ANDREA (46): Přítel dcery je parchant, nemůžu jí ho rozmluvit

SandraN
5. prosince • 21:42

Asi tam musí něco být ve výchově, v povaze, třeba je zvyklý na někoho spoléhat, nebo třeba má prostě fakt smůlu, že si vybral studium, které mu nesedlo, možná tam šel kvůli Vaší dceři a třeba mu nesednou ani ty brigády. A uškrtit finance i té holce? A raději jí dávat stranou na byt, zařízení atd? I do toho bytu si může jednou po studiích přivést člověka, který přijde k hotovému a bude to jen užívat. Třeba jeho rodiče nebudou mít stejné finanční podmínky jako Vy a budete mít zase pocit, že Vaše dcera na někoho doplácí a že někoho podporuje. K tomu, aby sama rozpoznala, zda tento současný vztah je či není pro ni perspektivní a vyhovující, potřebuje čas a nasbírat zkušenosti. Tohle budou ale veškeré Vaše zásahy a rozhovory jen a jen brzdit! Je potřeba, aby na to přišla sama. Jedině potom najde v sobě odvahu a vůli to řešit. Je potřeba, aby spolu bydleli rok, dva, déle, až dostuduje, bude pracovat a pokud on bude stále přelétat z brigády na brigádu, bez pevného cíle, nikam se nebude posouvat, věřím, že si dcera řekne, tak tohle ne, nesnesu vedle sebe člověka, co se jen vymlouvá, já mám plány, vydělávám, dokončila jsem vzdělání, chci to někam dotáhnout...no a pak uvidíte, jak rychle věc vyřeší sama. Zkuste být teď tolerantní a doufejte, že jste dceru vychovali tak, aby se dokázala o sebe postarat a žít zcela samostatně. Může být hůř. Mohla by se školou seknout a jít pracovat a pořídit si rodinu. A z mateřské živit miminko i tatínka flákače. Natruc Vám. Nechte si tedy své rodičovské starosti před ní uschované a myslete na delší budoucnost, než na dnešek, kdy ona studuje i pracuje a on ne. Vždycky mohou totiž přijít daleko horší problémy.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud