Anglickou přírodu kolonizují klokani

Anglickou přírodu kolonizují klokani

Klokani byli dosud symbolem Austrálie, nedivte se ale dětem z Anglie, pokud vám budou tvrdit, že typickým zvířetem jejich přírody je právě známý vačnatý savec poskakující po zadních.

Budou mít pravdu. Zvláště jihoanglická hrabství totiž klokani začali kolonizovat. Už několik let přežívají i zimy. Nezahubila je ani ta poslední, extrémně tuhá.

Rodinku klokanů teď potkávají a fotografují lidé z anglického Cornwallu, nejteplejšího hrabství na jihozápadním výběžku Británie. Před třemi lety tam utekl z chovu mladý samec.

Poté utekla i samice, která přivedla letos na svět zřejmě jednoho z prvních „původních anglických klokanů“. Lidé z Cornwallu ji potkávají s mládětem ve vaku.

„Klokani jsou docela odolná zvířata a dokážou přežít hodně kruté podmínky. Rozmnožují se tu, takže se jim daří zřejmě dobře. Už k tomu dochází několik posledních let a podařilo se jim přežít několik docela krutých zim. V naší zemi už žijí celé kolonie, takže lidé by se neměli divit, že je potkají při procházce přírodou,“ tvrdí mluvčí britské Královské společnosti pro prevenci krutého zacházení se zvířaty (RSPCA).

ČTĚTE TAKÉ:
Depilace cukrovou pastou

Doporučujeme

Články odjinud