Babské rady mohou pomoci otěhotnět

Babské rady mohou pomoci otěhotnět

Babské rady mohou pomoci otěhotnět Pokoušíte se s partnerem o miminko, ale přesto se dvě čárky na vašem těhotenském testu ne a ne objevit? Nepropadejte panice a vyzkoušejte třeba některou z následujících "prý zaručeně osvědčených" babských rad.

Frekvence styku Neberte milování jako každodenní povinnost, lékaři totiž většinou udávají frekvenci jednou za dva dny. Spermie vydrží zcela stoprocentně životaschopné 48 hodin, nejnovější studie ukazují i týdenní životnost!

Navíc se ukázalo, že nejvíce početí vychází z pohlavního styku přibližně pět dní před ovulací. Spermie totiž vybíhají velice rychle a již za hodinu je lze pozorovat ve vejcovodech. Pokud tam ale vajíčko ještě není, nic není ztraceno. Některé spermie na své cestě za vajíčkem odpočívají a údajně jsou pak ještě silnější než ty první, rychlé.

Zkuste bylinky Každá stará kořenářka znala recept na zaručené otěhotnění. Mělo jím být pití odvaru z maliníku a kontryhelu. Jako další "zaručená" metoda se traduje i pojídání včelí mateří kašičky.

Nekoupejte se v horké vodě Tato rada platí především pro muže. Vysoká teplota při koupeli či přehřívání v letních měsících může způsobit poruchy ovulace či nižší pohyblivost spermií. Jak ukázaly studie u mužů, varlata po "zahřátí" produkují "méněschopné" spermie, které pak mohou mít problém vajíčko oplodnit.

Nepoužívejte lubrikanty Ačkoliv lubrikační gely či různé přípravky například k vylepšení poševního prostředí při drobných zánětech nejsou antikoncepční, raději se jim vyhněte. Pro spermie totiž nejsou ideální, a pokud jich chcete do závodu k vajíčku pustit co nejvíce, nechte jim přirozené prostředí. Dokonce i lidské sliny mohou nepříznivě ovlivňovat pohyblivost spermií.

Dejte si kafe! Jedna z vyloženě babských rad říká, že pokud muž dvě hodiny před stykem vypije kávu nebo jiný nápoj s kofeinem, spermie budou rychlejší, nabuzenější a úspěšnější. A dokonce jich prý bude i víc!

Dopřejte si orgasmus Samozřejmě lze otěhotnět i bez orgasmu, ale zkuste to raději s ním. Když ne přímo při pohlavním styku, mazlete se po něm. Takové malé rozmazlování budoucí maminky rozhodně neškodí, ba naopak. Stahy dělohy a pochvy způsobí nasávání spermatu do děložního hrdla, a tedy i jednodušší cestu k vajíčku.

Udělejte svíčku Další typicky babská rada říká, že žena, která po pohlavním styku udělá na třicet minut "svíčku", otěhotnění daleko snáze. Tato technika ale vyžaduje silné svaly a pevné nervy.

zdroj: http://www.zenska-neplodnost.cz>http://www.zenska-neplodnost.cz

Doporučujeme

Články odjinud