Anketa Český slavík Mattoni je za polovinou hlasování

Anketa Český slavík Mattoni je za polovinou hlasování

Vy jste ještě nehlasovali v Českém slavíku Mattoni? Ale to je škoda. Možná, že váš oblíbený zpěvák zrovna potřebuje vaše body, aby se dostal v žebříčku o několik příček dopředu. Rozdíly bývají malé, a to dokonce i na předních místech.

Například v roce 2013 zvítězil Karel Gott před Tomášem Klusem o pouhých 47 bodů. Hlasování je jednoduché. Stačí jít na stránky slavikmattoni.cz a nechat se vést. Když budete mít štěstí, můžete vyhrát luxusní zájezd do Řecka. Ale nezapomeňte, hlasování končí už 20. listopadu!

Anketa pro všechny

Český slavík Mattoni je nejslavnější anketa, která se v moderní historii České republiky objevila. S největší pravděpodobností je to nedéle existující hudební anketa ve střední Evropě. Letos běží už po jednapadesáté. Má jednu specifickou vlastnost – hlasuje se v ní bez věkového nebo sociálního omezení. To znamená, že hlasující nejsou jen čtenáři nějakého časopisu, diváci určité televizní stanice nebo posluchači některého z rádií.

Za více než padesát let své historie zažil Slavík léta, kdy se české populární hudbě dařilo, ale i období, kdy byla situace na domácí scéně poněkud chudá. Velké oživení přišlo až ke konci devadesátých let, kdy se s Českým slavíkem spojila minerální voda Mattoni , která dlouhodobě podporuje domácí hudbu a hlavně její největší nové talenty.

Populární hudba se neustále prudce mění a Český slavík Mattoni na všechny změny okamžitě reaguje. V posledních letech se například na internetu objevila řada nadějných českých zpěváků a Slavík jako jedna z mála akcí se stal pro mnohé z nich významnou spojkou mezi světem YouTube a nejširší veřejností. V posledních letech se mu tak podařilo upozornit například na Adama Mišíka a Báru Polákovou nebo na skupiny Jelen a Slza. Letos si mohou dokonce hlasující vybrat, kterého mladého umělce by chtěli vidět na galakoncertu v přímém přenosu.

O slavíky se postará Sokol

Vrcholem ankety je každoročně galakoncert. Letos proběhne před televizními kamerami v Hudebním divadle Karlín 26. listopadu. Účast přislíbili jak loňští vítězové Karel Gott, Lucie Bílá a Kabát, tak některé nové osobnosti naší pop music včele se stále populárnější skupinou Slza. Zpívá se samozřejmě živě.

Každý galakoncert Slavíka provázejí dohady, kdo ho bude moderovat. Letos padla volba na herce, režiséra a baviče Ondřeje Sokola, který si získal respekt jako moderátor soutěže Tvoje tvář má známý hlas. Sokol je jako bavič jedním z největších objevů tohoto desetiletí, takže se zdá, že se máme na co těšit.

Doporučujeme

Články odjinud