Anna Kulovaná: Iritují mě muži, kteří si ze zásady sami neuvaří ani čaj.

Anna Kulovaná: Iritují mě muži, kteří si ze zásady sami neuvaří ani čaj.

Nová posila seriálu Ordinace v růžové zahradě diety příliš neřeší. S čím ale bojuje každý rok po Vánocích, a co na sobě musela změnit kvůli roli?

Jaké máte zkušenosti s dietou?

Moc jich nemám. Nikdy jsem si nevařila dietní jídla, na to jsem moc velký lempl. Máma mě ale vždycky učila, abych nejedla večer, což se snažím dodržovat dodnes. Už jsem si zvykla na to, že mi váha skáče pět kilo dolů a nahoru. Spolehlivým informátorem je pak moje oblečení, které se „srazí“.

Začalo vaše tělo po třicítce fungovat jinak?

Mně je třicet teprve chvíli, takže zatím ne. Trošku se mi postava změnila poté, co se mi před rokem a půl narodila dcera Žofie. V těhotenství jsem přibrala patnáct kilo. Dneska mi to přijde hodně, ale tenkrát jsem si nepřipadala tlustá. O něco horší to bylo po porodu, kdy mi osm zůstalo. Smířila jsem se s tím, že do svých úzkých džínů už se nevejdu. O tři měsíce později jsem je ale bez problémů oblékla. Možná zafungoval fakt, že jsem se cítila dobře jako žena.

Musela jste někdy zhubnout kvůli roli?

Když jsem získala roli v seriálu Dobrá čtvrť, poslali mě k trenérovi, abych zpevnila tělo. Musela jsem si také nechat vybělit zuby a opálit se v soláriu. Byla jsem mladá a nadšená, že jsem se vším bezhlavě souhlasila. Cvičení mě ale bavilo, protože jsem nad sebou měla bič, což je pro mě vždycky velká motivace.

Co s vaší postavou dokážou udělat Vánoce?

Tradičně a ráda se zapomenu kontrolovat a nepozorovaně ztloustnu. Jednou jsem po svátcích přišla na natáčení, a když jsem si měla obléknout plesové šaty, nedokázala jsem je dopnout. S kostymérkami jsme dlouho hledaly problém v šatech. Přísahám, že mě vůbec nenapadlo, že jsem mohla přibrat.

Měli by odborníci na výživu radost z toho, co by našli ve vaší ledničce?

Myslím, že jíme docela zdravě, ale nepříliš pestře. Já sama se snažím trávit v kuchyni co nejkratší dobu, na rozdíl od přítele, kterého vaření baví. Nedávno připravil zapečené filety s růžičkovou kapustou, což nemělo chybu. Jsem ráda, že se vaření nebrání. Iritují mě muži, kteří si ze zásady sami neuvaří ani čaj.

Jak vás vaše výška (182 cm) ovlivňuje v práci?

Režiséři to často berou jako impulz ke vtipným scénám a ještě mě obouvají do bot na podpatcích. Bylo tomu tak i při natáčení seriálu Velmi křehké vztahy, kde jsem hrála manželku nepříliš vysokého Oldy Víznera. Byli jsme opravdu páreček k pohledání.

Měla jste s tím někdy problém?

Naštěstí jsem v dětství ani v dospívání nezažila žádné posměšky. Trošku mi vadilo, že se mě kluci kvůli mé výšce trošku báli. I na všechny své kamarádky jsem se musela dívat svrchu. Dneska už to neřeším a spíš znervózním, když se vedle mě objeví stejně vysoká žena.

Dokážete si ještě najít čas na tanec, který jste vystudovala na konzervatoři?

Touha tancovat mě nikdy neopustila, a jakmile mám možnost, tak toho využiji. Odmalička mě to k tanci táhne, dneska jsem ale ráda, že se tím nemusím živit.

Váš tip na extra zdravou ingredienci

Česnek, na kterém jsem během podzimu a zimy závislá. Kamarádi už vědí, že je ze mě cítit. Dokonce si ho s sebou vozím na zájezdová představení.

Váš tip na super relax

Tlakové masáže, tanec a nicnedělání.

Váš tip na skvělé cvičení

Mojí stálicí je plavání. Jinak chodím na pilates a doma cvičím podle internetu cviky na záda.

Jaký je váš oblíbený seriál?

Ten, který mě pobaví. Geniální je Chůva k pohledání, Ženatý se závazky a Ajťáci.

Kterou zemi byste chtěla procestovat?

Nejradši bych se vrátila do Indie nebo s baťohem do Rumunska. Ale mám malé dítě, takže zpátky do reality a klidně pojedu do českých hor.

Ve kterém divadle vás můžeme vidět?

Nejaktuálnější je hra Gold za všechny peníze v Divadle ABC.

Co opravdu neumíte?

Zastavit se a dřív přemýšlet než mluvit.

Kdo může za to, že jste herečkou?

Moje ego a touha stát se díky převlekům někým jiným.

Jaké máte plány do budoucna?

Mít větší rodinu, hodně práce a najít vnitřní rovnováhu.

ČTĚTE TAKÉ:
Milý Ježíšku, přines mi Justina Biebera, nebo zemřeš!, napsala anglická školačka. Ještě překvapivější je reakce matky.

ČTĚTE TAKÉ:
Pět stravovacích neřestí

Doporučujeme

Články odjinud