Američan vyrobil konkurenci Barbie, má proporce normální devatenáctileté dívky | Zdroj: Famous.cz

Zdroj: Famous.cz

Američan vyrobil konkurenci Barbie, má proporce normální devatenáctileté dívky

Když pětadvacetiletý Nickolay Lamm z Pittsburghu přišel nedávno s nápadem, že začne vyrábět konkurenci panenky Barbie, netušil, že jeho projekt nadchne tolik mecenášů. Na webu pro hromadné financování projektů získal podporu téměř čtrnácti tisíc osob. S jejich financemi mohl vyrobit devatenáct tisíc panenek, které mají zdravé proporce normální devatenáctileté dívky.

Zatímco Barbie převedená do životní velikosti by měla míry 92-46-84 (naprosto nerealistické míry neslučitelné se životem), panenka Lammily představuje zmenšeninu dívky, která má míry 82-79-84.

Lamm z Pensylvánie získal pro projekt peníze přes web Kickstarter, kde mu přispěli mecenáši částkou 2,1 milionu korun.

„Průměr je nádherný,“ tvrdí o své panence Lamm, jenž v první sérii nechal vyrobit devatenáct tisíc kusů, každý stojí v přepočtu zhruba 560 korun.

Panenky mají různé oblečky, ale také nálepky, jimiž lze tělo pokrýt tetováním, zrudnutím, štípancem od komára či dokonce vráskami, jizvami a akné. To vše má přispět k realistické vizáži hračky.

„Když rodiče a děti loni viděli můj projekt Real Barbie, zatoužili po panence Lammily. Bude to nová hrdinka ve světě panenek, něco, co nikdo předtím nevytvořil,“ věří Lamm.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud