Anděl na cestách švýcarského Fribourgu úspěšně snižuje rychlost automobilů

Anděl na cestách švýcarského Fribourgu úspěšně snižuje rychlost automobilů

Vozovky švýcarského kantonu Fribourg hlídá anděl z masa a kostí. Profesionální herec najatý tamní dopravní policií dvacet hodin týdně stojí na různých místech kantonu a varuje příliš rychle jedoucí řidiče, aby nehazardovali při nepovolené rychlosti životem svým i ostatních účastníků dopravy.

A z kampaně je obrovský hit poté, co se vliv anděla začal projevovat na sníženém počtu nehod při vysoké rychlosti.

Policisté z Fribourgu ani neočekávali, že bude mít vysoký anděl s křídly z pravého peří a černými loknami takový úspěch. Ovšem kde se herec mávající křídly i pažemi objeví, tam stáhnou řidiči nohou z plynu.

Dotyčného anděla přitom znají Fribourští z televizní reklamy, kde ho převálcuje mladík příliš rychle vyjíždějící z garáže.

„Ideou bylo poskytnout účastníkům dopravy konkrétní ochranu, mít na cestách skutečného anděla, který by vyzval řidiče k přijetí zodpovědnosti. A když je tam přítomen fyzicky přímo tento anděl, vzkaz je to realističtější,“ tvrdí mluvčí fribourgské policie Benoit Dumas.

Řidiči, kteří spatří anděla, mohou poslat policii e-mail a vyhrát zdarma lekce bezpečného řízení.

„Iniciativa bude pokračovat minimálně do října, protože je velmi úspěšná. A pak ji možná prodloužíme. Nakonec, víte co, andělé jsou nesmrtelní a věční,“ dodal Dumas.

ČTĚTE TAKÉ:
Seznamka pro sex na jednu noc slaví desátý rozvod

Doporučujeme

Články odjinud