ALENA (39): Chtěla jsem druhé dítě, teď čekám dvojčata. Manžel je na zhroucení

28 komentářů

SandraN
9. ledna • 19:00

Kojení chrání před rakovinou.
Čím vícekrát žena porodila, tím je zdravější.
Kojené dítě je chráněno před alergiemi.
Umělá výživa je pouze náhrada mateřského mléka.
Atd atd. Kecy a moudra ničím nepodložená.
Případ od případu je fakt individuální. Nelze paušálně říct, co je pro koho odpovídající.
Fakt, kolem kterého se tu vše točí je tento. Otec čeká dvojčata de facto proti svoji vůli. Ono nechtěl. Bojím se, že jeho názor se příchodem děti nezmění. Kéž by aspoň od rodiny neodešel. A pokud zůstane, kéž by jí byl prospěšný a ne naopak.. .

SandraN
30. prosince • 20:36

Nechci být špatným prorokem, ale skutečně to může dopadnout tak, že žena, která si, i když znala mužův názor, vydupala další potomky, píšu potomky, poněvadž ona ta dvojčata chce, klidně dopadne tak, že se manžel sebere a půjde. Někam, kde je klid. Paní má tedy pro příštích cca 20 let o zábavu vystaráno. Tady jde o rodinu, která jistě nebydlí v domě či obrovském čtyřpokojovém bytě. Jde o rodinu, která asi nadstandardní příjmy nemá. Klidně za nějaký čas půjde o rodinu, která bude žít z ruky do huby. A aby si žena pořizovala dítě, které ji ochrání před rakovinou čehokoli? Nenechte se vysmát. Znala jsem několik žen, které zemřely na rakovinu nedlouho poté, co si pořídily dítě. A znala jsem dost žen, které na ni zemřely či ji prodělaly a měly i tři děti. Tohle je tak blbý argument, že jsem snad nic blbějšího nečetla.

helza
31. prosince • 18:07

@SandraN: Nikde jsem nepsala, že by si měl někdo pořizovat dítě, aby ho ochránilo před rakovinou. Pouze jsem odpovídala, na příspěvek "dragondra", že jeho strach o ženu, která má před čtyřicítkou dítě, je krásný, ale nemusí být naplněný. Že právě hormony a radost z dítěte mohou v ženě obnovit vitalitu. A to, že ženy, které více let kojí, nejsou tolik ohroženy rakovinou prsu, není žádná novinka, ani nesmysl, to každý lékař potvrdí. Lidské tělo ovšem není stroj, kde platí jasné ano, či ne. Takže to není 100% ochrana stejně, jako nelze říct, že nekuřák nemůže dostat rakovinu plic.Především ale, Sandro, nechci, což už píšu po třetí, diskutovat, takže to nebyl argument, byla to jenom odpověď určená pouze pro "dragondra", která se vaši diskuse a nikoho jiného nijak netýkala. Názor nikoho z vás tady nespochybňuji a aktéry článku odmítám posuzovat, natož soudit. Pouze jsem si dovolila přidat i názor svůj v naivní představě, že je možné mít různé názory, nebo se dívat na problém různou perspektivou a nechápat to jako rozporuplnost. Přít se, soutěžit o to, kdo koho přeargumentuje, kdo vtipněji, lépe a přesvědčivěji dokáže někoho zkritizovat, nebo dokonce hájit ty "své nejhloupější argumenty", které jsem za argumenty nepovažovala a tím pádem je do oné soutěže rozhodně vkládat nemínila, tak to rozhodně nechci. Celý život jsem lidem pomáhala. Dnes jsem stará, na vozíku a nemám možnost dostat se ven, natož někomu pomáhat jinak, než případnou radou, či blbou naivitou, kterou jsem do nedávna považovala za moudrost let. Tím, co ještě před pár lety, možná i měsíci, na stránkách těchto článků šlo. Dnes už tady jde o jinou hru, dnes jde spíše o ring a o to, kdo umí dát tvrdší a lépe mířenou ránu. Dnes tady nikomu pomáhat nemohu, dnes mohu pouze rozdávat rány a já rozhodně nechci bojovat proti komukoliv, či čemukoliv.

lebahu
30. prosince • 21:53

@SandraN: Z ruky do huby a v garsonce může klidně za pár měsíců žít i donedávna skvěle situovaná rodina s třípatrovou vilou. Stačí ještě pár měsíců coronaviru. To by si pro jistotu opravdu nemohl pořídit děti nikdo, protože co když zchudne nebo umře, nebo manžel odejde tam, kde bude mít klid...

Elynor
30. prosince • 13:12

Jakýkoli počet dětí je jistě zvládnutelný a naprosto v pořádku - pokud jsou OBA rodiče srozuměni s počtem dětí a se všemi okolnostmi z toho vyplývajícími. Jestliže byl jeden z rodičů donucen, lhostejno jak, tak to prostě v pořádku není. Je to nečestné a nesportovní. A jestliže někdo cokoli nechce, tak nemusí hledat důvody. Není třeba zdůvodňovat. Každý má právo něco prostě chtít nebo nechtít, aniž by to musel vysvětlovat. Opět je v tomto muž v nevýhodě, protože o dítěti vždy nakonec rozhodne žena, která ho nosí. Muž nemůže ženu donutit mít více dětí, pokud ona nechce, zatímco ženy tohle mužům udělat mohou kdykoli. Společnost obecně a soudy obzvláště budou na jejich straně, takže si to klidně můžou dovolit. Sice teda pak moc nechápu, proč jsou internety plné nářků samoživitelek, tak nějak bych čekala, že to budou šťastné matky - děti mají a otcům zhusta účinně zamezily přístup k nim a k jejich výchově, takže ty děti mají jen pro sebe. A to zřejmě celou dobu chtěly. Přesto si stěžují. No ale nemusím chápat všechno. Ovšem v konečném důsledku tenhle přístup vede k tomu, co se už začíná nějakou dobu projevovat, a sice že muži se nechtějí ženit, nechtějí mít závazky, nedůvěřují ženám obecně a nechovají se k nim jako gentlemani. Logicky. Nejsou blázni, že.

lebahu
30. prosince • 10:08

Zajímalo by mě, kdyby na první pokus vyšlo vícečetné těhotenství a byly rovnou ty děti třeba tři? Co by pán dělal? Dal přebytečné do sirotčince? Utratil? Na druhé dítě se sice nechal ukecávat, ale nechal se ukecat a zplodil ho vědomě, s tím, že se nemusí narodit jenom jedno se holt musí počítat. Pokud žádné děti nechci, tak nesouložím. Chybička se může vloudit i po té vasektomii, nic není 100% (jenom smrt). Chápala bych to snad, pokud by měli první dítě už odrostlé a těšil se na spokojený bezdětný život, ale tady odstup není až takový, budou to mít "odchováno" v podstatě naráz. Jestli dvě nebo tři už je jedno. Dnes je šílený tlak na to, že než si pořídím dítě, musím mít perfektní zázemí (splacenou hypotéku, plat 100 tisíc, každý rok v Karibiku a děcka 30 kroužků, soukromou školu a co půl roku nový mobil...) jinak jsem nezodpovědný živel a ty děti děsně trpí, že jim "nedám všechno" a na druhou stranu zase tlak na ženy, že si první dítě nemají pořizovat až na prahu čtyřicítky. Sakra jak to teda ti lidi mají dělat?

j66
30. prosince • 12:35

@lebahu: Nemůžu říct, že bych sama byla zastáncem neplánovaného rodičovství a vícedětné rodiny. Nicméně mít 2-3 děti nepovažuji za nic zvláštního a nic co by se nedalo finančně utáhnout.
Kdo chce hledá způsob, kdo nechce hledá důvod.

helza
30. prosince • 11:36

@lebahu: A z širšího úhlu pohledu je navíc zajímavé, když slyšíš s jakým nadšením u nás lidi vítají migranty a jak milují Cikány, současně brojí za jedno, či žádné dítě a myslí si, že na stáří si našetří, aba se "někdo" o ně za peníze postaral. No kdo bude asi ten někdo?

Elynor
30. prosince • 13:21

@helza: ale no tak. Co mají s tímhle společného migranti a cikáni? To je hodně násilný argument. No ale z širšího úhlu pohledu - čím jsem starší, tím víc dávám přednost tomu, aby se lidi starali především sami o sebe. Kdyby se každej staral hlavně o sebe, bylo by postaráno o všechny. ]:-D

helza
31. prosince • 18:16

@Elynor: Je mi líto, Eli. Píšeš, že: "Kdyby se každej staral hlavně o sebe, bylo by postaráno o všechny" - tvá motivace číst články a reagovat na ně má motivaci, která je mi na míle vzdálená. Proto ať napíšu cokoliv, chápeš to vždy jako něco, co lze odrazit. A já zase nikdy nepochopím, to, co ode mne vlastně chceš. Přeji ti pěkný a pokojnější příští rok.

helza
30. prosince • 19:04

@Elynor: Byla to jenom poznámka určená Lebahu. Ne argument, diskutovat nechci.

Rambíša
29. prosince • 12:16

Takovým Alenám,co si just vydupou další dítě,ačkoliv partnerovi stačí to,co už mají, bych nejraději umožnila,aby si tedy vše obstaraly samy,uživily sebe i ty nové děti a nikdy nefňukaly,že je to na ně moc....Ono hodit starosti na druhého a sama si jen vyzobávat ťuťu s miminem,je rozdíl.Ten Alenin manžel to dobře doma ve svém dětství poznal,jaké to je,nadělat si hromadu dětí a v podstatě je ponechat osudu...Ty nejstarší děti odřou všechno za ty rodiče,nemají moc klidné dětství.U nás doma taky máma furt vykládala,jak byla jedináček,jak chtěla mít hodně dětí,ale pak byla hodně nemocná,otec se doma moc nevyskytoval,a celá domácnost trpěla,já měla na starosti 3 sourozence,peněz bylo málo,já proto nechtěla mít děti vůbec.Ale život pak přinesl i ty děti,ovšem starali jsme se oba manželé,aby měly lepší podmínky,než my. Hlavně vše bylo vždy po rozsáhlých debatách o důležitých záležitostech,nic se nedělo někomu za zády....Zde ta jednota chybí,ani bych se nedivila,kdyby Alenin muž z té domácnosti jednoho dne vzal roha.

j66
28. prosince • 16:47

Kde to proboha jsme, že dospělé samostatné ženy odsuzují jinou dospělou zdravou vdanou ženu (a nejen tu z tohoto článku), která chce mít dvě nebo tři děti? Kdo by tedy děti měl mít, když ne tyto ženy? Mně to přijde naprosto uchylné, radit vdané ženě s jedním dítětem, která čeká dvojčata, že se má jít manželovi omluvit. Za co proboha?
Pokud muž děti opravdu nechce, může jít na vasektonomii a bude mít po starostech.

Elynor
28. prosince • 17:15

@j66: Jenže na děti musí být dva. Jedna dospělá zdravá žena může milionkrát chtít děti, když nemá muže ochotného je zplodit. Alena dostala jasnou informaci = jedno dítě. Ty další si doslova vydupala, a ještě 4 měsíce tajila skutečný stav, tedy že není na cestě jedno, ale dvě. Za tohle by se měla omluvit. Za ten rok trvající nátlak a přemlouvání, čemuž ona říká "ženská diplomacie", a za to, že se nepřiznala hned, že vypočítavě tajila před vlastním manželem, jak se věci mají. Ano, pokud muž děti opravdu nechce, má skutečně jedinou spolehlivou možnost, tedy tu vasektomii. Protože bohužel nemůže věřit vlastní ženě... ostatně to jsem tady nedávno rozebírala, jak se asi takový muž cítí, a vyšlo mi, že bych to fakt nechtěla zažít. A pro ženy to teda není moc dobrá vizitka, že se jim obecně nedá věřit právě v něčem tak podstatném a důležitém, jako je přivedení potomka na svět.

helza
28. prosince • 16:10

Možná je zde někdo tak dokonalý, že nikdy v životě neudělal žádnou chybu. Já bych ale řekla, že až dnes, po bitvě, v určitém věku, "by ji už neudělal".
Ano, Alena mohla o velikosti rodiny a jiných věcech s budoucím manželem promluvit před svatbou, ale možná právě to, že je Alena jedináčkem a její muž ze 4 dětí, je oba naplnilo pocitem, že budou i oni toužit po rodině podobné té, v níž vyrůstali. Ale i bez dětí je v manželství mnoho třecích okamžiků, které by se teoreticky měly probrat před svatbou. Ale o tom je život v manželství. O tom, že společně rosteme, společně se vyvíjíme a společně řešíme ony rozpory - právě ony nás totiž posunují vpřed, právě jim děkujeme za společný růst. Ona ta předem urovnaná a vyčištěná cestička, kterou bychom si chtěli předem připravit totiž stejně nakonec něčím zaroste - obvykle trním zcela odlišným a nečekaným. A je pak třeba ji společně čistit a opatrovat. A je skvělé se vždycky domluvit, jenomže ne vždy se to podaří.
V každém případě – nakolik je moudré jít do manželsví a dětí s jistotou a vyloučením rizika, si nejsem jista. Vidím to spíše naopak. Obojí je nádherným, naplňujícím dobrodružstvím, pokud jsme dospělí a umíme přijímat realitu se vším, co nám nabízí.
Alena zas tak moc nepodváděla. Mohla Martina podvést a tajně nebrat antikoncepci, což neudělala, čekala, až se domluvili. Zapřela sice dvojčata z obavy, aby ji Martin nenutil k potratu. Ale kdyby mu to řekla a on by ji nutil? Co potom? Rozvedla by se? Já sama nevím, co bych dělala na jejím místě - volila myslím menší riziko?
Já osobně být Alenou, bych k psychologovi (raději k psychiatrovi), ale zašla a celou situaci s ním probrala. Připravil by ji včas na to, co všechno může očekávat a poradil ji, jak se s tím vším vyrovnávat. Kdyby se ji podařilo přimět časem i Martina k návštěvě odborníka, bylo by to skvělé, ale počítat s tím nemůže. V každém případě ale asi musí počítat s tím, že to ona bude muset být vždy ta silná a být silnou oporou muži i dětem. Bude možná muset počítat s tím, že Martin je bude všechny milovat, ale možná stahovat ke dnu svými obavami a nejistotou, že bude možná mít vždy snahu své vnitřní nejistoty, nedostatky, smutky a bolesti svádět na vnější okolnosti, že bude vždy hledat viníka svých pádů, že bude opomíjet vnitřní hodnoty a přeceňovat vnější, že možná bude vždy předem vidět ve všem nejistém katastrofy. A to všechno bude muset Alena ustát. Ale přesto možná přijdou chvilky, kdy i ona bude padat a ke svému údivu zjistí, že je všechny Martin dokáže podržet.
Alena totiž píše, že podle Martina „byli čtyři jeho sourozenci peklem a on na dětství vzpomíná spíš s hrůzou než s radostí. Neměli peníze, všechno se dědilo, na něj jako druhého nejmladšího už neměl nikdo čas, co si nevybojoval sám, to neměl. Rodičům to dodnes vlastně vyčítá, považuje je za nezodpovědné.“ A to je varující.

Elynor
29. prosince • 13:42

@helza: Do manželství se nikdy nejde "s jistotou a vyloučením rizika". Ani při maximální snaze a zodpovědnosti. Jenže tady se bavíme o dětech. To nemá žádné kompromisní řešení. Děti buď jsou, nebo ne. A když jsou, tak je to obrovský závazek na zbytek života. Co už je proboha závažnějšího, než přivést na svět nového člověka? Kdyby nic jiného budoucí manželé spolu nediskutovali, tak snad tohle by měli. To přece nerozhodují jen o sobě, ale i o těch dětech a jejich budoucím životě. Není nic důležitějšího. V příběhu z článku Alena nevěřila, že manžel to myslí vážně. To samo o sobě je průšvih. Nebrat vážně muže, kterého miluji a plánuji s ním prožít zbytek života? Nebrat ho vážně v něčem tak velice podstatném, jako je nový život, potomek? A v čem jiném ho teda vážně bere, když ne v tomhle? Přemýšlela o tom vůbec? Má nějakou konkrétní představu o budoucnosti? Nebo jen to vágní "nějak to zvládneme"? Pokud mám použít tvoje přirovnání, tak manželka na společné cestě vysázela to "trní", ono vyrostlo větší, než čekala, a manžel to má teď zachraňovat, ačkoli již dávno dopředu říkal, že o nic takového nestojí. Tady nikdo nic společně neopatroval, tady si jedna postavila hlavu, že chce, a prosadila si to. Bych ji nechala v tom trní jak šípkovou Růženku, jenže to nejde, protože ty děti za to nemůžou, že se narodí sobecké náně. Takže jestli je ten chlap jen trochu zodpovědný, kvůli těm dětem se bude snažit to ustát, ale vskutku bych to nenazvala "nádherným a naplňujícím dobrodružstvím". 8-S

helza
29. prosince • 17:16

@Elynor: A jak víš, že Alena nebude šťastnou mámou tří dětí i bez manžela? Já tři děti měla a kdyby se zadařilo, byla bych vděčná i za víc i kdybych zůstala s nimi sama. Ale opravdu o tom nechci diskutovat, myslím si, že mám právo na svůj názor, stejně jako ostatní. A už teď teď začínám litovat, že jsem se nechala vyprovokovat k psaní, místo obyčejných mínusu. Mně by úplně stačil tvůj nesouhlas vyjádřený oním +,-

Elynor
29. prosince • 18:38

@helza: Hm. Možná bude šťastná máma tří dětí i bez manžela. Ale budou šťastné ty děti bez otce? A ten otec nemá žádná práva, jen mlčky přihlížet? Nemají děti náhodou právo mít úplnou rodinu? Být chtěné a plánované oběma rodiči? Bylo nutné si za každou cenu prosadit svoje, a ovlivnit tak životy dalších čtyř lidí? To jsou otázky. Neznám odpovědi. Ale nelíbí se mi tenhle přístup, jak jsem psala níže - já chci, a vše ostatní jde stranou.

SandraN
27. prosince • 23:30

Koukám, že tady je hodně lidí, kteří dají přednost dítěti navíc za každou cenu. I přesto si myslím, že je lepší jistota jednoho zdravého a prospívajícího, než potencionálně velká rodina s nejistým výhledem do budoucna. Jsou lidi, co nemohou mít ani to jedno. A taky musejí žít a fungovat. Chápu, že mezilidské vztahy nic nenahradí. Jenomže život je plný starostí a nemocí....čím míň lidí v rodině je, tím menší je potom dopad nezaměstnanosti, nemoci, rozvodu....zkrátka, když se něco semele, ten jeden zbylý rodič a to jedno zbylé dítě lépe situaci zvládne, než když na toho jednoho zbylého zůstanou tři děcka....já tady vážně vidím jako toho zodpovědnějšího toho tátu. Můžete namítat, co chcete, my byli doma tři, dělili se o o banány a pomeranče, já to druhé dítě zvažovala i přesto, že jsem v manželství měla lepší finanční podmínky, než měli moji rodiče....a kdyby se nestala nehoda, patrně bychom zůstali u toho jednoho. Jo, jestli jsme dneska ráda, že to druhé mám, to neskutečně ano...ale až teď, co je dávno dospělé....

Elynor
28. prosince • 7:57

@SandraN: No, taky koukám, co je tady mínusářů. :-) Ale to já neberu jako názor. Kdo není schopen nebo ochoten napsat souvislou větu, a jenom cvakne na ten mínus, s tím není o čem diskutovat.

helza
28. prosince • 16:24

@Elynor: "Ale to já neberu jako názor. Kdo není schopen nebo ochoten napsat souvislou větu, a jenom cvakne na ten mínus, s tím není o čem diskutovat."
1) Protože mnohé názory se týkají jiné stránky problému, než toho o kterém píšu, nemám důvod dávat ani +, ani mínus.
2) Názor lze opravdu dobře vyjádřit pouhým souhlasem, či nesouhlasem s názorem někoho jiného. A je to plnohodnotný názor i přesto, že s takovým vyjádřením není o čem diskutovat.
3) Myslím si, že většině čtenářů jde pouze o svobodné a pokojné vyjádření svého názoru, nikoliv o potřebu o něm diskutovat, nebo se dokonce přít, natož nutnost za svůj názor bojovat. Proto se vyjadřují pouze souhlasy, či nesouhlasy, nebo raději vůbec.

Elynor
28. prosince • 17:21

@helza: Hele, mě je to jedno. Když mně někdo kliká mínusy, tak já netuším, čeho se to týká, protože může nesouhlasit s čímkoli, co jsem napsala, s jednotlivou větou, s pouhým slovním obratem, s mým pravopisem, nebo třeba i s mou existencí. Co já vím. Není to můj problém. Diskutovat můžu jen s někým, kdo něco napíše. Aspoň jednu větu. Abych věděla, o čem se bavíme. Jinak to nemá žádný smysl.

banany
27. prosince • 18:48

Do dnešního světa jsou i dvě děti skoro moc!! Byty pro mladé bez hypotéky nejsou a když tak mnoholeté splácení na úkor dovolené, jídla a jiných potřeb. Vše je šíleně drahé a to rok od roku více. Boháči si mohou dovolit hodně dětí a stejně mají také 1 až 2 více ne.

SandraN
27. prosince • 13:12

Nemám co dodat. To, kolik dětí, kde bydlet, jak hospodařit, jak trávit volno, co kdo doma bude dělat, atd atd jsou ty základní věci, na kterých by se dva měli umět domluvit. A s výsledkem domluvy by měli oba souhlasit. A nikdo by neměl mít pocit, že na toho druhého doplácí, že to tak nechtěl. Nikdo by neměl mít pocit, že toho druhého nacpal někam, kde nechtěl být. Tady už je vážně každá rada drahá. Uvědomuje si ta naše dáma, že místo toho, aby měli oba vystaráno s druhým dítětem, budou mít minimálně do důchodu pěknou honičku, aby ty děti uživili, dali dostudovat, aby jim trochu do začátků pomohli? Protože dneska to fakt není lehké. Není práce, vlastní bydlení je pro řadu mladých nedosažitelné. Bude se jich pět třískat celé roky v malém bytě. Hlavně že má kluk sourozence /nestačili by mu kamarádi vrstevníci?/ a hlavně že bylo po jejím.

dragondra
27. prosince • 12:00

Taky bych byl na zhroucení ale z dvojčat. Jen z toho, že moje žena bude v 50. letech ztrhaná ženská, že si chtěla pořídit dítě skoro ve čtyřiceti. Bohužel to je trend posledních let. :-\ :-\

helza
28. prosince • 11:28

@dragondra: Je krásné, že myslíte na zdraví a vitalitu ženy. Jenomže to není úplně tak jednoznačné. Ano, každý porod ženu vyčerpává a možná ji i něco ubírá, na druhé straně radost s dětí a hormony udělají své. Takže právě dvojčata před čtyřicítkou mohou ženu hodně omladit, a bude-li kojit, tak ji i ochránit před rakovinou prsu. Rozhodně nejsem zastáncem trendu mít první dítě po třicítce, ale při více dětech přináší porod "skoro ve čtyžiceti" ženě, ve vztahu se stárnutím spíše pozitiva. :-)

Elynor
27. prosince • 9:23

Ach jo. Odbornou pomoc asi potřebuje hlavně Alena. I když teď je už pozdě. Proč tohleto některé ženské dělají? Manžel jí jasně a srozumitelně sdělil, že chce jen jedno dítě. Tak si ho sakra neměla brát a měla si najít někoho, kdo jich chce víc, to byl základ. A když už ho nebrala vážně - to samo o sobě je varující, žít s člověkem, co nebere vážně sdělení ohledně takové významné věci, jako jsou děti, to není žádná výhra, to se pak na ni nemůže spolehnout v ničem - tak jí to snad mohlo zapálit při tom přemlouvání, které trvalo rok. To je nátlak jako prase, a nepochybuju, že i citové vydírání. Tak čemu se teďka diví, koza májová? A ještě to korunovala tím, že lhala. A jí připadá, že manžel má problém? No, má, ale tím problémem je ona sama. A zas to odnesou ty děti. Měla by se jednak omluvit, což sice nic neřeší, ale je to to nejmenší vstřícné gesto, co může udělat. A za druhé by si měli oba velmi vážně promluvit, jak to budou řešit. Prakticky a finančně. Alena by měla vědět, že nemůže veškerou zodpovědnost za rodinu hodit jen na manžela. Že se bude muset taky starat, ne jen pasivně čekat, jak on je všechny uživí. Má, co chtěla, ale nic není zadarmo, měla by se k tomu postavit nějak rozumně, a ne si stěžovat, že manžel neskáče nadšením. Ony ty skutečné problémy teprve přijdou. Evidentně na to ani nemají podmínky, když chtějí nacpat tři děti do jednoho malého pokoje. Ona poslední roky zjevně moc nepracovala, pokud vůbec, kdoví, jak jsou na tom finančně. Prostě na obzoru je fůra starostí, ale ona si asi myslí, že bude jen ňuňat mimina a všechno ostatní bude na manželovi.

Dasa63
3. ledna • 9:01

@Elynor: Na rozdíl od ostatních asi 50 % mínusů souhlasím. Ona je nezodpovědná a situace, kterou ona vyvolala, tomu nasvědčuje. Ona vůbec netuší, co to je mít dvojčata a ještě nas... manžela, který se nebude chtít na tom podílet. Jestli se nerozvedou, tak může mluvit o zázraku, protože až mu tam budou na střídačku 3 měsíce ječet dvě děti, které nechtěl, manželka bude strhaná, jak budík a o první dítě se bude starat jenom on, protože ona nebude mít čas, tak to může ten vztah úplně pohřbít a bude sama s třemi dětmi. A pak se dá souhlasit s tím, že budou mít pos... život od začátku. A je tak pro upřesnění, takhle si nepředstavuji zvládnutou situaci, takže nevím, o čem chce ta nanynka někoho přesvědčovat: "Nemáme ani zařízený pokojíček, vybavení, nic, manžel není vůbec schopný to dotáhnout a já už s břichem pro postýlku nepojedu. Kočárek pro dvojčata i všechno ostatní si zařizuju sama přes internet, on se tváří, že se ho to vůbec netýká. Doufám, že se všechno zlepší, až se děti narodí a tatínek svá miminka poprvé uvidí." Ono totiž něco chtít a mít jsou dvě různé věci a doufat fakt nestačí. Prostě to nezvládá už teď!

Doporučujeme

Články odjinud