BABYFEST 2005 - ženy, hudba, rock!!!

BABYFEST 2005 - ženy, hudba, rock!!!

Když se ženské začínají sdružovat v cokoliv, pro určitou skupinu mužů začínají být podezřelé - jejich úkol je přece stát u sporáku, vařit oběd, mýt nádobí a obstarávat doma čisté prádlo. Smějí se starat o domácnost a děti... A nejsou podezřelé, když si čtou v časopisu pro ženy nebo se zajímají o štíhlou linii a kosmetiku...

Ty ženské, o kterých je zde řeč, jsou podezřelé hned dvakrát. Hrajou na hudební nástroje a k tomu hrajou rock! Když už hudba, tak je jim přisouzena role zpěvu, případně nějaké "doplňující hudebnice" - a tak v hudebních skupinách zpívají, tančí, občas výjimečně hrají na klávesy, případně na nějaké percusse. Co byste řekli tomu vidět v akci slečnu, která hraje na elektrickou kytaru, baskytaru (pozor, to je to co visí na krku, ne takové to velké co stojí opřené o zem :-), nebo dokonce akustickou bicí soupravu? Nojo, vážně to existuje. Již třetím rokem se totiž koná 16. června v pražském klubu Rock Café akce zvaná BABYFEST 2005. Kdo by chtěl tento název číst jako "bejbyfest", může na amerikanismy zapomenout - toto se čte natvrdo česky. Proč? No protože na na Babyfestu hrají samé "správné baby". :-)

Takže kdo to chcete vidět naživo, neváhejte a vyražte v jeden červnový čtvrtek na tuto ojedinělou kulturní akci. Podobný fest se totiž donedávna v České republice nekonal. Dokonce ani ve světě není ženská hrající rock běžným jevem, dá se říct, že muzikantka hrající na rockový nástroj je něco jako partyzán - existuje, ale nikdo o ní neví, žije tak trochu v ilegalitě. U nás se ale ženy touto akcí z ilegality vystoupily. Zbývá podotknout, že akce má úkol představit kapely, ve kterých hrají a písně skládají rockové slečny a ženy, a respektuje všechna případná ženská hnutí, i když žije svým vlastním životem a nevznikl pod patronátem žádné ženské ani jiné organizace.

Takže - přijďte a uvidíte zbrusu novou dívčí rockovou skupinu RESKATA, česko-polskou smíšenou kapelu GLAYZY, další celo "woman" band FOUR ROSES (mimochodem, členky této kapely jsou vítězkami popupární rockové ankety Černá vrána 2004), další smíšenou velezajímavou partu TOY... Akci pak zakončí nejtvrdší banda svého času přirovnávaná ke Guano Apes, skupina MATAHARI. Všechny tyto zajímavé ženy můžete shlédnout také na internetových stránkách babyfest.henych.com !

Doporučujeme

Články odjinud