Alan (36): Rozvodem jsem přišel o syna, chci ho vídat častěji

12 komentářů

Elynor
8. července • 2:03

rek11: OK, jestli to u vás všem vyhovuje... co dodat. Mně by se to zdálo málo, ovšem taky bych neopouštěla manžela, protože "zgaučovatěl" - ani přesně nevím, co si pod tím mám představit. Každopádně se mi to jeví jako hodně slabý důvod. Opustit manžela, protože je alkoholik - dobře. Protože mlátí ženu i děti a v afektu demoluje byt - samozřejmě. Protože je nevěrník - no, to už je slabší, ale taky beru. Ale protože zgaučovatěl??? To je důvod ho opustit a ještě mu "půjčovat děti" jen na jeden jediný den za dva týdny? Nooo...

Mata69
7. července • 8:52

rek11: já jsem zase schopna pochopit, že na rozdíl od vás, to spoustě otců nevyhovuje - frekvence mít dítě jednou za 14 dní na den.
Ono to moc nevyznělo, že to pasuješ všechno na sebe.
Věř tomu, že i když se příbuzenstvo zajímá (babičky, dědečkové), tak i v takových případech se lidi rozvádějí, protože prostě jsou tam jiné příčiny rozvodu než ta, že se manžel a jeho rodina nezajímá.
Střídavé péči nefandím, myslím si, že bude hodně málo dětí (a spíše staršího věku), kterým takové žití bude vyhovovat. Máme totiž střídavku v rodině, u bratrancova syna...a já vůbec nepochopím, který soudce a která péče o dítě mohla schválit střídavou péči rodičů - když bydliště matky a otce dělí cca 100 km. A to kluk měl za rok nastoupit do první třídy. A tak dítě chodí co 14 dní do jiné školy. Všichni, včetně učitelek se diví, že to kluk kupodivu jakž takž zvládá. Pravda je, že víc doma je vždy u otce, který ho měl i dost dlouhou dobu ve své péči. Svého času "mamince" nějak vyhovovalo nemít syna u sebe.
Tenhle problém se nedá jednoduše odmáznout, že chlapi si to nezaslouží, nebo že si za to můžou sami. Myslím, že hodně dětí by se u otce mělo dobře, že by se dobře postaral. Taky myslím, že je hodně otců, kteří ten jeden den za 14 dní berou jako nutné zlo.
Vždycky to bude o tom jak se ti dva rozvedení budou schopni domluvit v zájmu svých společných dětí. Pokud toho jsou schopni, pak je to pro děti to nejmíň bolestivé řešení. Protože ony tím rozvodem trpí tak jako tak.

Morseovka
6. července • 18:16

jinak pro střídavku jsem jen v jediné podobě a to jeden byt, jedna škola a střídající se rodiče v tom bytě. Jenže ono je jednodušší si přehazovat dítě než se dohodnout na společném obývání jednoho bytu a stěhování se-ale to to dítě musí absolvovat taky že? Jenže jemu se to může nařídit ..... dospělým se těžko může nařídit aby se dohodli

Morseovka
6. července • 17:59

holky,vy jste to nepochopily, kdyby se otec a pribuzni starali,tak nikdy neodejdu :-)) Jim to takhle vyhovuje, já rozhodně proti jejich styku vůbec nic nemám. Ale když jsem po pěti letech poprosila tchyni o jedno hlídání-jen jedné dcery, bylo mi řečeno, že nemáme dobré vztahy (nesnášeli mě a já to do té doby nevěděla:-)) a že je hlídat nebude-já v tom vztahunejsem ta nerozumná a otec prohlásil,že mu to tak vyhovuje=dcerám to vyhovuje, otci to vyhovuje...já se přizpůsobím....Eleanor-článek je smyšlený, zřejmě jak většina tady. Znám ho, mluvila jsem s ním a tryskem jsem utíkala.... Je to propagace a ty já nerada (na rande si přinesl vizitku střídavky-svého webu). Myslím,že většina rozumných žen by neopouštěla muže,kteří se o děti starají.... Znám hodně bab co opustilo muže, kteří prostě "zgaučovatěli" a ony tak skončit nechtěly...a ti muži se tomu pak strašně divili...

Elynor
6. července • 15:37

rek11: no, já ani netuším, kdo je to Hodina, o něm snad ten článek není, nebo jo? Každopádně nejsem sice pro střídavou výchovu za každou cenu a v té podobě, jak se zhusta praktikuje, že se dítě stěhuje po jednom týdnu do jiného bytu, školy, prostředí a za týden zas zpátky. To je blbost. Ale aby děti viděly otce 1 den za 14 dní, to je taky blbost a zoufale málo. A pokud jde o toho pána z článku, tak ten by klidně mohl chtít svěřit potomka do své péče, protože tak, jak je to popsáno, by na tom to dítě nejspíš bylo o dost líp u něj.

j66
6. července • 14:32

rek11: A když má chlap dítě jenom jeden den za 14 dní, tak kdy ho můžou vidět příbuzný z otcovi strany. Ty potom dítě vůbec nemá šanci blíž poznat. :-(

Morseovka
6. července • 9:51

mmch, já s manželem jsme úplně jiní a přesto se dohodneme(oběma nám jde hlavně o děti) u soudu máme styk s dítětem dle dohody. Když řekne včas, může si je vzít jak bude chtít (nikdy to nebylo nad rámec toho 1 za 14 dnů). občas přehodíme víkendy..... Dcery si to chválí a jsou spokojené. Tam jde hlavně o to, jakou ženu si vybrat.... když chlapi jdou po povrchu, tak se nesmí divit, že to nemá žádnou hloubku a žena mu s dítětem zdrhne radši přes půlku republiky (případ pana Hodiny).

Morseovka
6. července • 9:46

Ježiši Hodina a chudák otec, ten chlap se se.e fakt úplně všude......já vám něco povím. Dneska dají díky iniciativě takových pánů jako je pan Hodina i autistovi!!! Hromada chlapů chce střídavku,aby nemusela platit alimenty a pak strkají děti nejčastěji po matkách (tři případy z okolí) ne každé dítě jí nese dobře a hlavně, nemá domov. V Americe dospělí kteří tímto způsobem výchovy prošli říkají,že vlastně neměli domov a psychologové, že takhle vychované děti nedokáží pořádně zapustit kořeny....... Dítě potřebuje jistotu, zázemí atd.... Je to taková nová vlna, která v Americe přešla a upouští se od ní a která se dá lehce zneužít a jsme v čechách že?

monada
2. července • 9:56

kočina: to máš pravdu je třeba dvě strany ony někdy ty ženské si neuvědomí , že mají volno od dítěte a můžou si udělat něco v domácnosti nebo se věnovat koníčkům.A dítě chudák má v hlavičce zmatek .

Mata69
2. července • 9:07

Pokud nebudou schopni se dohodnout, je to marný, je to marný, je to marný.Jinak si dovolím trochu zpochybnit tu idylku, kdy tatínek bere dítě všude. Nějak mi uniká co asi má ani ne roční dítě ze spaní pod stanem, "lebedících" dětí v krosničkách nebo vozíku za kolem jsem už viděla taky dost - různého věku od těch doslova několikatýdenních. A dost vážně pochybuju o tom, že si to dítě takovou akci fakt užívá.
Ale jistě je péče otce z článku sympatičtější, než péče té matky. I když ta byla zmíněna jen jako, že dítě je v jeslích a u babičky.
Jak říkám, pokud nebude vůle, aby se ti dva dohodli, odnese to jen ten prcek.

kočina
2. července • 6:55

monada: Na dohodu ale musí být dvě strany, jedna nestačí. Já zase znám matku, která děti štve proti otci, který ten zájem i snahu podílet se na výchově má. S takovou hyenou neuděláš nic.

monada
2. července • 6:51

Jo to si měl rozmyslet co chce . Jinak je to na dohodě rodičů znám plno rozvedených rodin a tatínek si bere děti podle dohody a ne jak určil soud. Samozřejmě za předpokladu , že je proti matce neštve , ale prostě se podílí na výchově.

Doporučujeme

Články odjinud