ANNA (45): Zjistili jsme, že manžel není otcem našeho dítěte. Co dál?

Elynor
24. ledna • 23:16

Tak za sebe bych byla ochotná věřit tomu, že ta paní celých 13 let upřímně doufala, že dcera je manželova, ne toho náhodného milence. Že neměla ani odvahu, ani možnosti, jak to zjišťovat a že si nepřála nic jiného, než aby se při těch vyšetřeních ukázalo, že manžel je skutečně otcem. Ona nešla a nenechala "si udělat dítě" cíleně od jiného muže než od manžela ( a to by skutečně byl podraz a zrada, jak píše Sklípkan, kdyby si záměrně vyhledala jiného otce pro dítě ), jí se to stalo omylem, nechtěně a nepochybuji, že by si nechala nohu uříznout, kdyby to věci napravilo. Jenže to nejde. Nemohla za těch 13 let nikdy udělat nic, co by to změnilo, a nemůže to udělat ani teď. Ona ví, že na to doplatí, ale chce nějak chránit tu dceru, nebo spíš obě dcery. Co si budeme povídat, rozvod rodičů vždycky děti poznamená, i když proběhne bez velkých dramat a relativně v klidu. Tady, aspoň dle článku, dosud žádné důvody k rozvodu nebyly, a podle mého osobního názoru je rozvod vždycky až to poslední řešení, když nic jiného nezbývá a všechny možnosti již byly vyčerpány. Bylo by škoda se aspoň nepokusit a hned ničit... Ono odejít je snadné, to dokáže každej. Zůstat i za méně ideálních okolností je těžší. Ovšemže ta paní kdysi udělala chybu, ale jsme jenom lidi a chyby děláme všichni jak na běžícím pásu. Samozřejmě že manžel může trvat na rozvodu, to mu nikdo neupírá, jen by bylo dobré si uvědomit, že tím nic ani nezíská, ani nevyřeší, a že nejvíc to odnesou ty dcery, které za nic nemohou.

Pravidla diskuzí na webu Dáma.cz

Zasláním příspěvku do diskuze souhlasíte s těmito pravidly:

  • Podmínky užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Příspěvky se musí týkat tématu článku.
  • Příspěvky nesmí obsahovat vulgární výrazy a slovní útoky na jiné osoby, včetně ostatních účastníků diskuzí a autorů článků. Příspěvky nesmí poškozovat web Dama.cz ani ostatní projekty provozovatele.
  • Je zakázáno vkládat do příspěvků odkazy na stránky nabízející multimediální či programový obsah porušující autorská a jiná práva.
  • Příspěvky nelze využívat k propagaci.
  • Příspěvky, které porušují pravidla diskuzí, budou odstraněny. Případně budou upraveny tak, aby neporušovaly pravidla diskuzí. V textu bude následně uvedeno, že příspěvky byly ze strany redakce upraveny.
  • Právo moderovat diskuze mají pouze vybraní zástupci provozovatele. Základní kontrola každého příspěvku probíhá ještě před jeho zveřejněním.
  • Dáma.cz je soukromý web a provozovatel má při řešení sporů, které se týkají příspěvků v diskuzích, vždy konečné slovo.

Doporučujeme

Články odjinud