Andělsky rafinované šaty

Andělsky rafinované šaty

V téměř ošuntělém prostředí Palais de Tokyo v centru Paříže představil talentovaný libanonský návrhář Georges Hobeika svou novou couture kolekci a opět nezklamal. Záplava moderní a sofistikované elegance a vytříbeného vkusu v té nejvyšší kvalitě nenechala přítomné dámy ani na okamžik klidné.

Georges Hobeika opět představil francouzskému publiku svou vizi moderní ženy s vytříbeným vkusem, která se nebojí dát svou ženskost a krásu na odiv, aniž by se snažila vypadat prvoplánovaně sexy. Modelky tentokráte ustoupily do pozadí díky jednotnému líčení a účesu – černé, přísně střižené mikádo – a nechaly zcela vyniknout předváděným kreací pro společenské události více či méně formálního stylu.


Hobeika měl při tvorbě jarní kolekce couture na mysli velvyslankyni moderního Orientu, odkud sám pochází. Kostýmky, v nichž ovšem sukně a vršek tvoří oddělené materiály i barvy, se skvěle hodí na odpolední recepce a koktejl party. Delikátní výšivky, zlatavé akcenty a decentně umístěné flitry dodávají klasickým střihům na zajímavosti. Večerní toalety zdobí exotické květiny, nepřehlédnutelné arabesky a jemné třpytivé aplikace. V kombinaci s průsvitným šifónem, majestátním brokátem, jemným hedvábím a náročnými krajkami vzniká dojem až andělské něžnosti pro členku královské rodiny.


Foto: archiv Georges Hobeika

Doporučujeme

Články odjinud