Vánoční a jarní prázdniny 2023/2024: Na kolik dnů volna se můžete těšit

3 komentáře

Elynor
4. září • 7:20

Ono kdyby se ty ostatní dny opravdu učilo... Jenže v realitě můžeme škrtnout celé září a červen. To je doba školních výletů a rozkoukávání se po prázdninách, v červnu pak očekávání prázdnin, škola se nebere vážně. Dál můžeme škrtnout i celý prosinec, protože advent a vánoce, opět se škola nebere vážně a jsou i školní výlety. Únor je taky odepsaný, protože se děti už vidí na pololetních prázdninách, a rodiče je často berou ze školy i mimo termín prázdnin na hory, protože si chtějí užít lyžování. Moc nám toho ze školního roku nezbylo. Plus nedostatek kvalitních učitelů, inkluze, neustálé experimenty, co a jak se bude učit, a v neposlední řadě nezájem velké části dětí i rodičů o vzdělání obecně, protože proč se učit, když si všechno najdou na internetu a v chytrém telefonu mají na vše aplikace. Pomalu se člověk diví, že se vůbec nějakého vzdělání dětem dostane. Nemluvím o soukromých školách, kde ho dostane za peníze každý, ačkoli se sotva umí podepsat a spočítat psovi nohy. Takže prázdniny samy o sobě za to nemůžou, že obyvatelstvo houfně hloupne.

fizulka
27. září • 19:35

Potom mají být děti vzdělanější, když mají spoustu dní ve školním roce nějaké prázdniny. My jsme měli vánoční a pololetní!!! Naše školství ztrácí úroveň.

Katka
4. září • 22:10

@fizulka: Podle mě nejde o počet prázdnin, ale o motivaci. Kdo se učit něco chce, má dnes spoustu možností. A skvělých! Daleko lepších než kdy dříve. Tehdy sice bývalo prázdnin méně, ale když byly děti doma, něco nového se mohly naučit jen z knih. Dnes se mohou učit cokoliv kdekoliv, stačí jen přístup k internetu. A spousta informací, které jsme se my učili nazpaměť, je zbytečná, když se dá snadno dohledat. Prázdniny se dají využít k cestování, návštěvám muzeí atd., z čehož se děti naučí víc než v lavicích. Díky prožitku.

Doporučujeme

Články odjinud