BARBARA NESVADBOVÁ na Dámě

Již delší dobu jste měli možnost posílat spisovatelce Barbaře Nesvadbové otázky. Bára si na Vás udělala čas a na otázky odpověděla. Do 10.3.2000 můžete posílat otázky pro Michala Viewegha.

BARBARA NESVADBOVÁ na Dámě

Již delší dobu jste měli možnost posílat spisovatelce Barbaře Nesvadbové otázky. Bára si na Vás udělala čas a na otázky odpověděla. Do 10.3.2000 můžete posílat otázky pro Michala Viewegha.

Jirka Lahvička: Myslíš si, že by si za intelektuálku (aň už to znamená cokoliv) se považující Karla koupila a/nebo přečetla tvoje evidentně na masy zacílené knihy?
Barbara Nesvadbová:
Nevím, jsem daleka hodnocení lidského vkusu. Moje maminka má dva doktoráty a občas v noci relaxuje při seriálu JAG. Vzhledem k tomu, že Karla je prototypem "konzumní společnosti", tak by možná přečetla i mé povídky. Nicméně, domnívám se, že podobná úvaha je značně abstraktní.

Ondrej Aust: Kdy je možné slečnu Barbaru potkat v útrobách budovy FSV UK?
Barbara Nesvadbová: V úterý odpoledne - Jirák - Proměny mediální krajiny 214. Občas.

Klapetek Matej: Kde berete inspiraci ke svym povidkam?
Barbara Nesvadbová: Kradu příběhy svých kamarádů i své vlastní.

Eva: Dobrý den,
Barbaro, zajímá mě, jestli píšete další knihu, pokud ano, kdy vyjde? Četla jsem Vaše dvě prozy v obráceném pořadí - tj. nejdřív Bestiář a teď čtu Řízkaře. Záviděla jsem Vám - ale jen trochu.
Barbara Nesvadbová: Píšu. Zřejmě se bude jmenovat Život nanečisto a měla by vyjít koncem jara. (Potřebuji ještě 30 stránek, aby se text dal svázat.)

Midi: Pusobite navenek jako ve vztazih zkusena zena, ale pod Vasim povrchem bych videl spise krehci dusi, nez jak se projevujte /anebo jak pusobi Vasi predstavitele ve Vasich povidkach/, jak jste se realne vyrovnavala se zklamanim jako takovym a rozchody s partnery ?"
Barbara Nesvadbová: Se zklamáním se člověk zřejmě nikdy nevyrovná, ani si na něj nepřivykne. Můj život je občas intenzivně šňastný a občas intenzivně smutný. Zvykla jsem si.

Vlasta: Jmenuju se Vlasta a vlastne nemam pro Barbaru ani tak dotaz, jako spis vzkaz - chtela bych ji totiz podekovat za knizku Bestiar, kterou jsem precetla takrka jednim dechem. S urcitym uryvek z one knizky jsem se natolik ztotoznovala, ze jsem jej vyuzila ve svem inzeratu, ktery jsem umistila v internetove seznamce. Ted me napada - snad jsem se nedopustila poruseni autorskych prav?
Musim rict, ze co do kvantity doslych odpovedi (bylo jich 45) jsem mela celkem ohlas. A jak to dopadlo? Jako vzdycky. Tesim se na dalsi Vasi knizku. S pranim vseho dobreho Vlasta Vranova
P.S. a take jsem se naucila varit a zamilovala si lasagne.
Barbara Nesvadbová: Mám oblíbené se špenátem a česnekem. Pokud chcete, pošlu recept.

Dáša: A máš ještě všechny zuby?
Barbara Nesvadbová: Kupodivu ano. Ale osmička nahoře začíná být zralá na vytržení.

Lucie: Je mi 22 let a pracuji jako dětská zdravotní sestra.Ke svým narozeninám jsem dostala Tvojí knihu.Bestiář.Za jeden den jsem ji měla přečtenou.Ke svým narozeninám jsem od svého přítele dostala "dárek".Přiznal se,že je mi nevěrný.Od svých narozenin mám pocit,že nemohu dýchat.Chtěla jsem si udělat radost,tak jsem si koupila Řízkaře.Došlo mi,že nic není definitivní.Už se mi dýchá o něco lépe.Děkuji Ti za obě knihy.
Barbara Nesvadbová: Já děkuji za milý vzkaz. Podobné přiznání o narozeninách není zrovna potěšující, ale zase je to lepší než o vánocích.

Světlana: Pokud jste monogamního zamereni dokazete si predstavit a realne vychovat dite? Jakym sposobem ,podle vas, se maji deti vychovavat - nechat je samé vnimat svet - ten napr. rodocovsky model a nebo jejich do urciteho veku postoje a nazory usmernovat ?
Barbara Nesvadbová: Domnívám se, že i člověk nemonogamního zaměření může vychovávat děti! Nevím, jak je vychovávat. Nemám s tím nejmenší zkušenosti. Moji rodiče to zkoušeli podle knih a s velkou zodpovědností, občas mívám pocit, že se jim to přes veškerou snahu trošku vymklo. Já sama zřejmě zvolím metodu pokus - omyl.

Marečková: Milá Báro, líbí se mi Vaše otevřenost a styl. Hlavně se nedejte ničím a nikým odradit a pište. Mimochodem, kde vydáváte? Naďa
Barbara Nesvadbová: Vydavatelství MOTTO, Spolupráce 4, P4

Doporučujeme

Články odjinud