Babica servíruje Zapečeného soupeře i Messiho snídani

Babica servíruje Zapečeného soupeře i Messiho snídani

Populární kuchtík a také sportovec Jiří Babica (51) jde s dobou. Včera (31. 5.) pokřtil v pivnici U Zlatého tygra kuchařku pro všechny fanynky a fanoušky fotbalu nazvanou Babicovy fotbalové dobroty.

"V pátek začíná mistrovství Evropy, tak jsem se rozhodl, že vytvořím knihu receptů, kde se to bude jen hemžit dobrotami spojenými s touto událostí. A tak si můžete doma třeba k úvodnímu zápasu naší reprezentace s Ruskem vyrobit Zapečeného soupeře a po ránu, kdy jste oslavili výhru Čechů, si třeba dát Messiho snídani," řekl Babica Korzu.

Kromě zmíněných receptů v knize najdete třeba i návod, jak si připravit Smaženého brankaře, Rychlej gól, Plněného rozhodčího a množství dalších kuchařských specialit. Jak tvrdí autor, na přípravu nejsou nijak náročné a žaludek si při jejich konzumaci bude lebedit.

"Vím, o čem mluvím a píšu. Fotbal je můj oblíbený sport, kterému se věnuji ve volném čase. S přibývajícími léty se posunuji, díky zpomalující se rychlosti, kupředu. Začínal jsem jako běhavý obránce, teď jsem přemýšlivý záložník a za pár let se přesunu do útoku, protože tam se člověk tolik nenaběhá. Vždycky ale jedu naplno a soupeře nešetřím," svěřil se Jiří Babica.

A kdo podle něj letošní Euro vyhraje? "Tipuji Španěly. Jak dopadnou naši, to si netroufnu odhadnout. Mohou se dostat daleko, ale i skončit už ve skupině. Nevím, nevím, ovšem držet palce a fandit jim budu, co mi síly postačí," dodal kuchař a sportovec.

ČTĚTE TAKÉ:
Horoskop na červen 2012

Doporučujeme

Články odjinud