Armádu zachrání pouze ženy

14 komentářů

Jiří
8. října • 18:52

Dobrý den, pane Vladimíre, mýlíte se Vanda Biněvská se aktivně zúčastnila důležitých bojů jako odstřelovačka - SNP, Karpatsko-dukelské operace, boje u Sokolova, bitva u Charkova....
V hodnocení střelby byla Vanda Biněvská čtvrtá a Marie Ljalková na pátém místě v celkovém hodnocení, v kurzu bylo 20 mužů a dvě ženy.

Vladimír
2. listopadu • 1:27

Jedinou aktivní odstřelovačkou v čsl. zahraničním
vojsku byla Marie Ljalková, která ovšem pocházela z Podkaropatské Rusi, což byla před válkou součást Československa. Druhá odstřelovačka Vanda Biněvská se přímo boje nezúčastnila.

Vladimír
30. září • 16:52

České ženy nebyly odstřelovačky, byly podle jména polského a rusínského původu, jen sloužily v čsl. armádě.

21. ledna • 17:58

Moc se vám omlouvám za svůj názor ale podle mé zkušenosti z armády by ženy měly sloužit max. v administrativě.A 8000 žen je podle mého názoru strašně moc a sníží to rapidně akce schopnost české armády ktera si to již tak nemuže dovolit.90procent ženy též nemají na službu po fizické stránce a zbylích 10 procent žen si to skutečně zaslouží sloužit v armádě.

Lucie Gallová
10. ledna • 18:00

Jasně, že armádu zachrání jen ženy.Je pravda, že ženy nemají sice tak pevné kosti a proto nemůžou například létet v nadzvukových stíhačkách, ale nikde není psáno že muž jako voják je lepší, výkonnější a schopnější než žena jako voják.Ženy mají právo uspět i tam, kde dodnes byli jen muži. Proč by nemohly???Noa co, že se pro tuto službu nehodí.Mohou to alespoň zkusit.Když to ženy baví a líbí se jim to, tak proč by přece nemohly dělat stejnou profesi jako muž.Je to věc jen té samotné ženyjestli se rozhodne pro tuto nebo tamtu profesi. Díky to je vše

Klára
25. července • 11:03

Kdyby o chodu světa rozhodovaly ženy, nebylo by třeba žádných armád.....

Michal
3. července • 14:21

Čau dámy, dovolím se přidat. Buzerace a dril na vojně je a musí být, jinak to celé nemá smysl. Člověk jde do armády, protože chce bránit sebe, svoje blízké, ale i ty co to dělat nemohou nebo nechtějí. Nadřízení potřebují oddělit zrno od plev a poznat co v nováčkovi je. K tomu je ho potřeba donutit sáhnout na dno a až za něj. Jenom tak se pozná jak se přibližně dotyčný (dotyčná :) ) zachová v krizové situaci. Pokud se hlásí na vojnu z tohoto vznešeného důvodu, nemohou ho takové detaily jako buzerace od jeho záměru odradit. Pokud tam jde z jakéhokoli jiného důvodu, jsou tam lidi kteří ho donutí se zamyslet, zda mu to za to stojí.
Řeč je přirozeně o službě, v případě nutnosti vyžadující nastavit krk a ne nějaká kancelářská práce, která se ovšem dá dělat pro stejné ideály a vyžaduje také oběti jako služba bojová.
Problém je v tom, že spousta lidí buzeruje jenom pro svoje potěšení nebo díky své naprosté pitomosti a ne tak říkajíc „v zájmu dotyčného“. Voják z povolání nejsem, ale před čtyřmi roky jsem byl na vojně. Buzerace jsem si docela užil, a bohužel jsem příliš často narážel na ony pitomce.

Je na každém jak se s tím vším vyrovná.

Monika Šindelková
3. července • 7:43

Holky, holky, kdyby jste tím "peklem" prošly, vedly byste jiné řeči. Já tuhle chybu udělala už před 13. léty, a ještě teď je to pro mě noční můrou. A to nejsem žádná ufňukaná chudinka.
V armádě jste jen čísla a n% ztrát čísel je povoleno.

Michala
2. července • 16:48

Musím dosvědčit, že čtenářka Míša je opravdu krásná, dlouhovlasá blondýna s obrovskýma modrýma očima.
Kromě toho je ale pěkná drsňačka - na vojnu by skutečně měla jít:-))

Míša
2. července • 15:06

Myslím si,že podobné zaměstnání by se mi líbilo. Vidím v tom nějaký smysl - rozhodně bych věděla proč to dělám. Možná je to i mým zaměřením - jsem parašutistka, začala jsem horolezčit, mám ráda bojová umění. Je nesmysl, že se na to ženy nehodí. A to podotýkám, že nejsem "mužatka". Když budu hodně sebevědomá, tak bych řekla, že jsem dívka, která by mohla dělat modelku a nemálo fotografů mi to i nabízelo. To jsem trochu odbočila. Jsou určitě akce, kde tupý mozek a velké svaly pohoří, ale nasadit tam úlisnost, vychytralost obratnost atd. může dát akci jiný směr :-). Jednotky se určitě staví tak, aby takto byly vyvážené. Jednoduše - ženy v armádě ano a já bych do profesionální možná i šla.

Kleio
27. června • 12:30

Rozhodně bych uvažovala o vstupu do armady. Nevidím žádný důvod proč bych jako žena nemohla zvládnout to co ostatní. Ze začátku by to bylo jistě složité. Ale co není.

Věra Zaplatílková
27. června • 11:55

Můj názor je te, že na "vojně" skutečně existuje "DRIL" - a to může pro někoho skutečně znamenat do určité míry ponižování lidské důstojnosti. Ne každý snáší nařízení a příkazy, které jsou na vojně nutné snadno a lehce. Služba v profesionální armádě se hodí pro jedince ne dost citlivé a značně otrlé. Vím o čem hovořím. A skutečné ženy se pro tuhle službu nehodí vůbec.

Monika Šindelková
27. června • 11:02

Děkuji, nechci! Buzerace a ponižování lidské důstojnosti

jana
27. června • 0:33

Je to fain,ze jsou zeny konecne uznavane.Bohuzel to pro mne uz neni

Doporučujeme

Články odjinud