Anglický soud zakázal křesťanským manželům pěstounství!

Anglický soud zakázal křesťanským manželům pěstounství!

Manželé Eunice a Owen Johnsovi dostali od úřadu pro pěstounskou péči v anglickém Derby jasnou otázku: „Řekli byste svému dítěti, že být gay a vést takový život je normální?“ A anglikánští křesťané odpověděli jasně: „Neřekli. Morálně bychom to neudělali. Duchovně bychom to také nemohli udělat.“

A úřad jim odmítl další pěstounství. Případem se teď zabývají úřady a soudy v Anglii jako precedentem, který by mohl znamenat konec pěstounské péče pro křesťanské rodiny, jimž víra nedovoluje toleranci gayů a lesbiček.

Představitelé anglikánské církve zuří a varují, že labouristé svým zákonem o sexuální orientaci postavili zájmy homosexuálů nad zájmy a práva všech ostatních. Manželé Johnsovi tvrdí, že nejsou homofobní, ale stejně jako neschvalují sex před svatbou, neschvalují soužití dvou osob stejného pohlaví.

Jenže úřad v Derby si stojí za svým, jejich názor je diskriminační a může dítě při výchově poškodit. „Jde především o zájmy dítěte, ne o zájmy a názory rodičů,“ varovali úředníci z adopční agentury. Homosexuální dítě by mohlo podle nich v rodině s postoji netolerujícími jeho orientaci a životní styl trpět.

Rozhodnutí by podle anglikánské církve mohlo bránit v adopcích a pěstounství tisícům křesťanských párů, kteří se hlásí ke své víře a podporují veškeré její zákony a názory na život, tedy i odpor vůči stylu života gayů a lesbiček.

„Příliš často dnes zapomínáme v pěstounské péči, že jsou to zájmy dítěte a ne předsudky rodičů, na čem záleží. Mnoho křesťanských rodičů gay dětí bude šokováno postojem pana a paní Johnsových, jejichž názory připomínají spíše devatenácté století a nikoli jednadvacáté,“ obhajuje postoj úřadů Ben Summerskill.

Případem se bude nadále zabývat Vrchní soud v Nottinghamu.

ČTĚTE TAKÉ:
V barvě velbloudí srsti!


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud