Barbora Seidlová. Jak vypadá jídelníček známé herečky, a kde nejradši relaxuje?

12. 6. 2014
S Miroslavem Táborským si Bára zahrála v seriálu Místo v životě
Čím se při výběru jídla řídí sympatická herečka (33) známá nejen díky pohádkám? A jaký je její jednoduchý recept na krásu?

Diety v jejím životě moc nefigurují. Má to svůj důvod: „Měla jsem ve svém okolí holku, která neustále držela diety, a na kráse jí nepřidalo, spíš se přidaly zdravotní problémy,“ vysvětluje Bára, která teď mimo jiné hraje v seriálu Cesty domů. Ona sama je vděčná za svoji postavu, a to i se všemi jejími nedostatky.

„Dnes se neustále řeší, kdo je a není dokonalý. Přitom každý z nás je jedinečný, což je na nás to nejkrásnější. Naše spokojenost začíná vždycky v hlavě. Když se ale cítíme v nebezpečí, tělo se začne obalovat tukem. Je to způsob, jak se chrání.“

Při rozhodování se Bára často řídí intuicí, a to i v jídle: „Nejím maso, takže můj jídelníček tvoří všechno, co roste. V zimě je to pestrá škála luštěnin, bobů a kořenové zeleniny, v létě dávám přednost salátům. Nejradši mám červenou řepu pečenou v troubě podávanou s kozím sýrem a rozmarýnem,“ prozrazuje.

Klepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázekKlepněte pro větší obrázek

Důležité je pro ni nejen to, co jí, ale i s kým, kde a s jakou energií bylo jídlo uvařeno: „Hodně cestuji s naším divadlem MALÉhRY. Se svými dvěma kolegyněmi máme podobný přístup k jídlu, takže když si nejsme jisté, že najdeme dobrou restauraci, vozíme si jídlo s sebou.“ O tom, jaká je Bára kuchařka, mluví s úsměvem: „Myslím si, že vařím dobře. Naposledy se mi to tak povedlo, že jsem ani nemusela umývat hrnec. Společně s na uhel spálenou cizrnou totiž skončil v popelnici. Takže jsem si místo oběda dala skleničku vína a byt budu muset asi vymalovat, protože větrám ještě teď.“

S nadhledem přistupuje i k péči o krásu: „Hlavně si nedovoluji přepych negativního myšlení, protože vnějšek zrcadlí, co máme uvnitř. Kosmetiku používám přírodní – miluji vše od Dr. Hauschky. A také hodně spím.“ Když ji něco bolí, sáhne po bylinkách. Věří, že mají nejen léčivou moc, ale pomáhají nasměrovat i mysl. *

VIP recept

KVĚTÁKOVÝ KRÉM S KOKOSOVÝM MLÉKEM

Červenou cibuli nakrájíme na tenká kolečka a necháme dvě hodiny marinovat v balzamikovém octu. Syrový květák rozmixujeme společně s kokosovým mlékem a trochou vody. Přidáme olivový olej a dochutíme zeleným pepřem a solí. Podáváme ozdobené marinovanou cibulí.

Pod pokličkou

Vždycky u mě v kuchyni najdete olivový olej, kajenský pepř, česnek, ořechy, semínka a jablka.“

Tip na skvělý relax

„Když potřebuji vypnout, ptám se sama sebe, co k tomu potřebuji. Pokaždé je to něco jiného, ale většinou to končí v lese, kam chodím i ráda běhat.“

Článek vyšel v časopise Dieta

Témata článku:   

Komentáře

Přečtěte si také

Horoskopy

Planetární vládci signalizují, že teď můžete řešit otázku dědictví. Nemusíte se obávat ani různých investic, přičemž prim hrají nemovitosti. Jste velmi pečliví, takže vám nemusí nikdo…

Nejčtenější články

Články odjinud