Barvené vlasy v létě: Jak je ochránit, aby vypadaly pořád skvěle?

Barvené vlasy v létě: Jak je ochránit, aby vypadaly pořád skvěle?

Léto je sice skvělé období, ale tělo občas dostává pěkně zabrat. A to včetně vlasů, které obzvlášť na dovolených trpí pod náporem horkého slunce i slané vody. Barvené vlasy jsou na tom ještě hůř. Jak se o ně v létě správně postarat?

Pozor na barvení

Chystáte-li se před dovolenou ke kadeřníkovi na barvení, popřemýšlejte o tom, jestli by nebylo lepší návštěvu odložit. Půjde totiž o zbytečně vyhozené peníze. Barvení naruší a oslabí vlas, který se pod vlivem slunečního záření a mořské či chlorované vody bude snadněji ničit, navíc zmíněné vlivy povedou k tomu, že barva na vlasech stejně dlouho nevydrží a snadněji se vymyje. Pokud se ale bez barvení neobejdete, ujistěte se, že mezi návštěvou kadeřníka a dovolenou budete mít alespoň pár týdnů rozestup.

Pokračování 2 / 5

Kvalitní kosmetika

Bez kvalitní péče se rozhodně neobejdete. Zaměřte se na dobrou vlasovou kosmetiku určenou přímo na barvené nebo sluncem poškozené vlasy a nezůstávejte pouze u šamponu. Barvené vlasy jsou oslabené, a tak potřebují opravdu opečovávat. Pořiďte si proto nejen šampon, ale i kondicionér, jenž váš vlas po mytí uzavře, a masku, která vlasy ochrání.

Pokračování 3 / 5

Bez fénu a žehličky

V horkém letním počasí vlasy uschnou přirozeně během chvilky, tak proč je ještě zatěžovat horkým vzduchem z fénu, který je ještě víc pálí? Totéž platí o žehličce. Dopřejte ve svém volnu dovolenou i vašim vlasům a žehličku s fénem nechejte doma. Budete tak mít víc místa v zavazadle a vlasům se uleví. A co víc, přirozené vlny způsobené mořským podnebím vypadají nejlépe! Pokud vám snad vlasy budou připadat neupravené, můžete je zaplést do slušivého copu nebo svázat do culíku a ozdobit šátkem.

Pokračování 4 / 5

Pozor na sulfáty

S výběrem kosmetiky na vlasy buďte opravdu opatrná a raději se poraďte se svým kadeřníkem, případně přípravky nakupujte v lékárně. Sortiment běžně dostupný v drogeriích má totiž velmi často jednu věc společnou, a tou jsou sulfáty, které způsobují, že šampon pěkně pění. Vhodné ale nejsou ani pro přirozené vlasy, natož pro ty barvené, jelikož zbavují pokožku přirozené mastnoty a vlasy vysoušejí. A co víc, nepřátelí se ani s barvami na vlasy a urychlují jejich vyblednutí.

Pokračování 5 / 5

Ochrana na pláži

O vlasy se samozřejmě musíte starat i přímo na pláži. Ve vaší plážové tašce by neměl chybět kvalitní ochranný olej na vlasy, který je přímo určený k moři a na přímé slunce. Není na škodu použít ho pokaždé, když si namočíte hlavu. Hodí se také slamák nebo šátek na hlavu, pod nímž občas necháte vlasy odpočinout od přímého slunce. Pozor si dejte také na to, jaký plážový účes si na hlavě vytvoříte. Nejpraktičtěji se může jevit drdol, pravdou ale je, že když do něj vlasy neorganizovaně smotáte, můžete je polámat a poškodit. Volte proto raději culík, případně ležérní cop. Nejvíc ale vlasům prospěje nechat je rozpuštěné.

Doporučujeme

Články odjinud