Alec Baldwin jako dítě Foto: Profimedia

Alec Baldwin jako dítě Foto: Profimedia

Alec Baldwin zamlada  Foto: Profimedia
Alec Baldwin začínal v televizních seriálech Foto: Profimedia
Hodil se jak do komediálně laděných filmů, tak i do těch akčních Foto: Profimedia
Alec Baldwin s první manželkou Kim Basinger Foto: Profimedia
15
Fotogalerie

Alec Baldwin: Sedminásobný táta a pohodář se stal zabijákem mimo filmové plátno

Charismatický americký herec má na svém kontě řadu úspěšných filmů a je oblíbený po celém světě. Fešák s lišáckýma očima je sedminásobným otcem a ve svých 63 letech neváhá s dětmi vyrazit do ulic v převleku záchranáře. Nedávno však zažil zřejmě nejhorší chvíle svého života. Omylem zastřelil během natáčení nového filmu mladou kameramanku, po které zůstal malý synek. Jak se s traumatem vypořádává?

Muž na ženění

Narodil se v roce 1958 v New Yorku a stejně jako on i jeho tři bratři podlehli kouzlu stříbrného plátna. Alec byl ale v Hollywoodu vidět nejvíc. Začínal v televizních seriálech a jeho šarmu si brzo všimli nejen diváci, ale především producenti. Měl velkou výhodu – hodil se jak do komediálně laděných filmů, tak i do těch akčních, takže ho obdivovaly nejen ženy, ale i jejich protějšky. Za zmínku stojí filmy Beetlejuice, Podnikavá dívka, Hon na Ponorku, Nějak se to komplikuje nebo Muž na ženění a spousta dalších.

Co se stalo při natáčení filmu Trust? Podívejte se na video:

Pokračování 2 / 4

Ani vlk to nezachránil

Právě v posledním jmenovaném snímku poznal sexy herečku Kim Basinger a oba se do sebe bláznivě zamilovali. Stal se z nich hollywoodský pár číslo jedna. Vzali se v roce 1993, o dva roky později se jim narodila jediná dcera Ireland. Pár choval kromě jedenácti psů a sedmi koček i vlka, ale ani početná smečka nezajistila rodinné štěstí. Jejich rozvod v roce 2002 byl výsledkem mnohdy šílených bojů především o dceru, a rozvod tak byl tím nejlepším, co Kim a Alec mohli udělat. Ireland šla ve šlépějích svých rodičů a dnes je z ní kromě herečky také modelka.

Pokračování 3 / 4

Splněné přání

Kromě Ireland je herec otcem dalších šesti dětí. Pět jich přivedla na svět hercova žena, instruktorka jógy Hilaria, to šesté páru zřejmě odrodila náhradní matka. S krásnou Američankou se herec seznámil v roce 2011 v jedné newyorské restauraci. Tehdy sedmadvacetileté dívce dal dokonce své telefonní číslo a přesto, že Hilaria váhala, nakonec se hollywoodskému fešákovi ozvala. Toužila po velké rodině a to jí stárnoucí herec splnil. Nakolik nedávná tragédie ovlivní hercovu početnou rodinu, není známo, Baldwin se ale snaží pomáhat pozůstalým, jak se dá.

Pokračování 4 / 4

Tragédie při natáčení

Momentálně si prochází peklem poté, co se během nedávného natáčení westernu Rust, jehož je spoluproducentem, stala tragédie. Na ranči Bonanza Creek v Novém Mexiku při záběru, který se jel naostro, vystřelil a zasáhl dva přítomné členy štábu: režiséra filmu Joela Souzu a kameramanku Halynu Hutchins. Náboje měly být slepé, bohužel však nebyly. Souza zranění přežil, dvaačtyřicetiletá Halyna svůj boj o život prohrála po převozu do nemocnice. Alec podstoupil sérii výslechů a případ se stále aktivně vyšetřuje. Před pár týdny čelila velké kritice jeho žena Hilaria, která na sociální síti zveřejnila veselé fotografie, na kterých byla celá rodinka v halloweenských kostýmech. Většina kritiků jí vytkla necitlivost a nevkus vůči pozůstalým zemřelé režisérky, především pak vůči malému synovi, který přišel o mámu.

Celé je to tak trochu ironiie osudu. Ve snímku Trust hraje Alec postavu Harlanda Rusta, jehož třináctiletý vnuk je odsouzen na smrt za náhodnou vraždu. Skoro se chce říct, jak osudovou se mu tato role stala...

Doporučujeme

Články odjinud