Alice (35): Stydím se za svou profesi, jsem dělnice

12 komentářů

Vladstraschna
11. dubna • 21:40

A co bude, když si dodělá školu? Práci nakonec nenajde. Ať je ráda za práci, dobrý kolektiv a dobrého šéfa - to je v dnešní době lepší než VŠ. A pokud si chce zvednout sebevědomí, možná by to chtělo nějakého koníčka, ve kterém by se realizovala a mohla ukázat, že není "bezcenná". Ale je to všechno v hlavě.

Dasa63
11. dubna • 19:05

a ten problém je teda v čem? co tomu řeknou lidi? :-)

šiška
11. dubna • 13:34

stirice: příklady táhnou,děti hodnotí a posuzují podle toho co doma slyší od rodičů a o čem se baví! Místo aby je rodič vedl k tomu že je každá práce veledůležitá a že nemůže být každý Dr. Ing. a podobně. Můj příbuzný je Ing. ale většího hulváta svět neviděl, škola dá vědomosti ale s inteligencí se musí člověk narodit!

stirice
11. dubna • 12:52

Synovi se smály že dělám uklizečku.

šiška
11. dubna • 12:06

Jako je to v pyšné princezně, ten dělá to a ten zas ono a všichni dohromady udělají moc! Všechny profese na sebe přeci navazují, např.bez popelářů by ředitel, doktor, inženýr shnil mezi krysami a také se na ně vždy koukalo jako na méněcenné. Bez dělníka a zemědělce na poli by nebylo potravin atd. Jen ubožák bez IQ pohrdá člověkem bez titulu(takový byl Klaus) dával to patřičně najevo!

Rambíša
11. dubna • 11:59

Nemůžou mít všichni maturitu,ani VŠ.Prostě někdo musí dělat i dělnické práce.Dříve se říkalo "já jsem horník (dělník) a kdo je víc?", nyní je to tošku jinak,ale dívat se skrz prsty na někoho,jen proto,že já jsem "podle mého názoru něco víc",může akorát blbec a s těmi bych se na místě paní Alice vůbec nezabývala.

ruzickaa
11. dubna • 11:04

Patrika1990: Úplný souhlas v dnešní době může být člověk vůbec rád ,že má práci a že dostane vůbec zaplaceno ...

Mata69
11. dubna • 11:04

Souhlasím s tím, že to úzce souvisí se sebevědomím dotyčné. Je v práci spokojená, má tam dobrý kolektiv, dobrého šéfa, vyhovuje jí pracovní doba. A nedělá nic, za to by se musela stydět. A přesto není spokojená, stydí se před známými svého manžela. Pokud by jí to někdo z nich dával najevo, že je něco "míň", pak bych to chápala a řekla bych, že takový známý nestojí za to, aby se s ním zahazovali. Ale ona to má ve své hlavě a to je problém. Obávám se, že i když se dovyučí, její potíže to nezmírní - stále bude dělat stejnou práci, stále bude "jen vyučená". Může si udělat i maturitu, možná by pak sehnala i jinou práci, s větší odpovědností, s jinou pracovní dobou, s jiným kolektivem - byla by spokojenější? Dokud si toto neporovná ve své hlavě, v pohodě nikdy stejně nebude. Bude pořád dost lidí, kteří mají vysokou školu, lepší postavení. Dokud si nebude cenit své vlastní práce, je asi jedno, jaké bude vzdělání.

Patrika1990
11. dubna • 9:28

Myslím si, že se paní Alice nemá za co stydět. V dnešní době je celkem jedno jaké máte vzdělání, práce se hledá těžko. Snad jen ten, kdo má vzdělání technického zaměření, tam je poptávka po pracovnících velká. Já mám maturitu a práci sehnat nemůžu a to píši na všechny možné pozice, jako prodavačka atd. Paní si myslím může být vůbec v dnešní době ráda, že je zaměstnaná a není na ÚP. Určitě bych se za profesi dělnice nestyděla!

lebahu
11. dubna • 8:57

Myslím, že to není o pohlaví, ale o životních prioritách a sebevědomí. Manžel je dělník (vyučený zámečník), pracuje v továrně, nestydí se za to a nemá s tím nejmenší problém. Pokud je pisatelka v práci spokojená, má čas na rodinu, na nějaký vlastní život, nevidím důvod to měnit kvůli lidem. Dnes navíc nikoho neoslní ani kdyby byla kardiochirurg či jaderný fyzik. Pokud se na ni někdo dívá přes prsty, je to jeho problém, ne její. Z mé zkušenosti opravdu úspěšní, vzdělaní (a bohatí) lidé nemívají potřebu si zvedat ego tím, že se nad někoho musí okatě povyšovat. Jestli ona sama touží po vzdělání a nějaké vysněné profesi, která by ji bavila, tak směle do toho, ale dělat to "ať lidi vidí, že na to máme" je hovadina.

moučka
11. dubna • 8:56

Za práci se stydět nemusí a nějaká kvaška se dá udělat

Petr30
10. dubna • 23:46

U ženy tohle vůbec není problém, mě jako chlapovi by to vůbec nevadilo, naopak bych viděl ty výhody.
To chlap to má v tomhle postavení řádově horší.

Doporučujeme

Články odjinud