ANNA (45): Zjistili jsme, že manžel není otcem našeho dítěte. Co dál?

66 komentářů

Uwu
3. června • 10:09

Anna je prostě blbá

Anonymizovaný
25. června • 10:11

Když je ženská št.tka tak si to tak i zaslouží :D já si necham udělat krevní testy hned jak se to dítě narodí. Chudák chlap :)

Elynor
27. ledna • 12:45

Sklípkan: počkat, zatím jsem navrhla jenom to, aby se šli oba poradit někam, kde jsou profesionálové zabývající se podobnými situacemi dnes a denně. To ale není řešení. K řešení si musí dojít sami, a mně osobně je celkem lhostejné, jaké řešení to bude, ty lidi vůbec neznám a beztak je to jen teoretizování nad článkem o fiktivních postavách :-) Na nějakou vnímavost žen zapomeňte, to je z valné většiny mýtus. Když vám nějaká žena bude říkat, že "ona to dávno věděla", tak to vždycky říká až poté, co už to vědí všichni :-) a rozhodně není možné detekovat nějakým šestým smyslem, jaké geny má dítě. Neslyšel jste o případech dětí vyměněných v porodnici? Ty ženy je měly za své a žádná vnímavost jim nenapověděla, že to není to dítě, které porodily. A pokud by ten kolega byl fyzicky podobný typ jako manžel (ony si ženy často vybírají muže podobného vzhledu a vlastností), tak by to dítě nebylo ani vzhledově nijak odlišné od zbytku rodiny. Jo, kdyby bylo dítě dejme tomu šikmooké, jiného odstínu barvy pleti, albín, výrazně zrzavé atd., ačkoli se v rodině jinak takové znaky nevyskytují, tak je důvod zpozornět, ale i tam je možnost, že geny jsou prevít, a projeví se po X generacích gen nějakého vzdáleného předka. Takže jsem nepovažovala za nutné na vaši zmínku o vnímavosti nějak reagovat. No a na to, že si paní nezaslouží ohled - já si myslím, že jo. Že člověk, se kterým prožijete víc než 20 let života, si zaslouží nějaké ty ohledy, pokud vás tedy těch 20 let nedržel zavřeného ve sklepě na řetězu o suché vodě a tvrdé skývě. Což je ovšem model soužití, který článek nepopisuje, naopak se tam hovoří o víceméně spokojeném manželství bez vážnějších problémů. Ohledy v tom smyslu, že se přinejmenším zamyslím a dám tomu trochu času, ani ne tak kvůli tomu provinilému partnerovi, ale kvůli sobě samému (jsem přece sobec, že ano) a kvůli dětem, které nenesou žádný díl viny. Jak jsem již psala níže, v afektu prásknout dveřma dovede každej. Promyslet si to a naplánovat budoucnost je namáhavější. A je jedno, jaká ta budoucnost bude, i když to nakonec stejně třeba vyústí v rozchod, bude to rozvážný čin, ne výbuch hněvu.

Anonymizovaný
17. února • 12:33

@Elynor: A jaký "ohled" měla na manžela ona dotyčná???

Sklípkan
27. ledna • 12:00

Elynor: toto co se stalo a jaká navrhujete řešení je úplně vzorový příklad CHUCPE.
Pro neznalé se jedná o případ když se vrah svých rodičů dovolává soudu aby bral ohled na to ,že je vlastně nyní sirotek a na sirotky by měl soud brát ohled. Snad je i úplně zbavit viny. Proto si myslím, že si ta paní nezaslouží jakýkoliv ohled. To že to dopadne jinak je jen na vůli manžela. Přirozený je odchod.
Ani jste mi nezareagovala na to že nevěřím při vnímavosti žen že to nevěděla hned jak dítě prvně viděla.

Sklípkan
27. ledna • 9:43

Elynor: Píšeme příspěvky k článku a své názory, já si myslím, že jsem polemizoval s vašimi názory- hodně shovívavými a chtěl jsem aby zazněly i názory opačné. Vás jako vy mě, ani váš život si hodnotit nedovolím.
Ale v odpovědí pro mambuli s Vámi souhlasím. Lépe to asi nejde vystihnout.
Až na to, že to co nechtěla se stejně stalo a jak píšete po 13 letech.
Stejně hodila rozhodnutí na manžela. Svinstvo je právě v tom, že už je v tom vztah k dceři. Tak že mu to ještě okořenila. Je zvláštní že píšete , že by se běžel rozvádět a podobně......tehdy tu reakci předpokládáte. Já si jen myslím , že přesně to co píšete vidím stejně i po 13 letech. Lze to chápat jako kalkul. Když to vybalím nyní tak asi odejde, když to praskne jindy už to bude mít panáček komplikované.
Jo a hezké je ta velkorysost - myslím, že i když ji má člověk dosti jsou určité hranice kdy i velkorysý člověk si přestane nechat kálet na hlavu.. A tohle je podle mě pro mnohé ta hranice je.
Ta velkorysost by se měla projevit k trvalé lásce k dceři, ale ta žena hranici přepískla.

Elynor
26. ledna • 22:18

Sklípkan: vy jste se prostě rozhodl, že ta paní je zlá a špatná osoba, dobře jí tak, zaslouží kamenovat, no a ty dcery... však by stejně byly po ní, že jo :-)) Tak co se s nima mazat. To je takový drsný "macho" přístup. No, svůj svět si musíme zasloužit, doufám, že ten váš, který jste nám tady docela zajímavě přiblížil, nebudu muset poznávat do detailů, asi by se mi nelíbil. A to preferuju alfa samce, muže, kteří mají osobnost a respekt, vůdce smečky, archetyp muže bojovníka. Jenže takovému nesmí chybět ani například velkorysost a naopak přebývat ješitnost a malichernost...

Elynor
26. ledna • 22:09

mambule: co to? Po narození dítěte - když už stejně nejde nic udělat - tak měla přehodit odpovědnost za situaci na manžela, ať on řeší následky? To jako vážně? Proboha. To by byl ten chlap asi nadšenej, že. A vůbec by neběžel se rozvádět :-) Jediná změna by byla v tom, že by se paní dostala do stejné situace jako dnes, ale o 13 let dříve. To by si teda pomohla.

Sklípkan
26. ledna • 22:06

Elynor:To nejde jen tak škrtnout a říct "musíš být rozumná a tatínka pochopit" , a k tomu ještě přidat sdělení, že matka je mrcha a za všechno může ona. Co by těm holkám pak zbylo?
No zbylo by jim to co jim matka bez vědomí otce nachystala.
Ať si to vyříkají s ní že jim zničila rodinu. Táta nic nezavinil. Ta asi tak.

Sklípkan
26. ledna • 19:49

Já jsem článek a vlastně hlavně diskusi pochopil takto.Když už to prasklo drahý, tak byla jsem opilá na mol,upadl na mě kolega a udělal mi dítě, ale ty to pochop, protože jsem to neplánovala, lhala nebo neřekla jsem to, protože jsem to nepovažovala za důležité a stejný postoj očekávám od tebe. Přece to musíš pochopit, máme krásnou rodinu, dcery, je mi 45, mám se s Tebou dobře, kde bych teď koho hledala, a ty přece nemáš právo si zařídit život jak chceš, máš přece odpovědnost. A když ode mě odejdeš uvědom si že všechno, ztratíš, hlavně upřímnou a milující ženu ( haha) . To že mám doma peklo a že se chceš rozvést je tvoje vina, tvoje ješitnost a tvoje nezodpovědnost k rodině. A ještě názor. Při citlivosti a vnímavosti žen, nevěřím tomu, že paní po narození dcery v průběhu jejího růstu nepoznala, že otcem je někdo jiný. Polovina genetické informace se nedá jen tak přehlédnout , zvláště když červíček hlodal. Zeny poznají daleko větší prkotiny .To že to nechtěla vidět ji neomlouvá.Ještě taková ironická poznámka, kolikrát během 13 let slyšela dcera ty jsi celý táta, nebo tohle má ta holka po tobě ( mluvím o manželovi) . Když se to dnes tomu pánovi přehraje musí mu z toho být hoooodně fajn já bych zvracel ale jsem asi slaboch.Jak je to..... jak si kdo ustele.... nebo tak dlouho se chodí se džbánem.....Moudři byli naši předkové.

Sklípkan
26. ledna • 19:46

farah.farah je slušné zareagovat. A pokusím se nic nevynechat.To že se pudově špatně investuje do cizích genů to je příroda - jo vím jsme lidé, ale teprve 200 tis let, z toho pouze poslední ani ne 100 let možná i méně obstojí vaše argumenty. Přesto i já si myslím, že je dcera jeho, tedy mentálně - proto by neměl zapudit dceru ale to přece nevylučuje rozvod. Situace s asistovanou reprodukcí i s cizími spermiemi - vajíčky - hahaha tam je přece manžel, partner informován, souhlasí a aktivně věc s partnerkou řeší. To chcete srovnávat? Tady byla asistence to je pravda ale bez jeho vědomí a souhlasu a 13 let tajená. A jak píšu jinde nevěřím, že při vědomí jaké paní měla si to při růstu dcery neuvědomila. To by zase nesměla být žena toho si možná nevšimne chlap. Stejně tak adopce, případně pokud jeden nebo oba již děti mají, zase úplně mimo mísu.Ty pistole jste nepochopila. Jde o to že ať se jedná o náhodu, jednorázový úmysl nebo i opakovaný úmysl výsledek je jeden. To není o zlomení srdce aplikujte to na rozbitou sklenici je to to samé.Vyrovnat se situací se musí on a to je přece ten např. rozvod. Vyrovnat neznamená apriorně odpustit a tvářit se že se nic nestalo, to je jako by říkal vždyť jsi ženská co bych mohl jiného čekat.A to by bylo docela hnusný, máme vás jako ženy rádi a i vás milujeme. Asi je blbý, že to chceme také od druhého a máme obě pohlaví pro to i nějaká individuálně nastavená kritéria. " někdo třeba věrnost " jinému stačí navařeno a čisté ponožky.Spojení pocitu být chlap v závislosti na věrnosti vůbec nerozumím. Pokud mohu použít výraz chlapství tak to se dokazuje a ověřuje milionem situací za život a zachování se k partnerce je jistě ne nepodstatný ale pouze zlomek těch situací v životě. Možná je to vaše zkušenost s tímto pojetím ale to nevím.Skutečně dospělý člověk zhodnotí, zanalyzuje situaci a podle toho se zachová. Proč degradovat rozhodnutí se rozvést, je to jeho rozhodnutí . Znovu opakuji je lepší být pečující a v pohodě třeba i rozvedený než to v sobě dusit. Proč předpokládáte, že jako rozvedený bude strádat. Znám muže i ženy, po rozvodu a jsou to úplně v pohodě lidi. Určitě i vy máte svá měřítka, která nepřekročíte. On je má nastavená zaručeně jinak než já nebo vy. Možná by ji odpustil vraždu, drogy... ale tohle třeba ne.Děkuji že mě na závěr hodnotíte což není fér ale jste vedle jak ta jedle. A dokážu si přestavit i když opravdu mi to dá zabrat , že se najde chlap který, za to co se stalo ženu polituje, pochopí jak je úžasná, upřímná, jak to myslela dobře, .... ale protože jak jsem psal chlapství je o celém životním přístupu, tak tento zlomek takového projevu nikoho nediskvalifikuje.Zůstat nebo odejít je jen jeho věc a ohledy na děti jsou v tomto konkrétním případě jediný důvod setrvání alespoň pro tuto chvíli, ta manželka to v tomto okamžiku rozhodně není. A máte pravdu v tom, že kdybych byl v podobné situaci asi bych použil i jiné výrazy než mrcha. Neděkoval bych a nechválil. Uf. Snad jsem na nic nezapomněl.

Sklípkan
26. ledna • 19:45

mambule: jo ale na to by ta paní musela "mít koule" - nemyšleno doslova ale snad pochopeno.Jinak naprostý souhlas.

farah.farah
26. ledna • 11:34

Sklípkan: dost si odporujete, nejdřív píšete, že by on byl vůl, kdyby ukončil vztah s dcerou jen proto že není jeho a nyní tvrdíte že ten kdo by se staral o cizí geny je exot...........;)............nic proti ale chtělo by to zachovat jednu argumentační linii pánč jinak to vypadá že jen lovíte z vody a názor vladstně nemáte. Spousta mužů si vezme ženu s dštmi které nejsou jeho a nebo dítě adoptují či je žena oplodněna cizím semenem záměrně protože on je neplodný a dokáží ty děti milovat. Samozřejmě samec je obecně puzen zozsévat dvé sémě, ale lidi jsou přeci jen trochu víc než jen pudy. ..................pak do toho mícháte zastřelení, což je nesmyslný argument nemající k dané věci relevanci a domníváte se že ste tím něco prokázal. Asi se snažíte naznačit že toho muže ta zpráva ranila že uvnitř zemřel či co.........Reálně to není o tom jestli je to chlap nebo není ale o tom, jak se umí vyrovnat se situací, čím více bude mít chlap pocit své hodnoty postavený na někom jiném než na sobě tím více ho zlomí pokud mu ji ten někdo na kom stojí nějakým způsobem podtrhne. Archo má-li někdo v hlavě jsem chlap jen když mi je žena věrná, pak logicky nevěra ženy způsobí že on přestane být chlapem, je obětí, bezmocnou zcela v rukách ženy která rozhoduje o jeho mužnosti. Tohle mívají nedosplí jedinci, kterých je bohužel většina, a tak je taky vždy tak rozseká, když ten druhý udělá něco co nezapadá do systému...............Skutečně dospělý člověk ale nepadne mrtev, když tohle zjistí, nezhroutí se mu celý svět, a má i pochopení pro toho druhého. Já vám nevberu váš pohled na svět a to že vás by taková zpráva složila zcela nenávratně a manželka by pro vás byla už jen mrcha největší ale to opravdu neznamená že to tak má každej chlap

mambule
26. ledna • 10:48

Odněkud zezadu pro Matu odpověď na její otázku: a co měla dělat? Jít za manželem a říci mu, že asi to očekávané dítě nebude jeho?
Především si měla sama včas zjistit, zda dítě je či není jeho. Samozřejmě až po narození dítětew, dřív to nejde. A pak mu to říct. Jiná cesta není.

Elynor
26. ledna • 2:08

Sklípkan: ale tak samozřejmě že pán nic nemusí. Nikdo ho nemůže držet, když bude chtít jít. Ani by to nebylo moudré, snažit se ho za každou cenu udržet v manželství, to přece nikdo neříká. Celou dobu je řeč o tom, že by bylo vhodné nejednat ukvapeně, dobře si promyslet důsledky, a případně si vyslechnout i názor nezúčastněné osoby, než dotyčný udělá v rozhořčení něco, čeho by možná později mohl litovat. O nic víc nejde, než aby se nad tím zkusil zamyslet. Aby si sám pro sebe srovnal, co získá a co ztratí, co si slibuje od budoucnosti, a jak si konkrétně představuje, že to bude vypadat dál. Včetně toho, jak se bude chovat k té dceři. Ony ty holky můžou být stokrát rozumné, ale jednou je to jejich táta. Jiného nemají a mít nebudou. To nejde jen tak škrtnout a říct "musíš být rozumná a tatínka pochopit" , a k tomu ještě přidat sdělení, že matka je mrcha a za všechno může ona. Co by těm holkám pak zbylo?

Mata69
25. ledna • 23:32

Sklípkan: čekat od dvanáctileté dcery, že pochopí, když jí (její pro ní jediný otec) bude najednou vykládat, že odchází od její matky (a od celé rodiny), protože ona není jeho biologickou dcerou. Jo, on bude frajer, on se s tím chlapsky vypořádá a nebude za debila. A ta holčina?....

Sklípkan
25. ledna • 23:15

Elynor. To není o celém světu ale právě o pocitu toho podvedeného pána. On musí sám před sebou obstát.. A to přirovnání s pistolema mi přijde úplně adekvátní. Kromě smíchu jste neuvedla jediný argument proč to nesedí. On má právo bez jakéhokoliv odsouzení paní poslat kamsi. A pokud tak neudělá zaslouží si všeobecný obdiv. Máte pravdu světu je to šumák ale na obě strany. Když zůstane i když odejde tak je to světu šumák. A pokud má alespoň trochu rozumné dcery a řekne jim proč odchází tak se nezlobte ale myslím, že to pochopí. Jo a nepřeceňujte muže, nikdy ji to neodpustí ani nezapomene.
Tak proboha proč by v tom měl žít.

Sklípkan
25. ledna • 22:58

Elynor. Já se zase snažím říct, že rodinu zničila už ta paní, a že pán může ale nemusí po ní napravovat škody. Je to jenom jeho svobodná volba. Může udělat gesto , které se mu ale nemusí u takové ženy vyplatit. Nikdo to po něm nemůže požadovat ani ho za to odsuzovat. pokud se rozhodne odejít. Pokud by se měl někdo odsuzovat tak je to ta paní. to je celé. On nic nezavinil.

Elynor
25. ledna • 22:03

No a to o tom střílení - to jsem se zasmála nahlas. Jasně - pán je "mrtvý muž", a dokud neudělá něco zásadního, aby před zbytkem světa "nebyl za debila", tak je to jako kulka do srdce :-)) a není na to léku. Jenom škoda, že zbytku světa to obvykle bývá jedno, akorát se možná pobaví, když dotyčný pán bude hodně vyvádět a dovolávat se hlasitě zadostiučinění. Jinak je to každému šumák, kromě té rodiny a jejích bližních.

Elynor
25. ledna • 21:59

Sklípkan: celou dobu se vám snažím vysvětlit, že když se pán z článku zbaví ženy, tak tím zničí celou rodinu, dcerám nenapravitelně ublíží, a bude to mít vliv i na další příbuzné a okolí. Rozvod nikdy není bez následků. I on sám tím bude velice negativně ovlivněn.

Mata69
25. ledna • 21:52

Sklípkan: ten příběh je příměr k článku? To tedy je poněkud mimo linku, nezlobte se.

Sklípkan
25. ledna • 21:11

Ale stále mi nikdo nevyvrátil nebo alespoň neargumentoval jaký je rozdíl mezi těmi mrtvými muži. Asi je to těžké. CO? Být zastřelen z lásky nebo pro zachování rodiny nebo pro to že je to kalkul. Pro toho mrtvého je to dovolím si tvrdit jedno.

Sklípkan
25. ledna • 21:06

Lebahu omlouvám se ale tomu nerozumím co tím chcete říct.

Sklípkan
25. ledna • 21:05

Elynor . ten pán z vašeho příkladu měl možnost volby, to snad připustíte, že je něco jiného. A v tomto případě nejde o to zbavit se dcer jen té ženy.

lebahu
25. ledna • 20:51

Sklípkan: U spousty primátů (třeba u goril či šimpanzů), když tlupu převezme nový samec, zabije mláďata toho předešlého. Evidentně to stále přetrvává.

Elynor
25. ledna • 20:44

Sklípkan: hleďme, a kde se teda berou ti pánové, co si najdou ženu s dětma, tedy s cizími geny, vytvoří s ní rodinu - podle vás plagiát, a vychovávají ty cizí geny jako svoje vlastní děti, a častokrát k nim mají lepší vztah, než měl jejich pokrevní otec? No a ve výše uvedeném článku je minimálně jedna dcera vlastní potomek, tak tu by pán měl taky hodit přes palubu, když už čistka, tak ať letí všecko? To by nebyl sobec, kdyby se zařídil bez jakýchkoli ohledů? Hm, hm.

Sklípkan
25. ledna • 20:14

Jo a ještě jeden příběh pro pochopení mého názoru.
Sedí proti sobě tři páry pánové své ženy milují ale jeden má milující partnerku (to je ta z článku), druhý má mrchu a ten třetí supermrchu. ( to jsou ty jak se v některém příspěvku píše že to paní neudělala schválně ani opakovaně).
Na stole před každou dámou leží pistole. Ta naše milující začne pistoli čistit a omylem !!! vyjde rána přímo do srdce manžela – je mrtev. Ta druhá mrcha pistoli vědomě zvedne zamíří a střelí – je mrtev. ( to je ta co si nechá udělat od jiného a ví o tom).A ta třetí dokonce do srdce manžela vyprázdní celý zásobník to je ta supermrcha hm asi je taky mrtev. (to je ta co má všechny děti s jiným)
A teď mi prosím řekněte jaký je rozdíl mezi stavem těch třech pánů, jo možná bude mít každý jinak vypravený pohřeb. To jen pro ty co si myslí, že jde něco zachránit. Co si dovoluje někdo po tom pánovi něco ctít, honit ho k poradcům, nebo hrát na city ohledně dcer. Má právo si zařídit život jak on chce bez jakýchkoliv ohledů.

Sklípkan
25. ledna • 20:11

Možná mi přijde, že to bagatelizujete, obhajujete zachování rodiny, která vlastně tím co se stalo z pohledu muže neexistuje. Vlastně existuje ale jako plagiát.
Geneticky máme dáno starat se o svoje geny, ne o cizí. To by si měla každá žena uvědomit. Jde to mimo nás, to je prostě dáno. Pokud to nějaký muž dá tak je z genetického založení exot. Ale asi je dobře, že se taví najdou nicméně je nefér to v tomto případě požadovat.

farah.farah
25. ledna • 10:47

Zásadní vnímání rozdílu mezi chlapem a ženskou je v tom, že pokud si chlap nechtít uplete dítě s jinou tak nikdy nemůže být na pochybách jestli je matkou ta první nebo ta druhá, stejně tak nemůže cíleně nasadit kukačku své ženě. Možná proto chlapi tohle vnímají tak dramaticky a vnímají to jako podvod. Jenže z pohledu ženy je to jiný, pokud jde o jednorázový úlet a navíc není jistota kdo je otec je více než pravděpodobné že žena bude doufat v to že otcem je ten s kterým žije a chce žít i nadále. Vzhledem k tomu že přiznání že je možná těhotná s někým jiným by s největší pravděpodobností vedlo k rozchodu tak to neřekne a prostě dál bude odufast že je to manžela, což ve výsledku statisticky pokud s ním měla aktivní sexuální život je i pravděpodobnější. Není to mířeno jako zrada nebo podvod ale spíše jako snaha o udržení manželství......stejně jako muži když mají dítě s jinou to pokud se rozvést nechtějí nepřiznají a místo toho třeba na tajňačku prispívají finančně své milence, což manželka když se to provalí taky může brát jako totápní zradu, ale taky když si člověk od toho odstoupí se dá obojí pochopit, To jestli se rozejdou nebo zůstanou spolu to není o tom že by byl blbec kdyby zůstal, to je o tom jak moc je raněno ego a důvěra v obou případech, někdy je to zranění tak velké že prostě ten člověk nedokáže odpustit nedokáže se zamyslet nad tím že možná i on svým chováním přispěl k tomu že k němu žena nebo manžel nemeli důvěru a nesvěřili se mu atd.........To ale ještě neznamená že ten druhý je náhle největší svině pod sluncem, všichni jsme lidi a všichni děláme chyby do kterých se časem můžeme pekelně zamotat........je proto jen otázkou jak moc jsme ochotni vidt tohle i u druhých a odpouštět.

farah.farah
25. ledna • 10:38

Sklípkan:zajímalo by mne vy byste své ženě řekl že jste se na večírku ožral a měl sex s koleginí a že je nyní těhotná že vám sice neřekla že jste otec protože má s někým vztah, ale že je tam šance že to dítě je vaše?

lebahu
25. ledna • 9:17

To je přesně to co jsem psala... chlap půjde "přes mrtvoly", jenom proto, aby se "necítil jako debil". I pokud by jako nakrásně strašně chtěl zapomenout, udělat tlustou čáru a jít dál, tak mu to jeho ješitnost (a případně kamarádi) nedovolí. Holt musí světu dokázat "jaký má koule". Být to na Sicílii nebo ještě jižněji, vezme otce, bratry a půjdou zlikvidovat nevěrnici a celou její rodinu až do třetího kolena. Průšvih je, že se na to nepodívá i z druhé strany. Chlap, pokud zahne, tak nemůže otěhotnět, takže se mu tím pádem měří jiným metrem?

Elynor
25. ledna • 0:55

Sklípkan: jo a připojuju se k Matě - je dobré tady číst někdy taky chlapský názor, fajn, že jste se ozval, a oceňuju, že se snažíte objasnit svůj postoj. Není důležité, že se neshodneme, ale přiměl jste mě se nad tím zamyslet i z jiných úhlů. Uznávám, že být postaven nečekaně před holý fakt, že milovaná dcera vlastně není dcera, to je těžká rána mezi oči.

Elynor
25. ledna • 0:43

No a sobci, to jsme ve své podstatě všichni. Aspoň trošičku. Ono by to ani jinak nefungovalo, kdyby člověk občas nemyslel taky trošku sám na sebe, už z pouhého pudu sebezáchovy, ale to už se pouštíme do filosofických otázek mimo téma článku :-)

Elynor
25. ledna • 0:40

Sklípkan: ale ne, já ji neobhajuju, já jenom říkám, že rozvod nic neřeší, naopak věci ještě zhorší, a to pro všechny. Jako byste chtěl něco rozbitého spravit tím, že do toho budete mlátit kladivem, ono se vám to rozsype na střepy, o ty střepy se pořežete, výsledkem je bolest a chaos, a nespravil jste nic. S uříznutou nohou to byl jen obrazný příměr, pochopitelně, taky by to jaksi v reálu nic neřešilo :-)

Mata69
25. ledna • 0:15

Sklípkan: a on když se teda s ní rozvede, tak nabyde své hrdosti a už se nebude cítit zrazený, zklamaný? Asi se neshodneme zcela, máte svůj mužský pohled. A dobře, že ho tu prezentujete. Já ač jak jsem psala, nevěru nijak neobhajuji ani jí neschvaluji, viděla bych rozdíl mezi nevěrou (paní se peleší s kdekým, nebo s někým dlouhodobě, dělá to často) a mezi jednorázovým úletem. A jak psala Elynor, jsme fakt jen lidi a často děláme chyby, které pak sami nechápeme jak jsme je mohli udělat a dali bychom nevím co, kdyby to šlo vrátit zpět. Kdo nikdy nelitoval svého (jakéhokoliv) činu, ať hodí kamenem. A přemýšlím co asi tak měla udělat. Tehdy, když otěhotněla - měla s tím jít ven a nechat si udělat testy DNA až se dítě narodí? A pak? Manžel by si mohl vybrat jestli s ní zůstane a dítě vezme za své nebo se rozvede. OK. A nebo jít preventivně na potrat a manželovi buď nakecat, že musí ze zdravotních důvodů a nebo preventivně, aby on s ní zůstal když to dítě dá pryč? A co kdyby bylo jeho? To by v tu danou chvíli nevěděli. A zůstal by s ní? Starší dceři by ve věku 3-4 let rozbili rodinu. Nevím, nemá to dobré řešení prostě. Opakovala bych se.

Sklípkan
24. ledna • 23:46

Jo ještě Elynor jí se to stalo omylem to je bezva vtip. Myslíte jako polehčující okolnost. Tak takový omyl normální chlap nedá to mi věřte. Možná by si měla nechat uříznout hlavu a pak by se vše vyřešilo . Berte to jako nadsázku nad Vaše tvrzení s nohou. Nebo jste se přepsala a myslela znova přeříznout.
Opravdu si myslím ,že obhajujete neobhajitelné.

Sklípkan
24. ledna • 23:36

Elynor 13 komnata - kukačka - mi přijde dost přitažené za vlasy. To snad ani nemyslíte vážně. Jak jsem psal nevěru chápu i když neschvaluji ale je jedno ,že dítě neplánovala, manžela postavila před hotovou věc. Tak i když zůstane nebo odejde což já považuji za přirozenou reakci ( za tento názor se omlouvám) tak si v žádném případě nezaslouží jiné hodnocení než že je to jeho svaté právo se rozhodnout. Bez ohledu na ostatní. Paní také nebrala ohled na nikoho? Vlastě jo hlavně na sebe když to tak dlouho tajila. Takoví lidé se nazývají sobci nebo se opět pletu.

Elynor
24. ledna • 23:26

Mata69: no, nemusí mít souhlas, dá se udělat i anonymní test, ale jednak ne z vlasů, druhak to není průkazné a nedá se to použít u soudu, například.

Sklípkan
24. ledna • 23:23

Mata69. S tím nelze než souhlasit.Vstoupil jsem do diskuse proto aby zazněl i názor muže. Jsem také 20 let ženatý tak si dovoluji tvrdit, že snad tuším co manželství a vztah znamená. Mě jen naštvalo, že se apeluje na odpovědnost manžela. Pokud je normální chlap tak to nedá. Taky proč kvůli takové potvoře.Je jen jediná horší věc, kterou si dovedu přestavit, co může žena partnerovi vědomě udělat ale o tom nechci psát. To co provedla paní je vrchol a pokud pán odejde je to normální a přirozené a nelze ho za to odsuzovat. Odsouzení si v žádném případě nezaslouží. Pokud to dá musí mít svatozář nebo musí být debil. A že se musí uklidnit to teda ne on má právo se neuklidnit. Paní píše že má doma peklo, no jednak si ho plně zaslouží a pokud má manžel v sobě alespoň trochu hrdosti tak je to jen začátek.

Elynor
24. ledna • 23:23

A ještě bych dodala, že vyžadovat za každých okolností upřímnost a křišťálovou pravdu, to je cesta do pekla. Každý člověk má právo na to mít svoji tajnou třináctou komnatu, o které nic nepoví ani nejbližší osobě. Nikdy. To by mělo být respektováno, právo na soukromí je velmi základní věc, a sama bych nebyla s nikým, kdo by mi jej upíral a za každou cenu chtěl vědět všechno o všem, co se mě kdy týkalo. Ještě že to příroda tak moudře zařídila, že si nemůžeme vidět do mysli navzájem.

Elynor
24. ledna • 23:16

Tak za sebe bych byla ochotná věřit tomu, že ta paní celých 13 let upřímně doufala, že dcera je manželova, ne toho náhodného milence. Že neměla ani odvahu, ani možnosti, jak to zjišťovat a že si nepřála nic jiného, než aby se při těch vyšetřeních ukázalo, že manžel je skutečně otcem. Ona nešla a nenechala "si udělat dítě" cíleně od jiného muže než od manžela ( a to by skutečně byl podraz a zrada, jak píše Sklípkan, kdyby si záměrně vyhledala jiného otce pro dítě ), jí se to stalo omylem, nechtěně a nepochybuji, že by si nechala nohu uříznout, kdyby to věci napravilo. Jenže to nejde. Nemohla za těch 13 let nikdy udělat nic, co by to změnilo, a nemůže to udělat ani teď. Ona ví, že na to doplatí, ale chce nějak chránit tu dceru, nebo spíš obě dcery. Co si budeme povídat, rozvod rodičů vždycky děti poznamená, i když proběhne bez velkých dramat a relativně v klidu. Tady, aspoň dle článku, dosud žádné důvody k rozvodu nebyly, a podle mého osobního názoru je rozvod vždycky až to poslední řešení, když nic jiného nezbývá a všechny možnosti již byly vyčerpány. Bylo by škoda se aspoň nepokusit a hned ničit... Ono odejít je snadné, to dokáže každej. Zůstat i za méně ideálních okolností je těžší. Ovšemže ta paní kdysi udělala chybu, ale jsme jenom lidi a chyby děláme všichni jak na běžícím pásu. Samozřejmě že manžel může trvat na rozvodu, to mu nikdo neupírá, jen by bylo dobré si uvědomit, že tím nic ani nezíská, ani nevyřeší, a že nejvíc to odnesou ty dcery, které za nic nemohou.

Mata69
24. ledna • 22:49

Sklípkan: přisuzujete mi něco, co jsem neřekla. A o tom, jestli to manželství bylo fungující nebo šťastné jsem si dovolila pochybovat už ve svém prvním příspěvku. Lidi, kteří si při problémech vjedou do vlasů nepovažuji za lidi, kteří si rozumí - jak paní píše. Je to divná situace...život píše různé příběhy, ačkoliv mi tady většina příběhů přijde přinejmenším divná a vycucaná bez souvislostí z prstů, tenhle mi přijde vcelku reálný. A na rovinu - nikdo z toho nevyjde bez šrámů. Jen by bylo vhodné aby i paní a její manžel zkusili situaci vyřešit tak, aby těch lidí s těmi šrámy z toho vyšlo co nejméně. Neobhajuji nevěru, ani náhodou ne. Ale zase si nemyslím, že jednorázový úlet v opilosti (a není to omluva) by měl partner hned svému protějšku hlásit. Notabene když si je vědom toho, že to fakt neměl až tak v úmyslu a nehodlá v tom pokračovat při každé příležitosti. To se týká jak mužů, tak žen. Bohužel tento úlet zanechal následek...to je průšvih. Ale jak píšu - měli by oba se snažit zklidnit (a třeba i za pomoci nějakého mediátora, jak tu zaznělo), zkusit tu situaci vyřešit s co nejmenšími následky. Hlavně pro to dítě. Jestli to manžel není schopen přechroupat, fakt bude lepší když se rozvedou, protože tak dobré prostředí v té rodině nebude. Nezlehčuji, že paní to prostě potento...ale teď už s tím fakt nemůže dělat vůbec nic. A celé roky dělala jen to, co považovala za nejlepší pro všechny.

Sklípkan
24. ledna • 22:21

Mata 69. Mě je akorát divné takový stav nazývat jako dobře fungující manželství. Manželství přece není jen o hmotném fungování ale hlavně o upřímnosti. Proč by si měl on něco srovnávat v hlavě to si snad měla srovnat jeho manželka. Za pár let děti dospějí a on zůstane s manželkou, no bezva vyhlídky. Podraz ze strany paní je to na všechny, upřela i biologickému otci právo na to aby věděl, že má dítě a i dceři na informaci kdo je biologický otec. Co kdyby dcera opravdu potřebovala pomoct a jediný vhodný dárce by byl biologický otec, to by nechala dceru bez pomoci? Jo a zůstat nešťastný v manželství kvůli dětem považuji za hloupost. To je horší než být od sebe a v pohodě. A kdyby to řekla hned jak popisujete, opakuji ,měl by možnost se rozhodnout.Takto se pořád apeluje na odpovědnost k dcerám za strany manžela a to mi přijde nefér. On neodpovědný alespoň doufám nebyl.
Proč si myslíte, že by se rozvedli už tenkrát. Přece podle Vás by bylo normální poděkovat ženě, že ho neobtěžovala početím, pochopit, odpustit a radovat se ze života a ze šťastného a spokojeného manželství. To udělal s radostí snad pouze jedem muž. Bylo to před cca 2 tis. let, jmenoval se Josef tuším že byl tesař a tesaři takoví asi jsou.

Mata69
24. ledna • 21:49

Sklípkan: a podraz na dceru? V jakém smyslu...že po jejím narození paní neřekla manželovi, že je tu jistá šance, že dcera není jeho a dceři měla říci (v jakém věku by to bylo vhodné?) rovněž, že je jistá šance, že tatínek není ve skutečnosti její tatínek? Takhle nějak si to "férově" představujete? Asi by se rozvedli už tenkrát, pán by platil výživné na kukačku a nebo si nechal udělat test otcovství a druhá dcera by byla asi bez otce. Já si myslím, že si umím dost dobře představit frustraci a pocit podvodu, který teď asi manžel cítí. A že ho napadá, že prostě s tou ženou už dál žít nechce, nevěří jí, že to neudělala i jindy...víckrát. Pak si musí srovnat v hlavě, co řeknou dceři - proč se chtějí rozvést. Jestliže to manželství dobře funguje, nebudou to děti chápat proč jdou najednou rodiče od sebe.

Mata69
24. ledna • 21:36

Sklípkan: na jakýkoliv test DNA musíte mít souhlas testované osoby. Takže pohádku o vlasu z hřebenu si nechte.

Sklípkan
24. ledna • 21:05

Mata 69,červíček ale spíše červ hlodal. Mohla si udělat testy to jde i bez vědomí manžela - vlasy z hřebenu. Na pravděpodobnost se při provalení moc nehraje.
Já vím, že platí matka jistá a otec nejistý. A je jistě hodně párů - statistika, kde kukačky jsou. Nicméně znovu, proč pána odsuzovat, že půjde od toho. Napsal sem proto, aby zazněl názor z druhé strany. Z pohledu mě jako muže je to pravděpodobnější reakce než manželku za to pochválit a radovat se ze společně prožitých let ve lži. Nezlobte se ale cítím to jako neodpustitelný podraz. a nejen na manžela ale i na dceru. Připustme,že měl šanci v minulosti si také užít, případně se sblížit s někým jiným a kvůli takovéto ženě, které věřil, to neudělal. No já a asi plno jiných mužů, bych se cítil jako debil.

Mata69
24. ledna • 20:31

Sklípkan: jen poznámka - paní do té doby rovněž netušila, že holčina není manželova. Trošku tam hlodal červíček, ale když píše, že vedli intenzivní sexuální život, bylo asi více pravděpodobné, že dcera je manželova.

Sklípkan
24. ledna • 19:54

Jistě i to je pohled na život a lze s Vámi v mnohém i souhlasit. Ale ne pravda ale když tak ta paní případně zničí hodně životů. Ono to už prasklo. Pokud to ten manžel nerozdýchá a je to více pochopitelné, než že se bude radovat a těšit z upřímné a milující manželky, proč ho kritizovat za to, že půjde od toho. Je to jeho volba a má alespoň nyní právo když mu bylo upřeno při početí kukačky.
Jo a není pravda ,že se mi Váš příspěvek nelíbí. Je to Váš pohled na život. Já moc pokrytectví nemusím ale nikoho komu vyhovuje neodsuzuji.

Elynor
24. ledna • 19:28

Sklípkan: nebude se vám to líbit, co teď napíšu, ale takový už je život :-) Víte, ta vaše pravda teď s vysokou pravděpodobností zničí dvě rodiny a pokazí několik lidských životů, těžko odhadovat, kolik, protože nevíme, kolika lidí se to dotkne přímo a kolika zprostředkovaně, a jaké následky si z toho odnesou ty děti. Kdyby ta pravda nikdy nevyšla najevo, mohli si všichni spokojeně žít dál. Navíc tahle pravda jenom ubližuje všem bez rozdílu. Nezbude nikdo, kdo by pak mohl být spokojen, že pravda zvítězila. Nikdo, kdo by z toho měl nějaký prospěch, ani ten rozvedený otec ne. Ono je někdy moudřejší netahat ty kostlivce ze skříně na světlo, a tohle je zrovna ten případ. Bohužel už se stalo, vy byste zvedl plamenný meč a trestal, zatímco já myslím, že lepší zapomenout. Od toho názory jsou, aby se různily.

Sklípkan
24. ledna • 18:49

A ještě pro Elynor: jak to, že by všechno ztratil. Vždyť kromě dcer již nic nemá. Rodinou a zázemím myslíte to 13 let trvající divadlo? A žena je přece úplně někdo jiný než koho miloval. Naopak si myslím ,že by dostal šanci znovu nabýt sebeúctu, šanci na život beze lži. Šanci na to najít si někoho jiného, ne tak křivého. Dcery už nejsou tak malé a myslím, že kdyby zůstal a ony se dozvěděly pravdu, pokud to již neví, to by pro ně byl vzor maminky do jejich vztahů. Nevidím jediný důvod hrát do konce života divadlo a žít ve strachu že to praskne on to přece nezavinil.

Sklípkan
24. ledna • 18:47

Také názor:
K zjištění otcovství nemá cenu diskutovat. Jednak i krevní skupina může bohatě stačit, a nevíme o jaká vyšetření se jednalo. Pokud by mi doktoři řekli, že nejsem vhodný dárce, taky by mě zajímalo proč. Co když bych byl sám nemocen? Navíc asi rodiče mají na informace právo.
Jinak to vidím jako mnohé z vás ve dvou rovinách. Vztah k dceři a vztah k manželce.
Byl by opravdu vůl, kdyby zapudil dceru. Ta za nic nemůže, je pro ni otcem, navíc by to mělo pravděpodobně dopad i na vztah druhé dcery k otci.
Jiná otázka je vtah k manželce. A opět byl by opravdu vůl, kdyby i na okamžik uvažoval to řešit jinak než rozvodem. Jak píšete, může být i nadále milující, starající se rozvedený otec. Některé příspěvky dokonce vypadají, že vlastně za situaci po zjištění skutečnosti může on.
Bez diskuse za danou situaci může ta paní. Byla nevěrná jednou – ok přešlap to se v životě děje. Nechala si udělat dítě – to je už průšvih. Neřešila to s manželem hned, nedala mu šanci se svobodně rozhodnout, dělala z něho 13 let vola a pokud by to neprasklo tak by ho z něho dělala celý život – to je zrada vědomá a dlouhodobá. Oproti tomu je i třeba opakovaná nevěra, aniž bych byl jejím stoupencem, prostě čajíček. A neřešil bych uraženou ješitnost. S ješitností to nemá nic společného. Je to věc principiální, základní úcty k životnímu partnerovi. Od takové ženské rychle pryč.

Elynor
24. ledna • 15:15

Dodatek - je sice pravda, že za chyby se platí, nic proti, kdyby se to týkalo jenom té paní. Ale obě dcery jsou v tom nevinně a nezaslouží si, aby přišly o dosavadní rodinné prostředí, ona i ta starší dcera, co už je dospělá, si z rozvodu neodnese žádné pěkné zážitky, natož ta mladší, které by tím vzali kus dětství. Ti lidi spolu žijou víc než 20 let, a to už je něco, co stojí za to se trošku zamyslet a nepálit mosty. To ale nemůže manželovi říkat ta paní, on jí teď není ochoten naslouchat. Proto si myslím, že by měl do toho zasáhnout někdo zvenčí.

Elynor
24. ledna • 15:07

Hlavně nerozumím tomu, co si manžel té paní myslí, že tím rozvodem vyřeší. Dcera se narodila v době trvání manželství, za otce je tedy pokládán manžel, dcera ho má v rodném listě. Popřít otcovství už nemůže, to jde do šesti let od narození dítěte. Mohl by podat žalobu na určení otcovství, a doufat, že mu soud promine prošvihnutí lhůty, což by znamenalo provést akreditovanou zkoušku otcovství na úrovni znaleckého posudku. Co takové soudní jednání asi udělá s třináctiletým dítětem? Navíc není v zájmu dítěte, aby zůstalo bez otce, takže pokud se nepřihlásí jiný otec, tak tohle žádný soud nerozhodne ve prospěch toho otce současného. Velmi pochybuji, že by se ten kolega hrnul k zodpovědnosti za úlet před 13 lety, to by byl blázen, zejména když o tom doteďka nic netušil. Takže by manželovi i po rozvodu pravděpodobně zůstala povinnost platit alimenty a podílet se na výchově dcery. Nic by nezískal, a ztratil by všechno - ženu, dceru, rodinu, zázemí, a patrně i sebeúctu.

ruzickaa
24. ledna • 14:35

Zmlátit pani co to je za nesmysl kdyby měl každý někoho kdo zahne ho zmlátit to by to teda vypadalo.Každý může někdy ulítnout ,ale otec není zploditel ale ten kdo to dítě vychovává.

farah.farah
24. ledna • 12:18

Rambíša: zmlátit? Já nkdy u tvých příspěvků vážně zírám tolik zloby a zášti co ztebe skoro vřdy vypadne. Tkaovej úletů se dopustí asi většina prostě se to stane, neschvaluju to ale jednorázový úlet v opilosti je podle mne věc kteoru by normální vztah měl ustát. Jasne měla mít kondom, ale tak snad si taky člověk že pochopíš že na mejdanu v opilosti asi neuvažovala úplně racionálně. Zkrátka stane se. Kdyby nebyl žádný důsledek tak je to něco nad čím se dá, kdyby to po 13 letech vyplavalo na povrch mávnout rukou. Horší je když následek je......ať už třeba nakažlivá chodoba a nebo těhotenství.

Elynor
24. ledna • 12:08

Rambíša: tak byl to mejdan, no. Ne plánovaná a připravená nevěra, prostě se to přihodilo, a asi nebyl zrovna žádnej kondom po ruce. Nebo byl a sklouznul při akci. Stane se. Žádná antikoncepce není na 100 % spolehlivá, a upřímně, je-li člověk pod vlivem, tak ho málokdy napadne myslet na prevenci :-) A co by se vyřešilo tím "zmlátit"? Teda kromě vybití vzteku dotyčného, a to si myslím, že civilizovaný člověk snad bude volit jiné řešení.

Mata69
24. ledna • 12:04

Rambíša: když byla ožralá jak kára, tak asi sotva myslela na antikoncepci...v tu chvíli totiž zrovna moc nemyslela.

Mata69
24. ledna • 12:04

mambule: a co měla dělat? Jít za manželem a říci mu, že asi to očekávané dítě nebude jeho?

Rambíša
24. ledna • 11:54

Nechápu,že si paní hodila hrbem s někým,a nepomyslela na antikoncepci...Tohle považuji za trapné.No a po létech vytahovat nevěru a dokonce začít něco řešit s dcerou,co nemůže za nic,no to je úplný hnus!!! Paní si zaslouží zmlátit,ale dceru je třeba ochránit,co by si asi mohla myslet o své matce,že byla ?? No a ten údajný zploditel,co nemá o ničem ani potuchy,jemu taky rozbít manželství?? Divný článek.

mambule
24. ledna • 8:48

Řekla bych, že teď se nějak musí rozhodnout manžel. Paní s tím už mnoho nenadělá. Chyba byla už když v době těhotenství přesvědčila sama sebe, že je všechno v pořádku.

Syda1949
23. ledna • 21:13

farah.farah: Stačí vyšetření před operací s potřebou krve, také zde mohlo jít o dárcovství a malér byl na světě. Teď už může jen plakat nad rozlitým mlékem a čekat že se s tím manžel časem srovná.

lebahu
23. ledna • 18:07

Elynor: Tak ono stačí, aby děcku brali krev na určení krevní skupiny (třeba před plánovanou operací) a může být zameteno. Případně mohli dítě i otce prohnat genetikou, když bádali po nějaké dědičné chorobě, nebo o něm uvažovali jako o možném dárci orgánu, kostní dřeně... píše to zmateně, čert ví co a proč vyšetřovali. V každým případě si to on musí napřed srovnat sám se sebou. Bude se v něm prát uražená ješitnost, pocit zrady, to aby před lidma nevypadal jako paroháč... a láska k děcku. Pokud není úplnej vůl, tak by to, že má x let dceru rád mělo zvítězit a bude o ni dál stát (i když třeba jako rozvedený otec). Jestli k tomu bude ochotný skousnout i nevěru a manželce odpustit je zcela jiná věc.

Elynor
23. ledna • 17:49

... a pak je tady možnost, že se pán chtěl rozvést stejně, už o tom nějakou dobu přemýšlel a nevěděl, jak do toho. A náhle se vyvrbil takový pěkný důvod... jestli je to tak, pak je veškerá mediace mířená ku smíru pochopitelně zbytečná. Ale to my nevíme, a paní z článku nejspíš taky ne.

Elynor
23. ledna • 17:45

Ačkoli já sama osobně nemám ráda psychology a jim podobné živly, a nevím, co by se muselo stát, abych vyhledala jejich služby, tak v tomto případě si myslím, že je tohle přesně práce pro mediátora. Třetí nezúčastněnou stranu, která dokáže ty dva provést konfliktem k nějakém řešení přijatelnému pro obě strany, a aby to nadělalo co nejmenší škodu. Pokud možno ještě před tím, než tu škodu jeden z obou stihne napáchat. Proto bych doporučila paní navštívit poradnu zabývající se rodinnou, zejména pak rozvodovou mediací. Tam jí zajisté dokážou dát lepší radu, než čtenářky ženského magazínu. Jinak bych to brala jako varování a odstrašující příběh - když už se stane úlet, výsledkem kterého je kukaččí mládě, nikdy a nikdo se to nesmí dozvědět, protože to nikdy ničemu neposlouží, jen bude malér. Výsledky lékařských vyšetření nejsou věc veřejná, a tudíž při troše přemýšlení lze předejít tomu, aby se dostaly do rukou nesprávné osoby. Navíc souhlasím s tím, že pokud nedošlo k cílenému odběru vzorku na DNA kvůli určení otcovství, tak ta informace může být nepřesná nebo rovnou mylná. Záměna laboratorního vzorku se už stala mockrát, a z článku není jasné, při jakém vyšetření čehože se na to mělo přijít.

Mata69
23. ledna • 14:30

No, panečku....to je situace! Trochu mě zaráží tvrzení jak si umějí vjet do vlasů když jde o nějaký problém a vzápětí napíše jak se stále mají rádi a rozumějí si. Vjíždět si do vlasů při problémech mi nepřijde jako porozumění...OK, paní má pocit, že to tak je. No, a jiank - co se stalo, nedá se odestát. Chtělo by to, aby všichni tak nějak vychladli...hlavně manžel. Paní ten 13 let starý úlet zpět nevezme, a on 12 let vychovává dítě (a nejspíš ho i miluje) s tím, že je jeho. Co se na tom mění? Chlapi tohle nesou jinak, to chápu...ale opravdu najednou dceru nemá rád? Najednou je mu lhostejná? A to tak, že klidně jí rozbije zázemí, které je pro ní jistotou? Vždyť ona za nic nemůže. Fakt bych řekla, že by neměli nikdo z nich dělat unáhlená rozhodnutí. Jestli je ale manželova hrdost tak těžce poškozená, nezastaví ho nic. Možná sám časem uvidí, že udělal chybu...těžko říci. Je mi líto hlavně té holčiny. Ta si to nezaslouží. A otázka je, jestli si paní zaslouží, aby od ní (a dětí) manžel odešel, kvůli jedné noci...Tohle se těžko vstřebává, potřebují opravdu hlavně čas.

farah.farah
23. ledna • 14:06

no tak tady to asi nevyřeší, že............příběh je pro mne zase poněkud neuvěřitelný, ano sice krevní testy mohu myslím prokázat že dítě není vaše i když nemáte testy DNA protože se určité kombinace prostě vylučují, ale většina lidí neví, jaké to jsou a doktoři teda pokud vím tohle nesdělujou myslím ve smyslu že by si sedli řekli odebrali jsme vám krev a zjistili jsme že vaše dvera není vaše dcera.
Tak že v prvé řadě vážně pochybuju o tom že by to takto náhodou aniž by otec měl podezření mohli zjistit.........ale řekněme že ano že tam byla hloupá sestřička co se prokecla nebo tak něco...........
Druhá věc je že manžel je schopen zlikvidovat manželství kůli jednorázové nevěře v opilosti před 13 lety...........co k tomu říct, no jestli dreru rád nemá a rázem se tím testem pro něj stala cizí, jestli chce vše zničit pro jednu noc....tak mu v tom nikdo nezabrání. Je na ní a na tom jaký mají vztah a především jak moc jsou oba dospělí aby situaci zvládli vyřešit. Nemyslím si že zrovna v tomto případě rozvod bude to co oba potřebují, navíc tím bude nejvíc trpět především dcera.jakmile pochopí že důvodem k rozvodu je ona a navíc že jí táta už nemá rád když nenese jeho geny tak jí to jistě složí a může ji to poznamenat hodně pokud jecitlivějčí a otec pitomec. Spousta lidí děti adoptuje a nemají geneticy společného nic tak že v prvé řadě by si měl pán ujasnit jaký má vztah k mladší dceři, jestli ji dokáže milovat i s vědomím že není geneticky její otec.......pokud ano tak snad proboha zvládně kousnout i tu jednu starou nevěru jako takovu..........

Doporučujeme

Články odjinud