ANEŽKA (44): Zrušila jsem svatbu před radnicí, dodnes jsem za to ráda

14 komentářů

SandraN
24. června • 21:07

Taky jsem se všimla...inu jsou věci mezi nebem a zemí....které obyčejný člověk nechápe a neovlivní.....co naděláme.

Elynor
24. června • 11:44

Z čiré zvědavosti by mě zajímalo, proč tento článek na 5 dnů zmizel, aby se tu opět objevil i s těmi původními komentáři. ]:-D

helza
25. června • 8:38

@Elynor: Taky mě to překvapilo. :-)

SandraN
23. června • 12:50

Nedomyslela to. Asi není dobře mít jednu známost od mladí. A taky asi není dobře, když se deset let vztah nikam neposune. Patrně si myslela, že se svatbou něco změní. Pozdě si uvědomila, že to situaci naprosto nevyřeší. Naopak. Že ji svatba posune ještě níž. On ten základ je zřejmě v tom, jakého člověka potkám a jak ke mně pasuje. S někým se lze roky vidět a není potřeba něco řešit. S někým nejde vydržet, jakmile ho prokoukneme, někoho odhalime hned,někdo si dá sakra pozor, aby nevyložil karty na stůl,dokud nás nemá v hrsti....jo.....mohla si sednout a sama pro sebe situaci z přechozeného vztahu rozebrat a sama si ten závěr udělat. Kamarádky jí poradily sice logicky, ale blbě. Ono dávat rady vypadá snadně, když se nás to netýká....ale co je dobré pro mě, to si musím vyjasnit a uvést do praxe jen já sama. A i tak se nemusím na první ani druhý pokus strefit......

Elynor
18. června • 22:11

No a na co by asi tak v životě čekala, to jsem se ptala už níže. Jestli ty následné očekávané zážitky skutečně stály za to. Ale to se nedozvíme.

SandraN
18. června • 20:20

Asi měli kliku oba. Protože z přechozeného desetiletého vztahu, v němž se jeden z hlavních aktérů necítil být šťastný nebo aspoň spokojený, by asi nakonec byla špatné fungující rodina, kde by spolu žili rodiče jen kvůli dětem. Pokud by spolu žít dokázali. Protože s dětmi by to bylo náročnější. Je to slovo do pranice,kdo koho měl opustit nebo zfackovat....ale pokzd někdo s někým nechce zůstat natrvalo, myslím, žemá právo říct, já tohle nechci. Konečně oba tím získají šanci najít si někoho jiného. Snadno se odsoudí. Ostatním se může zdát nepochopitelné, že se někdo s někým rozejde, když.....je ten druhý tak hodný, tak bohatý, tak pořádkumilovný, tak zajímavý, pracovitý, chodí s ním tak dlouho.....ale kdo z okolí do toho vidí...proč to tak je.....a pokud po ní rodiče i po letech nevraživě koukají.....zaprvé jsou to de facto cizí lidi,takže by ji to nemuselo zajímat a zadruhé to může znamenat, že syn se k dalšímu kvalitnímu, trvalému, nějakému vztahu už nedokopal....a to by mohlo znamenat, že je něco v nepořádku,když není v životě spokojený, šťastný, a možná, že s ním asi žádná nevydrží.....a tady asi tedy pisatelka udělala možná snad i dobře, když někde uvnitř cítila, že vzít si někoho jen proto, že se to ode mě čeká....je pro život tak nějak asi, možná, snad.....kapku málo. Vím, že si názorem proti mínění většiny naběhnu.....ale na co by asi tak v životě čekala....první dovolená...prvni auto, prvni dítě, nebo radši dvě.....a co dál.....důchod....smrt......?

Elynor
18. června • 22:07

@SandraN: No dobře, ale tak to snad mohla říct rovnou? Co tohleto je - kamarádka jí řekne "měli byste se vzít", a ona sice ví, že už to není nic moc vztah, ale řekne si "bezva, tak se teda vezmeme", další dva měsíce nechá fůru lidí chystat svatbu, a až těsně před obřadem najednou vycouvá, a ještě takhle blbě? Že nechá chlapa stát před radnicí a sama uteče, místo aby teda všem pozvaným svatebním hostům vysvětlila situaci? Že to zvorala a chyba je na její straně. Její rozhodnutí, ale taky její odpovědnost za to, co se rozhodla udělat. Ano, měla právo říct "tohle nechci" - ale on ji do té svatby nikdo nenutil, ona sama přišla s návrhem, že se vezmou. Tak to měla taky včas sama odvolat a přiznat, že to byla z její strany hloupost a že se hrnula neuváženě do něčeho, o čem nebyla přesvědčená, že to skutečně chce.

Karel2529
18. června • 13:13

K tomu se dá napsat jen: Kdyby...Kdyby paní ve vztahu komunikovala se svým partnerem místo toho, že si jen stěžovala kamarádce, mohli to být jejich vztahu jen k prospěchu. Přinejmenším by zbytečně neorganizovali svatbu.Je to hloupé klišé, že žena svoji nespokojenost s něčím dlouhodobě tají a od partnera očekává řešení, zatímco muž žije v domnění, že je vše v pořádku a ženě to tak vyhovuje, když si na nic nestěžuju.

Elynor
18. června • 12:15

Autorka píše : „Vždyť mě už nic jiného nepotká, nic nezažiju…“ honilo se mi hlavou. Škoda, že taky nenapsala, co tak úžasného ji tedy posléze potkalo a co zažila. Jestli to vůbec stálo za to.

Rambíša
18. června • 11:18

Neřekla bych,že ta Anežka byla psychopat,ale byla naprosto hloupá a omezená.Kdyby byla úplně normální,tak by se s chlapcem,co ji "nudil",dávno rozešla.Ona však jela setrvačností dál a dál,nemyslela na hocha,ale jen na sebe.Osobně bych ji před radnicí sfackovala a nakopla,neb si měla dát tu práci a vše včas zastavit a zrušit! Tohle dodatečné "ospravedlnění" její tehdejší ubohosti si může strčit za klobouk!!!

Elynor
18. června • 6:51

Kdyby to bylo naopak, a nechal ji stát on, byl by tady plačtivý článek, jaké se Anežce stalo tenkrát obrovské příkoří, jaký on je lump a padouch, a jak ona tím trpí ještě po 20 letech, protože jak si to mohl dovolit, najednou se rozhodnout, že ji vlastně nechce? Vždyť by ji tím ponížil, urazil její ženství a všeobecně by si nezasloužil, aby mu kdokoli vody podal, to se neodpouští, taková zrada. Ale protože to udělala Anežka, tak je to pochopitelné, omluvitelné, a vlastně na to přece měla právo, že? Koza májová. Aspoň bych mlčela a nechlubila se tím, když už bych něco takového provedla.

helza
18. června • 9:57

@Elynor: Já ti nevím, ale jsou zde pouhé dva příspěvky (teď píšu třetí) a v tom jediném před tebou je Anežka nazvána psychopatem. A všichni, kteří se k tomu vyjádřili s tím souhlasí. A všichni souhlasí i s tebou. Tudíž nevidím jediný příspěvek, jediný hlas, který by její volbu obhajoval, jediný názor, že by její jednání bylo pochopitelné, omluvitelné, a vlastně na to přece měla právo.V anketě sice 35%, píše, že by dokázaly od oltáře utéct, pokud by cítily, že to tak má být a 5% od oltáře uteklo; oproti 60%, které by to neudělaly. Navíc to, že někdo něco udělá, zdaleka neznamená, že s tím z morálního hlediska souhlasí, nebo že takový krok omlouvá. Anketa nabízí pouze odkliknout možnost, ne se jakkoliv vyjádřit.

Elynor
18. června • 12:10

@helza: Však jsem taky psala, že by tu byl článek tohoto vyznění, ne komentáře.

Dasa63
18. června • 1:02

Jenom psychopat si zorganizuje svatbu, kterou nechce. Chlapec měl kliku, že se svatba nekonala.

Doporučujeme

Články odjinud