Madonna dávno předtím, než se stala slavnou Profimedia

Madonna dávno předtím, než se stala slavnou Profimedia

Madonna byla od mládí velmi pohledná Profimedia
Madonna si přivydělávala focením aktů Profimedia
Popová královna byla vždy velmi výrazná Profimedia
Ráda šokuje výstředními kostýmy Profimedia
22
Fotogalerie

Babička Madonna slaví 65: Co jste o královně popu možná nevěděla?

Popsat Madonnu jednou větou je věc nemožná. Královna popu Madonna Louise Veronica Ciccone Ritchie je nejen populární americká zpěvačka, ale i skladatelka, tanečnice, herečka, režisérka, producentka, módní ikona a spisovatelka, jejíž jméno zná celý svět. Právě dnes, 16. srpna, slaví tato ikona a sexsymbol 80. let své šedesáté čtvrté narozeniny.

Madonna byla malá samotářka

I když je Madonna známá mimo jiné pro svůj exhibicionismus, jako malá byla údajně spíš uzavřené a osamělé dítě. „Nebyla jsem rebel, snažila jsem se být v něčem dobrá. Neholila jsem si podpaží ani jsem nepoužívala make-up jako ostatní dívky. Ale hodně jsem studovala a měla jsem dobré známky… Chtěla jsem být někým,“ uvedla Madonna v rozhovoru pro Vanity Fair.

Tip na video: Madonna: Královna popu i skandálů. Samotný papež jí zakázal koncerty v Itálii:

Pokračování 2 / 10

Láska k tanci

Madonna vždy ráda tančila a už na střední škole patřila mezi roztleskávačky. V roce 1976 pak dostala díky tanci stipendium na Michiganské univerzitě, studia ale nedokončila a o rok později odjela do New Yorku s pětatřiceti dolary v kapse. Tancem se dokonce chvíli živila a spolupracovala s tanečními skupinami.

Pokračování 3 / 10

Evita i Šanghajské překvapení 

Ačkoliv má Madonna Zlatý glóbus za hlavní roli ve filmu Evita, nebylo její herecké umění vždy uznávané. Její film Šanghajské překvapení z roku 1986, kde si zahrála po boku svého tehdejšího manžela Seana Penna, stál 17 milionů, jako totální propadák na sebe však vydělal pouhé dva miliony. V roce 2002 se jí navíc na udílení cen Razzie Awards jako jediné podařilo získat hned tři anticeny – Nejhorší herečka, Nejhorší herečka ve vedlejší roli a Nejhorší pár na plátně.

Pokračování 4 / 10

Hvězdné lásky

Madonna má opravdu zajímavý seznam bývalých partnerů, který se hemží slavnými jmény. Najdete na něm Johna F. Kennedyho Jr., rappery Vanillu Ice a Tupaca, muzikanta Lennyho Kravitze, herce Antonia Banderase, umělce Jeana-Michela Basquiata, basketbalistu Dennise Rodmana i bývalého manžela, režiséra Guye Ritchieho. Dlouholeté přátelství se nakonec vyklubalo ze čtyřletého manželství s hercem Seanem Pennem, kterého Madonna dodnes označuje za nejpohodovějšího chlapa ve vesmíru.

Pokračování 5 / 10

Guinnessova kniha rekordů

Madonna je zařazena v Guinnessově knize rekordů jako zpěvačka s největším příjmem. Je také nekorunovanou královnou popové hudby a nejúspěšnější zpěvačkou všech dob. Navíc s 200 miliony prodaných alb je nejlépe prodávanou zpěvačkou.

Pokračování 6 / 10

Žádná hvězda na Hollywoodském chodníku slávy

Věřte tomu nebo ne, ale Madonna nemá hvězdu na Hollywoodském chodníku slávy! V roce 1990 byla vybrána, aby se její hvězda na chodník slavnostně umístila, zpěvačka však tuto poctu odmítla. Podle mluvčí chodníku slávy Any Martinez-Holler by popová diva měla být znovu předložena k nominaci, ale vzhledem k tomu, že o svoji hvězdu stále nejeví zájem, není pravděpodobné, že dá k jejímu umístění svolení.

Pokračování 7 / 10

Sprostá celebrita

Když byla Madonna v roce 1994 pozvaná do slavné talk show Late Night s Davidem Lettermanem, způsobila tam slušné pozdvižení. Nejsprostší anglické slovíčko „fuck“ totiž použila během rozhovoru hned třináctkrát, a stala se tak nejcenzurovanější celebritou v historii amerických talk show.

Pokračování 8 / 10

Madonna napsala knihu pro děti

O tom, že Madonna miluje děti, není pochyb. Má svoje dvě vlastní a čtyři adoptované děti z Afriky, navíc se angažuje v charitě pro opuštěné děti. A co víc, v minulosti dokonce napsala dětskou knížku s názvem The English Roses. Okamžitě se z ní stal bestseller.

Pokračování 9 / 10

Madonna živí celou rodinu

„Značka Madonna“ dnes vydělává celé rodině. Madonnin otec Tony Ciccone vlastní vinařství, ve kterém vyšlechtil odrůdu vína, již pojmenoval Madonna a která je dostupná hned v pěti variantách. Zpěvaččin bratr Christopher Ciccone si zase přihřál polívčičku se svojí knihou Život s Madonnou, kde vyzrazuje řadu tajemství ze života popové královny.

Pokračování 10 / 10

Sexsymbol: Like A Virgin

O tom, že Madonna udělala průlom v sexualitě i v pojmu sexsymbol, není pochyb. Svoji sexualitu dávala vždy na odiv a nebála se jít do extrému. Možná i proto byla v roce 1991 zařazena mezi padesát nejkrásnějších lidí na světě podle časopisu People a o deset let později mezi pětadvacet nejvíc fascinujících lidí světa.

Podívejte se na jeden z nejkontroverznějších klipů Madonny k písni Like A Prayer:

Doporučujeme

Články odjinud