Američané požadují zákaz Crestoru - léku, který se má objevit i v českých lékárnách

3 komentáře

Terina
26. prosince • 11:20

J.R.Veliš - o "důkladném testování léků" myslím každý, kdo do tohoto procesu nakoukl, ví své. Jedna vaše věta to zajímavě dokresluje - "nejnovější novinkou o Crestoru je jeho výrazný pozitivní účinek u průduškového astmatu" - nezdá se vám trapné, že mluvíte o "řadu let používaném léku"? U kterého náhle objevíte nejnovější novinku, o které se celou tu řadu let nevědělo? Shodou okolností je pozitivní :-) Léky jsou rizikové, zvláště vezmeme-li v potaz, že se vyrábějí primárně pro zisk - stejně jako kupříklad Coca-Cola.

J.R.Veliš
18. dubna • 16:49

To jsou názory tak na mentální úrovni páně Olejára. Crestor (resp. Lipitor) je ve světě již řadu let používaným lékem, mnohokrát testovaným a oproti milionům denních dávek je pár osob s ne zcela průkaznými vedlejšími účinky skutečně několik zrnek v písku. Že po Crestoru budete mít nějaké vedlejší účinky (pokud ho nebudete zapíjet alkoholem) je méně pravděpodobné, nže že vás zabije blesk. Zato při popíjení anilipidního čaje klidně zesnete na zanesení koronárních céh cholesterolem.
Apropo - nejnovější novinkou o Crestoru je jeho výrazný pozitivní účinek u průduškového astmatu - tlumí tam zánětlivé projevy a výrazně klesají závažné stavy, kdy postižení musí do nemocnice.

Jamina
23. května • 8:30

Cholesterol je velkým strašákem . Každý z nás si však musí vybrat, co je pro něho lepší, bezpečnější a levnější. Zda upravit jídelníček, použít některý z bioaktivních doplňků stravy nebo nechat vše při starém (vždyť je to pohodlnější) a riskovat při užívání takových preparátů jako je ten výše jmenovaný. JE to na každém z nás. Zkuste se podívat na nějakou alternativu - například na antilipidní čaj Tianši.

Doporučujeme

Články odjinud