ALICE (39): Táta odešel od rodiny, opustil mámu a našel si chlapa

7 komentářů

SandraN
20. ledna • 20:36

Aby dneska někdo setrvával v nefunkčním manželství /dneska už homosexualita dávno není tabu a mám na mysli to dnes jako minimálně dobu dvacet let zpět/, to by musel mít svatozář. Jak žena, která jasně ví, že něco není v pořádku, tak chlap, který musí vědět, že jeho svatba byl omyl. Tyto situace jdou dávno vyřešit domluvou a rozumně. Kdyby ti rodiče byli skutečně dospělí lidi, sedli by si a dali by řeč. Protože strávit půlku života tak, jak nechci, je fakt škoda. Matka mohla dávno mít doma muže, který by jí vyhovoval, a otec mohl dávno žít s někým, s kým by skutečně žít chtěl. Jako sloh dobrý. Ovšem jinak...dá se říct, že všichni v rodině tím nějak trpěli. A nemuselo to být. Stačilo málo. Domluvit se a jít svou cestou. Dneska věřím, že by nefunkční vztah nikdo takhle uměle a zbytečně dlouho nedržel.

helza
21. ledna • 18:18

@SandraN: Nejsem odborník, ale co znám homosexuály, jsou to lidé natolik starostliví a pečující, že i věřím tomu, že pokud se takový ještě nevyhraněný gey oženil a měl dítě, nechtěl rodinu rozbít, dokud nevylétlo (to dítě) z hnízda. Navíc z toho, jak dcera a manželka na jeho orientaci nakonec zareagovaly, je jasné, že domluva byla nemožná, na tu musí být dva. A nejde o dospělost, ale o postoj k homosexualitě. Máš pravdu v tom, že není žádné tabu už hodně dlouho, ale je pravda, že i dnes je dost lidí, kteří si myslí, že se dá léčit, že tagový gey je vlastně zločinec a podobně. Já jsem znala i ženu, která se někdy v 70. letech rozvedla proto, že její muž byl upír. Což zjistila z toho, že ráno chodíval běhat bos a jednou byla rosa. Rozvedla se a po domě dlouho nechávali rozvěšený česnek. Děti naštěstí ještě neměli.

helza
19. ledna • 12:52

Naprosto souhlasím se vším, co bylo níže napsáno. Pouze chci polemizovat s Rambíšou:Když jsem totiž končila ZŠ, tedy zhruba před 60. lety (nikoliv před 39.), tak jsme se spolužačkami na lyžáku tipovaly, zda jistý kluk v našem kursu je, či není gey a ze srandy jsme se pak holky na pokoji testovaly - zkoušely jsme se navzájem líbat. Nelíbilo se to žádné, o to nejde, ale o homosexualitě jsme už tehdy, natož o 21 let později, dobře věděly a určitě by žádnou nás ani nenapadlo nějakého geye vinit za jeho přirozenost, natož ho nenávidět. A mohu říct, že náš typ se později potvrdil a z toho kluka vyrostl skvělý kadeřník, všem dobře známý jako gey.

Rambíša
19. ledna • 12:25

Alicina matka si to hodně bere,v jejím mládí se moc o teplouších nemluvilo.Když už nějací byli,tak to byla dost vzácnost,znalo je celé město.Takže když vyšly věci na povrch,tak ji to muselo hodně sebrat,připadá si zřejmě velmi poškozená (" to je vona,co měla toho ...."), hlavně oklamaná a určitě se stydí i za to,že "to měla poznat už dávno,že von je ňákej jinej..." Než se paní dá dohromady,tak to bude dlouho trvat. Alice se mi zdá v tom článku silně papírová,má na otce vztek,ale matce nijak nepomáhá vše zvládnout .

Karel2529
19. ledna • 11:31

Dcera v příběhu píše, že prý jí gayové nevadí, ale stejně mi přijde dost homofobní a zavrhuje otce kvůli sexuální orientaci, i když jí nic jiného zlého neudělal a naopak měla hezké a normální dětství.Ale její argument, že matce a jí dvacet let lhal dost pokulhává, když tam píše, že už kdysi se otec a matka hádali kvůli nějakému pornu, pak se otec spal v jiném pokoji a pak do dcera přistihla sledovat gay porno. Spíš od matky odešel, protože se k němu chovala matka i ta dcera (což sama píše) alergicky. Navíc reakce té matky je přehnaně hysterická a sebezničující, že jako do smrti bude mít deprese a zničené zdraví.Jako muž musím říct, že to naopak já jsem byl alergický na partnerky, které po rozchodu dělaly měsíce divadlo, jak hrozně moc trpí a jak jsem jim strašlivě něčím ublížil. Ale jak jsem psal kolikrát, pravda je někde mezi a nevěřím tomu, že jeho žena nikdy o jeho orientaci nevěděla a pak ji ten muž ze dne na den opustil beze slov, zanechal jen dopis, čímž ji zničil, zatímco ona celé ty roky byla bezchybnou a chápavou manželkou, kterou neměl ani jediný důvod opouštět kromě svého chtíče. Kdyby ta jeho žena nebo ta dcera byly rozumné, jak se snaží popisovat, mohli se ti rodiče rozvést jako rozumní lidé a zachovat mezi sebou slušné vztahy.

Mata69
19. ledna • 9:10

Nemám co dodat, Elynor to naprosto vystihla...

Elynor
19. ledna • 7:06

Před 39 lety nemohl Alicin tatínek začít podnikat a mít videopůjčovnu, to ještě tenkrát nešlo. Musel by si počkat cca 10 let. Ale v té době už by Alici taky bylo 10 let a nebyl by důvod, aby "máma byla s námi doma". Videopůjčovny fungovaly jen pár let. Pak přišel nástup jiné techniky, a videopůjčovny odešly do minulosti stejně rychle, jako se objevily. Není příliš pravděpodobné, že by otec stále provozoval videopůjčovnu ještě v době, kdy Alice byla plnoletá a měla ty klíče, a chodila tatínka kontrolovat. Nepředpokládám, že by měla klíče ještě v dětském věku. Ono vůbec to, že měla klíče a drzost chodit rodiče kontrolovat, je dost divné. Matku taky chodila do kanceláře kontrolovat? Jak vůbec někoho napadne, že má právo lézt svým rodičům do soukromí? Navíc v době, kdy, jak sama píše, už měla svou rodinu? To je dáreček, taková Alice. Jinak ten muž udělal co mohl, aby udržel manželství než budou děti dospělé. Neutekl od odpovědnosti. Nemůže za to, že jeho sexuální orientace je odlišná, a v těch jeho dvaceti, před 39 lety, v tom naprosto nemusel mít jasno, a oženil se, jako to dělali skoro všichni mladí muži v té době. A pak už měli ty děti, takže se holt snažil, aby je s manželkou vychoval. Podle mého nelze nikomu za takových okolností vyčítat, že "20 let nám lhal", nebo že někoho "zradil" - to by udělal, kdyby nechal manželku s malými dětmi samotnou a odešel už dříve. A to závěrečné "nemám nic proti gayům" - ano, hodně lidí nemá nic proti gayům, ale musí to být nějací anonymní gayové, cizí lidi. Jak se to začne týkat někoho z rodiny, tak najednou je veškerá tolerance v háji. Takže, shrnuto, jestli je příběh reálný, i přes ty "drobné" nesrovnalosti, které jsou tu v příbězích běžné, tak by se Alice měla stydět.

Doporučujeme

Články odjinud