Američanům vadí, že vidí méně nahoty, než Evropané

Američanům vadí, že vidí méně nahoty, než Evropané

Nahé zadky, písničky o penisech, erotické scény zobrazující mužské genitálie a také vulgární označení přirození. To jsou jen jedny z mála věcí, které Američané nesnesou ve svých filmech. Tedy alespoň ne ti, kteří přidělují filmům označení, která pak určují od kolika let je mohou lidé v kinech sledovat.

Sex Mnoho filmových tvůrců po verdiktu úředníků pak raději přistoupí k tomu, že inkriminovanou scénu vystřihnou a zaručí si tak daleko větší návštěvnost například z řad mládeže mladší osmnácti let, která by jinak film neměla možnost vidět.

Spojené státy americké, které se tváří být nejsvobodnější zemí na celém světě, se tak v cenzuře stávají najednou daleko tvrdšími, než například Evropa. "Je to vcelku paradox, když je pro Američany něco nepřípustné a škodlivé a pro Evropany je to naopak naprosto běžná součást filmů. Evropští diváci mají možnost v kinech sledovat americké velkofilmy v daleko peprnějších a erotičtějších verzích, než návštěvníci kin v Americe," prohlásila opět nedávno americká novinářka Jeannette Wallsová, která proti nesmyslné americké cenzuře bojuje již dlouhá léta.

V poslední době se tak v Americe a v Evropě značně lišily například filmy Ples příšer nebo Prostě sexy. Zatímco v prvním případě byla Evropa schopna zkousnout daleko více erotických scén, co se druhého filmu týče, tady americká cenzura nehodlala pustit do kin písničku Penis Song, jejíž autoři si dělali legraci z mužského přirození.

Nad americkou cenzurou kroutí hlavou i samotná představitelka hlavní role ve filmu Ples příšer Halle Berryová (34). Nedokáže totiž,pochopit, jak se mohou Američané s chutí dívat na akční filmy, kde po sobě lidé bezhlavě střílejí a miny trhají hlavní představitele na několik kusů, a na reality show, v níž si lidé nechávají úmyslně dělat bolest, a vtipná písnička nebo přirozená lidská nahota je dokáže vyvést z míry. (Korzo)

Doporučujeme

Články odjinud