Američanka doma žije s padesáti skunky. Spí s nimi v posteli a vozí je v kočárku | Zdroj: Profimedia.cz

Zdroj: Profimedia.cz

Američanka doma žije s padesáti skunky. Spí s nimi v posteli a vozí je v kočárku

Když se řekne skunk, jen málokdo si vybaví přívlastky „báječný či nádherný“, většina lidí spíš myslí na smrdutou kunovitou šelmu, jíž je dobré se na stovky metrů vyhýbat. Ovšem pětapadesátiletá Deborah Cirpiani z Ohia nejenže skunky miluje, ale ona s nimi dokonce žije. Doma jich má rovných padesát.

Deborah ve městě North Ridgeville totiž provozuje jediný severoamerický útulek pro domestikované skunky. V jejím pětipokojovém bytě se mohou zvířata svobodně pohybovat, a dokonce nemají zakázáno ani odpočívat v posteli.

„Mnoho lidí si myslí, že jsme podivíni, když doma chováme skunky. Vždycky se ptají, proč chceme za domácího mazlíčka skunka? A já se ptám, proč chtějí za domácího mazlíčka psa? My je chováme, protože skunkové nejsou žádná smrdutá stvoření, jak si lidé myslí, jsou to úžasná a nádherná zvířata,“ tvrdí Deborah, kterou v jejím chovu kunovitých šelem podporuje i o čtyři roky mladší partner Kevin.

Ten jí prvního skunka koupil před třinácti roky, když se nedokázala vyrovnat se smrtí vlastní matky.

Chov skunků je ale poměrně náročný. Deborah musí každý den vstávat v půl páté, aby je včas nakrmila. Svému domu sama přezdívá Ráj skunků a znají ho nadšenci nejen v USA, ale také ve Francii či Nizozemí.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Doporučujeme

Články odjinud