ANETA (37): Manžel mi zemřel, za půl roku jsem se znovu zamilovala

22 komentářů

Rambíša
16. května • 11:48

Každý jsme jiný : někdo se po tragédii oklepe raz-dva,jiný není schopen bez prášků fungovat ani po letech....Zde paní byla asi hodně pragmatická,brala věci,jak jsou,že mrtvý už neožije a jde se dál...Děti časem zapomenou, s tchánovci časem styky asi ukončí, co se dá dělat. Snad ten nový muž zůstane, čas ukáže . Znám případ,kdy 29 -letý známý z ničehonic zemřel na infarkt,vdova měla s ním 1 malé dítě a druhé se narodilo jako pohrobek...Bohužel nevím,jak to bylo dál,odstěhovali se. Moje teta zemřela v 33 letech na aneurysma,zřejmě ani dnes by se tomu moc nedalo předejít,rentgeny/CT se nedělají bez příčiny jako kdysi snímkování plic,kdy se našlo plno nádorů včas,ale např. mé mámě nenašli nic po 4 roky,a pak teprve zpětně vyhodnotili,že už to tam bylo,malinké,ale nějaký neumětel to přehlédl.No a pak už bylo dost pozdě....

Mata69
16. května • 13:51

@Rambíša: S tím bych i souhlasi, že je každý jiný, ale paní píše jak byla paralyzovaná, jak se nastěhovala k rodičům a jak nemohla ani fungovat a najednou bác ho! po půl roce už má novou známost. To na pragmatika nevypadá, ale celkově je to divný. Spíš to na mne působí, že autor potřeboval najednou příběh nasměrovat k dobrému konci.

helza
16. května • 15:47

@Mata69: Ono to Mato bývá spíše naopak. Člověk, který svůj smutek (a i jiné emoce) prožije naplno, zhroutí se, křičí zoufalstvím a podobně, ten se ze své bolesti jakoby vykřičel a vzpamatuje se mnohem dřív, než pragmatik, který ten smutek rozumově spracuje a uzamkne ho v sobě - někdy už napořád.

Betyyna
15. května • 15:53

To je super že si paní tak rychle našla šikovného řemeslníka, u nás by se dostavil tak možná za toho půl roku 8-) to měla velké štěstí

Elynor
14. května • 20:19

K anketě - to asi nejde takhle jednoduše říct, záleží na mnoha okolnostech. V situaci té paní z článku, tedy věk 37 a relativně malé dítě, bych asi uvažovala o tom, že v budoucnu nějakého muže potkám, ale nespěchala bych na to a vybírala právě s ohledem na to dítě. Aspoň si to myslím. V situaci jiné, kdy před 13 lety při dopravní nehodě zemřel muž, za kterého jsem se mínila provdat, a prožít s ním zbytek života, jsem se naopak rozhodla se už nikdy více nezamilovat, protože mám jen jedny nervy, a to už lehce opotřebené, a nechci riskovat, že to budu muset zažít znova. Zatím se mi to daří, ale to neznamená, že se mužům vyhýbám, to vůbec ne. Pánů na hezké chvilky je dostatek.

helza
15. května • 10:34

@Elynor: Nepočítám procenta, ale myslím si, že anket, v nichž bych hlasovala, bylo minimum. Většinou tam odpověď, s kterou bych alespoň zhruba souhlasila, vůbec není.

Elynor
14. května • 12:58

Dodatek - z pozice pana Adama - mít v obýváku fotku zemřelého předchůdce, to bych moc nadšená nebyla. :hm

Anonymizovaný
16. května • 7:34

@Elynor: Fotka předchozího manžel může vadit, ale fakt nemusí... 1)minimálně s mrtvým bývalým už nevěra nebude.
2) kdekdo ma obrázky chlapů a žen např. herců a jinych sportovců. Klíčem je jak vystupuje v jejich vztahu ten na obrázku. Špatné by bylo kdyby ona říkala věci jako můj první (aston kutcher jako příklad z plakátů) by to udělal resp neudělal, nebo řekl neřekl, ale ty si na mne zlej...
Kdyz foto je iba dokladem uzavřené minulosti není problém, jako plakát astona kutchera symbolizující nereálné a neskodne fantazie nebo ještě míň..

Elynor
14. května • 12:44

Zas takové celé divné. Zdravý člověk neumře jen tak snadno na "prasknutou cévku" - to by musel mít nějaké problémy s cévami už dřív, čili asi nebyl tak úplně zdravý. To, že ona nabídla dům realitce, jsem napřed pochopila tak, že ta realitka dům od ní koupila, a pak teprve sháněla nějakého kupce. Ale na druhé přečtení to tak nevypadá, takže to by fakt musel být fofr, takhle rychle prodat dům. Souhlasím s tím, že dědické řízení takhle rychle neprobíhá, nemluvě o tom, že nezletilé dítě nesmí být o svůj podíl na dědictví zkráceno. Koupit jiný dům během měsíce je taky slušný výkon, když uvážím, že peníze za prodaný dům obvykle leží někde v úschově a jsou vyplaceny až po přepisu nemovitosti na katastru, to taky netrvá 5 minut. Takže během jednoho měsíce jeden dům prodat, druhý koupit a ještě se přestěhovat, to by mě zajímalo vědět, jak to žalem zdrcená osoba dokázala. No a že toho Adama znala léta, a nic, a najednou se do něj zamiluje? Co se na tom pánovi náhle změnilo? Nebo prostě jen nechtěla být bez chlapa, protože kdo by se o ten dům staral, a na vsi nebylo nic lepšího po ruce? Těžko říct. Ale v zájmu toho dítěte bych jim přála, aby spolu žili šťastně až do smrti, a zazvonil zvonec, pohádky je konec, byla tam papírová zem a my jsme se propadli až sem. o<:)

helza
14. května • 17:42

@Elynor: Mně souhlas fungoval, tak jsem ho odklikla. Jenom k té "cévce" Pokud praskne aneurysma, což je výduť na cévce, pak naprosto zdravý člověk skutečně zemře. O tom, že nosí v hlavě, případně na aortě, výduť nemůže vědět, pokud se na to nepřijde náhodou při jiném vyšetření a kvůli výduti žádné potíže nemá. A pokud je opravdu zdravý, nemá důvod chodit po složitých vyšetřeních Když pak výduť praskne, obvykle to nepřežije. Pouze s obrovským štěstím, pokud se okamžitě dostane do péče dobrého neurochirurga.

Elynor
14. května • 19:57

@helza: To je pravda, aneurysma to být mohlo, jen mi k tomu neseděl ten popisovaný komentář lékaře "to se stává" - tak běžné to snad přece jenom není, aby se to odbylo takovým lakonickým konstatováním. Ale třeba to je jenom taková vypravěčská zkratka.

Anonymizovaný
14. května • 14:00

@Elynor: Máte pravdu, je to blbost. Ono toho tam nesedí víc. Ona vlastně prodala dům pár týdnů po manželově smrti. To fakt dědické řízení být nemohlo, ale třeba byl jen její. Pokud ten zájemnce měl prachy a nebral si hypotéku, tak by se to zrealizovat dalo. Na katastru zaplatíte tisícovku a nemovitost přepíší na počkání. Jenže to je všechno přitažené za pačesy. A pokud by to bylo časově tak jak píše, tak se potom do Adama zabouchla dřív jak za půl roku.

Mata69
14. května • 13:01

@Elynor: Chtěla jsem ti kliknout "souhlasím" ale nějak to nereaguje. ;-) Tak nějak jsi to hezky shrnula jak to vidím i já. Měla kliku, že rodiče sehnali ten nový dům zrovna v jejich ulici, to je fakt pecka. Autorka článku asi ani nemá potuchy jak prodej domu, či koupě nového probíhá. Že to není jako dojít do sámošky a nakoupit. Ale bohužel, vím z praxe, většina lidí má o tom, jak rychle dům prodá (za požadovaný obnos), velmi, velmi zkreslené představy.

Anonymizovaný
14. května • 11:09

Tak je to tedy hodně moc rychlé ale hlavně že se pani už nějak moc netrápí a žije dál.

Anonymizovaný
14. května • 11:01

No to jsi moc dlouho netruchlila, jestli vůbec !!!

Mata69
14. května • 9:47

Vždyť ani nemuselo být ještě vyřízeno dědické řízení, figuruje v něm nezletilé dítě, to není žádná dlouhá doba na schválení dědictví soudem. Nevím, je to nějaké zbrklé - a nebo je to zase psané bez hlubšího zamyšlení.

Anonymizovaný
14. května • 10:31

@Mata69: Co s tím, že se zabouchla má společného dědictví? Bylo by horší kdyby se zamilovala když ten její žil. Mrtvý prd ví.

Mata69
14. května • 10:51

@Anonymizovaný: To, že se zabouchla do nového chlapa nemá s dědictvím nic společného, ale prodej jejich domu ano.

Anonymizovaný
14. května • 14:02

@Mata69: Pokud byl jejich, tak ano. Pokud byl její tak ne.

Mata69
14. května • 9:45

Upřímně si moc nedovedu představit, že po tak náhlé smrti milovaného manžela, se za půl roku zamiluje znovu. Popisuje jak byla po pohřbu paralyzována, jak žila se synem u rodičů - a tomu všemu rozumím. To musel být hrozný šok tak náhlá smrt. A za půl roku prodaný společný dům, koupený nový a zamilovaná do nového chlapa? Jsem daleka toho soudit jaká doba je vhodná na "truchlení" a kdy má vdova "nárok" znovu začít normálně žít. To fakt ne. A rozhodně je dobře, že se paní neuzavřela do svého smutku a našla si nového partnera. Ale to všechno půl roku po smrti manžela?

Arpida
18. dubna • 0:44

@Mata69: Kdo nezazil, nikdy nepochopi. Mne zemrel manzel po 3 letech boje s rakovinou. Posledni pul rok byl priserny. Ale zemrel mi doma po mem boku. Postarala jsem se s dcerami a s terenni zdravotni sluzbou. Sama bych to ani nezvladla. Meli jsme 31 let nadherneho manzelstvi. Ted mi zacal pomahat manzeluv kamarad, protoze na dum a zahradu nestacim. No a ja se zamilovala. Nikdy bych tomu neverila. NIKDY.
Je to jen po pul roce od smrti manzela. Stydim se, mam vycitky, hrozne. Manzel byl pro me nejdulezitejsi clovek. Nevim, jak se to mohlo stat. Stydim se, ale proste miluju. Jsem jak pubertacka. Ach jo...

Anonymizovaný
14. května • 9:02

Pěkná čiperka, no co už.

Doporučujeme

Články odjinud