Aleši Valentovi se zalíbilo být moderátorem!

Aleši Valentovi se zalíbilo být moderátorem!

Olympijský vítěz Aleš Valenta odmítl stát se zprávařem na Primě, přesto však s prací pro televizi stále koketuje. "Zpravodajství je velmi specifické, komentátoři nemají žádnou volnost ve výběru témat. Recitovat někde ze čtecího zařízení zprávy by mě neuspokojovalo. Navíc si myslím, že je to práce spíše pro sportovní novináře, a to já nejsem," odůvodnil lyžařský akrobat své rozhodnutí.

Elen a Aleš Valentovi

Aleš Valenta by se raději uplatnil na televizní obrazovce jako moderátor a těšilo by ho, kdyby se mohl podílet na nějakém sportovně diskusním nebo sportovně soutěžním pořadu.

"Tam bych mohl uplatnit to, co umím a co jsem se naučil během aktivní kariéry i za dobu působení ve sportovním marketingu," myslí si.

Svůj první moderátorský křest si odbyl na ČT 1 v živém vysílání, když spolu s Lucií Výbornou moderoval slavnostní vyhlášení cen Sportovec roku. Diváky sice svým výkonem příliš nepřesvědčil, ale přesto doufá, že to nebylo naposled a dostane i další příležitost vyzkoušet si práci před kamerou.

Aleš Valenta s partnerkou uvítězil v StarDance 2

"Moderování jsem vzal jako velkou výzvu," říká. "Přiznám se, že jsem byl i zvědavý, zda by mi to bavilo a musím říct, že ano. Není to ale o tom, že bych chtěl být televizní hvězdou, nebo se musel mermomocí někam nacpat. Byl jsem osloven, tak jsem to zkusil."

A kdo je Alešovým vzorem? Kdo více zaujal jako moderátor Leoš Mareš nebo Marek Eben? "Líbí se mi oba. Jsou tak rozdílní, že se nedají srovnávat. Mají každý jiný styl humoru. Leoš je více na hraně a Marek je více noblesní. Jsou to vynikající profesionálové, pokud by to šlo, vybral bych si z jejich projevu z každého něco," směje se Aleš Valenta. "To bych ale pak byl asi úplně dokonalý a moje žena Elen by mi záviděla."

Elen Černá - Valentová

Elen Valentová (33) je bývalá modelka a moderátorka. Na hudební TV Óčko uváděla módní pořad M Fashion, ale nyní ji má nahradit atraktivnější Eva Aichmajerová.

Doporučujeme

Články odjinud