Bára Štěpánová v Albánii i plakala

Bára Štěpánová v Albánii i plakala

Bára Štěpánová, osobitá moderátorka a křehká herečka s výrazným poprsím, se vrátila z Tirany, kde se zúčastnila premiéry albánského filmu Smutek paní Schneiderové, ve kterém hraje jednu z hlavních rolí.

"Už samotné natáčení filmu byl pro mne zážitek," říká herečka. "Před rokem mě albánský režisér, který vystudoval na pražské FAMU režii, obsadil do svého filmu Smutek paní Schneiderové. Hraji v něm šéfku hotelu, v němž se ubytuje parta mladých filmařů a ti k ní mají pěkný vřelý vztah. Protože se v Albánii točí jeden film za tři roky, tak je pak jeho uvedení vždycky velká sláva. A byla i tentokrát, diváci mě tam přijali s obrovskými poctami. Připadala jsem si jako Mia Farrowová na festivalu v Karlových Varech. Navíc ta moje role je velmi dojemná a při závěrečné scéně filmu všichni přítomní v sále plakali. Tak jsem si s nimi také poplakala. Bylo to nezapomenutelné. Jsem zvědavá, jak film přijmou v květnu v Praze," svěřuje se herečka, která nyní stejně jako v předcházejících letech uvádí filmovou přehlídku Febiofest.

"Každou akci mám vždycky s něčím spojenou. Febiofest na svém začátku býval v zimě, ale pak se přesunul na začátek jara. A já zimu ráda nemám, miluji slunce, teplo, rozkvetlé kytky. A tak Febiofest je už pro mne spojen s jarem. O to víc je mi příjemný," prohlašuje Bára Štěpánová.

Bez baretu ani ránu Bára Štěpánová si potrpí na nápadné oblečení a v poslední době repertoár rozšířila i na různé pokrývky hlavy. V oblibě má také červenou barvu a je v ní často k vidění. "Ani ne snad proto, že červená se vrací do módy, ale chtěla jsem si tuhle vzít červené punčochy a k nim se nejlépe hodil i červený baret. Zalíbilo se mi to, tak to nosím častěji. Miluji pokrývky hlavy a především barety, myslím, že jsou slušivým doplňkem každého oblečení i toho méně extravagantního, na které si já potrpím," vysvětluje.

Vrátila se k Františku Ringo Čechovi Už před lety hrávala v divadle všestranného umělce, který se kromě hudby, divadla a psaní knih věnuje i malířství, a teď tam má znovu úspěch. Dokonce ve stejné roli jako tenkrát. "Obvykle se to nestává, že se člověk vrátí do stejné role po dvaceti letech," říká Bára Štěpánová. "Ale když mi František nabídl, abych zase vystupovala v jeho Dívčí válce, ani na chvilku jsem nezaváhala. Divadlo má pořád plné diváků a to potěší."

Doporučujeme

Články odjinud