ALENA (40): Zamilovala jsem se do šéfa a přišla jsem o práci

ALENA (40): Zamilovala jsem se do šéfa a přišla jsem o práci

Alena sice měla krátce po mateřské, ale manželství jí příliš neklapalo. Proto když o ni projevil zájem její šéf, bez rozmýšlení se zamilovala. Následky za to ale nestály...

Když jsem po mateřské dovolené dostala místo sekretářky obchodního ředitele jedné telekomunikační firmy, byla jsem naprosto nadšená. Můj nadřízený Milan byl velmi milý a navíc docela hezký muž. Doma nám to momentálně moc neklapalo, a tak jsem potřebovala trochu zvednout sebevědomí.

Všimla jsem si, že se mnou trochu koketuje, a schválně jsem nosila do práce krátké sukně, abych vypadala sexy. Asi po dvou měsících jsem s ním jela na školení do Brna. „Určitě je v tom něco víc než jen práce,“ popichovala mě kamarádka Magda a já začala doufat, že se mezi námi skutečně něco stane.

Večer v Brně mě Milan vzal na večeři do drahé restaurace a objednal láhev dobrého vína. Bylo mi s ním opravdu skvěle. Cítila jsem, jak to mezi námi jiskří, a když mi nabídl, jestli bych s ním nešla na pokoj, neváhala jsem ani minutu.

Prožili jsme úžasnou noc plnou vášnivého sexu a já se do něj trochu zamilovala. Milan ale důrazně trval na tom, že nesmíme nikomu nic říct, protože má manželku a dvě malé děti. Tvrdil mi, že jim to se ženou už dlouho neklape a jsou spolu jen kvůli pětiletým dvojčatům Anče a Toníkovi. Věřila jsem mu.

Náš románek pokračoval i v Praze. Scházeli jsme se v hotelu dvakrát v týdnu a bylo to tak krásné! Ale jen do chvíle, kdy nás závistivá kolegyně Alena načapala, jak se večer líbáme u kopírky. Milanově manželce Evě poslala anonymní dopis.

„Paní Vágnerová, váš manžel má poměr se svou sekretářkou, měla byste s tím něco udělat. Jste pro smích celé firmě.“ Žena mu ztropila hroznou scénu. Myslela jsem, že mě Milan miluje a vysvětlí jí, jak jsme spolu šťastní. Doufala jsem, že se oba rozvedeme a budeme jen spolu. Spletla jsem se!

Druhý den přišel do práce a oznámil mi, že se musíme přestat stýkat. Jeho žena trvá na tom, aby mě okamžitě vyhodil. „Miláčku, já to nechci udělat, ale nemám na vybranou. Buď rozumná,“ snažil se mě přesvědčit po dobrém.

Bránila jsem se, že je to nespravedlivé. Po chvíli změnil taktiku. Začal mi vyhrožovat, že na personálním oddělení řekne, že jsem se ho pokoušela svádět. Prý mě vyhodí na paragraf a už nikde nenajdu místo.

Najednou se z něj stal hrozný neurvalec. Brečela jsem, že nechci odcházet, ale on mě donutil podepsat dohodu a doslova mě vystrkal z kanceláře. Bože, byla jsem tak hloupá a naivní! Skutečně jsem si myslela, že mě miluje.

„Můžeš si za to sama,“ posmívala se mi Alena, když jsem odcházela a nikdo se se mnou ani nepřišel rozloučit. Bylo mi hrozně, dva týdny jsem jen probrečela. Vše se navíc dozvěděl manžel a odešel ode mě. Teď jsem bez práce, bez milence i bez partnera a můžu z toho obviňovat jen sama sebe.

Doporučujeme

Články odjinud