Babička z chaloupky s vonící mátou

7 komentářů

rezidencedworak
18. září • 12:32

Mola je blázen,chamtivá mrcha,bezcitná potvora a skrývá se pod závojem něhy.

Petra
12. září • 17:48

Je to milé.Připomíná mi to dětství.I já měla takovou babičku.

marta
25. července • 7:35

Krásné, připomnělo mi to dětství. Moje babička sice nežije v chaloupce, ale v malém starobylém městečku s podloubím, kašnou a zámkem v krásném parku. Největší zážitky mám, když jsme spali ve stanu na záhrádce tak jsme si vyprávěli všelijaké strašidelné příběhy a pořádaly jsme různé stezky odvahy. Nevím, proč jsme se pořád strašili, ale nás to děsně bavilo. Asi to vyvolávala ta atmosféra - tajná chodba, sklepy, katovna, hrobky a různé pověsti. Samé tajemno. Dodnes se u babičky každé léto se sestřenicemi a bratranci setkáváme a vždycky si na něco vzpomeneme "pamatuješ jak ....". Co myslíte kam odjíždím za 14 dní?

viktor
11. června • 2:31

Milé vyprávění.

Mola
15. května • 14:35

Pro Pavlinu i Annu -Marie,
velmi děkuji za vaše názory a moc mě těší, že se vám povídka líbila.Myslím že je to to nejlepší co se mi podařilo napsat.Tu babičku jsem znala a když vám povím, že mi byly 2 a 1/2 roku, vím předem, že mi to nebudete věřit.Je to ale tak. Ptala jsem se na to totiž své babičky, které je dnes 84 let a ona s údivem řekla, že ano. Že tam na tom místě se mnou asi dvakrát byla ,když jsem byla malá a ta babička z chaloupky byla maminka muže mé babičky.Pokud jsem to zprávně pochopila. Ale mě je to jedno kdo to byl, bylo mi tam dobře.Abych byla upřímná, vzpomínám si už jen ta tu chaloupku, chlívky a především na tu kouzelnou vůni máty.Na tu nezapomenu! Stále jsem už potom chtěla jezdit do chaloupky, která voněla mátou, jenomže mi tehdy nikdo nevysvětlil, že ta babička umřela a ani to, že je to vlastně moje prababička. Asi si mysleli, že jsem na to moc malá. A nebyla jsem, pamatuji si to dodnes.To ostatní, jak jí češu vlasy a tak dál jsem si už domyslela.Ale v zásadě to tam tak opravdu vypadalo. Moc mi taková babička chybí dodnes a tak jsem ráda, že vy jste takvou ,"holky", měly a snad déle než já.Dík Mola

Pavlina
14. května • 23:44

Az me z toho zabolelo u srdce. Moc se mi ta povidka libila. Pochazim z male vesnicky od Melnika. Je obklopena poly a velkym parkem. Kdyz jsem cetla tvoji povidku, tak jsem znovu uvidela znama mista, ktera mam tak rada. Jiz pet let ziji za oceanem, tak ted jen vzpominam. Je vzdy krasne se vratit domu a jit se podivat na stara znama mista. Dekuji, Molo moc hezke.

Anna-Marie
14. května • 4:07

Je to opravdu krasna povidka. Absolutni kopie me babicky
i mista.Jakoby jsi psala o ni. Babicka mela chaloupku na
Ceskolipsku pobliz lesa. Muskaty,mata,atd. Uplne presne.
Bohuzel babicka jiz 20 let nezije. Vse jsi mi pripomnela.Diky.
Byly to me nejlepsi chvile detstvi,kdyz jsem travila prazdniny
u ni i se sestrou a bratrem.

Doporučujeme

Články odjinud