Aneta (33): Dostávala jsem anonymy. Psal je můj muž

27 komentářů

Dasa63
9. února • 12:51

Paní to vyřešila jediným rozumným způsobem, jak se to vyřešit dalo - rozvodem. Takže o čem je vlastně ten článek? Pokud jí bude obtěžovat dál, tak samozřejmě nahlásit. A klidně opakovaně otravovat tak dlouho, až to někdo začne řešit. Může jí opravdu ubližovat čím dál víc - ničit jí vztahy, práci, psychicky jí týrat a může jí i fyzicky ublížit, když nebude s výsledkem spokojen. Je to jednoznačně cvok.

hynek
9. února • 5:13

Tak to je na psychiatra, samozřejmě pro manžela, aby náhodou nedošlo k mýlce. Posouzení protiprávního jednání je věc druhá a "zákonitý" rozv(ch)od z toho vyplývající - třetí. Zarazilo mě však, že se tak dlouho nechala paní obtěžovat, to mně v dnešní době normální nepřijde.

Elynor
8. února • 23:21

farah.farah: ovšem. Je zajímavé, že na základě pouhého článku, navíc dost přihlouplého, děláte takové dalekosáhlé závěry a diagnózy. Přesně víte, co si ten člověk myslel, čím se opájel, že se jí mstil, a co ho vzrušovalo. Brilantní dedukce - tomu se nedá neusmívat.

Kamar
8. února • 20:10

V extrémních případech stalker svoji oběť i zabije. Takže bych to nezlehčovala a to, že manžel odrazoval ženu od návštěvy na policii, jí mělo okamžitě signalizovat, že něco není v pořádku. Normální chlap by se o ni bál. Stalkingu tedy většinou páchá někdo, pro koho je oběť nedostupná, nedobytná, odmítá ho...U manžela je to fakt divné. Že se manželka trápí nebo bojí ho těšilo? Udělala jen dobře, že se rozvádí.

Květáček
8. února • 19:58

lebahu: Přesně tohleto si myslím i já. Určitě se svým jednáním vzrušoval a paní udělala dobře že podala žádost o rozvod. Určitě je to úchyl a měl by se především léčit.

farah.farah
8. února • 16:51

ano vím o tom docela dost, čtu, zajímám se a navíc jsme měli případ stalkingu v práci u kolegy, kterého obtěžoval bývalý přítel jeho partnerky. Došlo i na fyzický útok a následný soudní zákaz přiblížení se a kontaktování ho. Kauza se vlekla mnoho let a díky tomu že ten člověk v jednu dobu získal z webu firemní maily a posílat neochotné maily i nám kolegům jsem viděla i z první ruky co takoví lidé dělají. A vy se klidě dál usmívejte to vašemu zdraví jistě je prospěsně.;)

farah.farah
8. února • 16:43

Elynor: Kdyby kdyby.myslíte si že lidi dokážou druhé na 100% odhadnout a že odhadnou co ten druhý bude dělat třeba za 5 let? Kdyby to dokázali tak to dělají ale lidi to nedokážou opravdu jen málo kdo umí lidi perfektně přečít a mít 100% jistotu v tom že ví jak se do budoucna po celý život jejich partner bude chovat....

ruzickaa
8. února • 14:29

Pěknej psychouš paní udělala dobře že od něj odešla ale ten dotyčnej by se měl léčit nebo bude ubližovat opět další ženě ..

Elynor
8. února • 13:33

farah.farah: ... a že vy to tak dobře víte, jací jsou stalkeři sociopati... :-)) úsměvné.

Elynor
8. února • 13:31

farah.farah: no však :- ) lidi by si to přece měli rozmyslet, než se vdají/ožení, to je snad logické, ne? Kdo tak učiní bez rozmyslu, nemá si co stěžovat :-) A rada na hovno? Inu, já se nepokouším radit, mně je lhostejné, co ta osoba udělá - beztak je vymyšlená. I kdyby nebyla, tak podle článku už to vyřešené má.

farah.farah
8. února • 13:19

Elynor: Kdyby každý předem věděl přesně koho si bere tak by se nikdo nerozváděl. to je taková s prominutím rada na hovno.;)

farah.farah
8. února • 13:17

lebahu: šlo o stalking a to je trestný čin......nejde nad tím mávnout rukou a říct že se nic nestalo jen pro to že obětí byla manželka...

farah.farah
8. února • 13:16

j66: no tohle byl regulérní stalking. Stalking má psychologické pozadí založené na moci.....Stalkera zvláště pak toho který je anonymní uspokojuje pocit moci, který má nad sovu obětí, doslova se opájí představou jak je z něj oběť vycukaná jak se bojí každého....uspokojuje ho ta nadvláda. Stalkeři jsou tak trochu sociopati. Manžel si evidentně myslel že se na něj nikdy nepřijde a prostě vzrušovala ta moc co nad ní měl.....a samozřejmě že když na ní měl třeba pivku něco mu vadilo a byl srab že jí to nedokázal říct na přímo tak tohle využil k tomu aby se jí pomstil za nějaké příkoří, které vnímal (ať už skutečné nebo dějící se jen v jeho hlavě)

Suelin
8. února • 13:00

S Vaším rozhodnutím naprosto souhlasím. Prožila jsem něco podobného : Z nerozvážné mladické lásky jsem si vzala pohledného muže, ačkoliv několik lidí, kteří jej blíže znali, mne před ním varovali (i když dost riskovali, že mu to vybleptám). Po krátké době se začala projevovat jeho chorobná žárlivost, ačkoliv jsem stále viděla jen jeho. Když mně poprvé nafackoval za to, že jsem byla na návštěvě u jeho nemocné matky, a že ona mu na dotaz, zda ano, odpověděla "A to své ženě tak málo důvěřuješ ? Styď se !", vzala jsem konečně rozum do hrsti a přes jeho sliby jsem se s ním rozvedla. (Jeho nová manželka už se s ním rozvádí z podobných důvodů [a navíc jí také občas pár vrazil], ačkoliv mají spolu dvojčata.)
Dnes jsem konečně vdaná za normálního chlapa - občas utíkal na jedno-dvě pivka s kamarády do hospody, ale od doby, co čekáme dítě, mně dělá pomyšlení. A pamatujte : Dobrý chlap Vám nikdy nebude do nekonečna opakovat, jak Vás bezmezně miluje, ale poznáte to na jeho chování. Ten můj nedeklamoval, jakou má z přicházejícího potomka radost, ale vymaloval a zařizuje dětský pokoj ...

Elynor
8. února • 12:10

Fakt je, že většina zpráv z neznámých adres automaticky padá do spamu, a tam se to automaticky maže, no a když už něco pronikne do normální pošty, tak to ani neotvírám a taky mažu. Takže u mě by taky nikdo neuspěl. A kdybych nějakým omylem něco takového přece otevřela, pomyslím si cosi o blbounech, co zaplevelují internet, smažu to a nebudu tomu věnovat pozornost. Na policii bych kvůli tomu určitě neběžela. Navíc tu adresu, ze které to chodí, obvykle lze i zablokovat. Myslím, že to klidně i mohl být specifický druh humoru - někdo má takhle udeřené nápady. Ovšem to by ta paní měla vědět, dřív než se za někoho provdá, jaké má dotyčný sklony a co tak od něj může čekat...

Rambíša
8. února • 12:02

Pán je stoprocentně úchyl.Kdyby mi někdo psal nějaké anonymy,tak bych je asi celé ani nečetla,jak mi dojde něco divného od neznámé adresy,tak to neprohlížím a mažu.Možná paní neměla o tom nic říkat mužovi,a on by možná skončil a ona by ani nic nevěděla.Na druhou stranu zase by se nedověděla,jak je zákeřný a úchylný.Možná je to na léčení,co asi udělá pán příště někomu ?

monasi
8. února • 11:02

Nemusí to být vymyšlenost. Stalo se mi to, ne sice v tak vulgární podobě, ale taky mi psal přítel jako někdo někdo jiný. Snažil se mě pozvat na schůzku atd., zkrátka zkouška věrnosti. Takový vztah okamžitě ukončit. Dnes jsem ráda, že se tak stalo.

lebahu
8. února • 9:04

j66: Já si myslím, že ho to vzrušovalo, nějaký pocit moci, že ji může strašit. Asi chudinka doma ušlápnutej, tak si zvedal sebevědomí (a i to druhý) při psaní vulgarit.

lebahu
8. února • 9:02

modrodolka: bylo asi fakt lepší nereagovat. Tohle mi připomíná mstu sicilské mafie. "Řekl mi, že jsem paroháč, tak vyvraždím jejich rodinu až do pátýho pokolení, spálím jejich vesnici a plivnu na jeho mrtvolu."
Jako je to zvláštní chování, ale krom toho, že psal nechutný maily a SMS vlastní ženě, tak se toho zas tak moc nestalo, že by bylo potřeba informovat u nich v práci. rodinu a dohnat ho k sebevraždě. Jít s tím na policajty, tak to smetou ze stolu, zvlášť když on jim spiklenecky sdělí, že "se starou rozvádí, tak se mu mstí, ale před tím, že to byla taková jejich erotická předehra, že ji podobný maily pěkně nažhavily."

j66
8. února • 0:02

Já jsem nepochopila co tím ten manžel vlastně sledoval?
Oni i úchylové jednají obvykle pro ně nějak smysluplně, resp. něčeho chtějí dosáhnout, i když okolí to může přijít zvrácené.

Elynor
7. února • 23:17

modrodolka: opravdu byste tohle všechno dělala? To byste ale byla stejná jako ten muž. Možná spíš horší.

Mata69
7. února • 22:51

modrodolka: klid, taky mi to nedá, nenapsat svoje ;-)

modrodolka
7. února • 22:41

opět si připadám za blbečka, že reaguji na nějakou vymyšlenost. Nicméně nedá mi to - kdyby se to opravdu stalo, měla s tím jít na policii, protože on to bude dělat dál, zas někomu jinému. Asi by se ničeho nedomohla, ale ta příští oběť už by byla v lepší pozici a on v horší.
Jinak nepochopím, že jí stačil rozvod, já bych ho při nejmenším zmlátila a udělala mu ostudu v práci, ulici, u jeho rodičů, přátel, nenechala bych ho ani minutu žít v klidu, jak by si našel jinou, hned bych jí to nahlásila....

Mata69
7. února • 21:01

Magor, odešla bych taky. Jen se obávám, jestli jeho útoky s rozvodem nenaberou na intenzitě. Evidentně je narušenej, posílat vlastní manželce takový debility.

lebahu
7. února • 20:52

Pokud mobil používá i na práci, změnit číslo moc nepomůže. Já bych třeba kvůli práci musela dát číslo (krom rodiny a přátel) několika stům zákazníkům. Takže bych byla s pátráním zase tam kde bych byla se starým mobilem.
Ale jinak je to velice zvláštní jednání, pravděpodobně nějaká úchylka, pokud tomu věnoval tolik úsilí, zřizování nových mailových adres apod. tak asi velice nutkavá úchylka. Těžko říct jak a kam by se to dále stupňovalo. Asi opravdu dál od něho a modlit se, aby to po rozvodu ustalo a dal pokoj.

monada
7. února • 20:31

Já bych pokud by to bylo více jak píše tak jednoduše změním číslo mobilu a může si psát kolik chce a pokud by to začalo i na novém čísle tak bych pátrala kdo ho všechno zná . Jinak udělala dobře . Co s takovým b.l.b.e.m.

Katharo
7. února • 20:20

Tak to je... hustý.

Doporučujeme

Články odjinud