Akce čistý štětec

Akce čistý štětec

Bez správných pomůcek se neobejde žádné pořádné líčení. Pokud nepoužíváte štětec na rty, tak určitě sáhnete po štětci na tvářenku či aplikátoru očních stínů. Všechny tyto pomůcky však musíte udržovat v perfektním stavu, aby i výsledek vypadal dobře.

Jak však čistit štětečky, aplikátory a houbičky tak, aby vydržely co nejdéle a v dokonalém stavu. Stačí znát pár triků a budete spokojená vy i vaše pokožka. Všechny pomůcky na líčení byste měla pravidelně čistit, aby se pleť nezanášela usazenými bakteriemi. Houbičky minimálně jednou týdně, štětce alespoň jednou za tři měsíce. To však v případě, že jste jediná, kdo je používá. Jinak vše vyčistěte před použitím. Předejte tak nečistotám a bakteriím, které by rozhodně neudělaly pokožce dobře.

Naučte se používat různé štětce a aplikátory na různá líčidla i odstíny. Toto pravidlo platí zvláště u tmavých a světlých barev. Není nic horšího než se snažit nanést světlý stín se štětečkem, který jste použila s tmavou barvou. Toho se držte i u různých odstínů tvářenky. Předejdete tak nepříjemnostem a zdlouhavým opravám.

Na trhu existují profesionální čističe na štětce, ale ty mohou být agresivní. Abyste předešla podráždění pokožky, sáhněte po denním odličovači či jemném čistícím prostředku na nádobí určeném pro citlivou pleť. Takto předejdete možným alergickým reakcím.

Po umytí štětce jemně vytvarujte do původního stavu a nechte je uschnout na vzduchu. Rozhodně je nedrhněte ručníkem či vysoušejte fénem na vlasy! Rozložte froté osušku a na ní podložce vyčištěné aplikátory. Pokud se jednotlivé chloupky začínají třepit, lámat nebo vypadát, kupte si štětec nový.

Doporučujeme

Články odjinud