsem se po čase seznámila s Petrem. Dobře jsme si rozuměli a byl mi oporou, když jsem ho potřebovala.

Později, když jsem se vrátila domů, do Čech, stalo se něco neskutečného. Zjistila jsem, že jsem těhotná! Ničemu jsem v té chvíli nerozuměla, ale Petr byl neskutečně nadšený. Tehdy už jsme oba žili zpátky v Čechách.

Od chvíle, co se o tom dozvěděl, nemluvil o ničem jiném než o svatbě. Na děťátko jsem se velice těšila a s Petrem jsme se brzo vzali. A právě to se později ukázalo jako velká chyba.

Manželství jsme uspěchali, po čase jsme zjistili, že si vlastně nerozumíme a každý v životě hledáme něco jiného. Po šesti letech manželství jsme se nakonec dohodli na rozvodu.

Když po nějaké době slavila dcera narozeniny, koupila jsem jí mimo jiné lístky do kina. Osud zřejmě zařídil velkou náhodu či štěstí, protože jsem se tam setkala s Markem, se svou dávnou ztroskotanou láskou.

Byl tam se svými dvěma synovci a po kině nás všechny pozval do cukrárny. Mohli jsme si o všem popovídat a já byla opět šťastná. Po čase jsme se dali dohromady a snažili se dohonit vše, co jsme zameškali.

Narodil se nám syn Mareček, který je důkazem našeho velkého štěstí a ještě větší lásky. Na svatbě, kterou jsme záhy uspořádali, jsme byli i s našimi krásnými dětmi.

Nebýt špatné diagnózy v minulosti, mohli jsme spolu být šťastni mnohem déle. Jak už ale z vlastní zkušenosti vím, štěstí si vždy najde tu správnou cestu. Já hlavně děkuji osudu, že ta chvíle nakonec přišla.

Doporučujeme

Články odjinud