5
Fotogalerie

Bezbolestná liposukce

Radiofrekvenční liposukce patří do sekce neinvazivních neoperativních metod. Provádí se pomocí přístrojů a je bezbolestná. Jak funguje, když chcete odstranit faldíky?

Ptali jsme se Petry Řehořkové majitelky Petra Clinic www.bezbolestna-liposukce.cz

Seriál o liposukcích se nám přesunul z operačních sálů do prostředí kosmetických salonů a estetických klinik. Ve třetím díle se budeme zabývat radiofrekvenční liposukcí. „V pravém slova smyslu jde vlastně o lipolýzu, tedy odbourávání tuku uloženého v tukových buňkách.

Jenže mnoho lidí netuší, co to cizí slovo znamená. Proto i my uvádíme v naší nabídce bezbolestnou liposukci, s tím, že klientům samozřejmě vysvětlíme, o co vlastně jde,“ uvádí toto sporné pojmenování majitelka Petra Clinic Petra Řehořková, která byla mezi prvními, kdo v Čechách s radiofrekvenční liposukcí začínali a provádějí ji na špičkové úrovni.

Existují dvě

Pod názvem radiofrekvenční liposukce se můžete setkat se dvěma odlišnými technikami. Jedna kombinuje klasickou tumescentní liposukci s radiofrekvenční lipolýzou. Tzn., že zpočátku lékař postupuje jako u tumescentní liposukce - požadovaná partie těla je napuštěna tumescentním roztokem s analgetikem a tenkou kanylou vám lékař odsaje tuk. Následuje působení radiofrekvenční energie, díky které dochází k destrukci zbylých tukových buněk, ke kterým se kanyla nedostala, a pak k následnému vypnutí kůže.

My se ale budeme bavit výhradně o neoperativním zákroku. Při něm se působením radiofrekvenční hlavice rozbíjejí tukové buňky a poté se vypne kůže. To je ale velmi jednoduše řečeno. Jak ale tento zákrok vypadá doopravdy a co vás čeká?

Základem je konzultace

„I když jde v podstatě o banální zákrok, který vůbec nebolí, a klientky se nemají čeho bát, podstupují důkladnou konzultaci. Ptáme se jich na jejich zdravotní stav, změříme si je a zvážíme, vyšetříme na Bodystatu, který nám ukáže, kolik mají tuku v těle. Když se trochu sžijeme a klientky jsou uvolněnější, musíme si také prohlédnout partie, které by chtěly zpevnit a zmenšit,“ prozrazuje nám Petra Řehořková.

Jak to probíhá

„Ošetření se liší klient od klienta. Zkušený pracovník dokáže odhadnout, kolikrát a jak dlouho je potřeba ošetření aplikovat,“ říká majitelka kliniky. „Klient si v klidu lehne na lehátko, na problematickou partii naneseme gel a hlavicí po tomto místě jezdíme.

Díky tomu se tato oblast zahřívá (to kontrolujeme teploměrem), tukové buňky se rozpadají, smršťují a odplavují se pryč z těla lymfatickým systémem.“ Nejprve aplikujeme unipolární hlavici, kdy dochází k destrukci tukových buněk, poté ještě další hlavici, kterou se aktivuje kolagen v těle, což umožňuje vypnutí pokožky. Pokud byste si nechali např. ošetřit břicho, doba ošetření se bude pohybovat asi od 30 do 60 minut.

Pocity jako na masáži

Nemusíte čekat žádnou bolest. „Klientky nám tady během ošetření někdy i usínají. Nebo probereme život. Je to vlastně takový relax. Přirovnala bych to k masáži. Rozdíl je v tom, že nemasírujeme rukama, ale přístrojem,“ uvádí naše představy na pravou míru Petra Řehořková. Po ošetření si klientka setře z těla gel a může kamkoli - domů, do práce, cvičit.

„Vzhledem k tomu, že jde o neinvazivní ošetření, nemusí klientky nosit speciální kompresivní prádlo a mohou dělat všechno. Často chodí o polední pauze. Déle než dvě hodiny (stehna a zadeček) totiž ošetření netrvá,“ říká majitelka kliniky. Pokud však chcete podpořit účinek, měli byste hodně pít a pravidelně jíst, a určitě si také dopřát tělesnou aktivitu - jakýkoli pohyb, který bude trvat alespoň 30 minut.

I muži jsou vítáni

Toto ošetření se provádí mužům i ženám od 18 let. „ Nejstarší klientka, která radiofrekvenční liposukci u nás podstoupila, měla 76 let. Muži v současné chvíli představují asi třetinu všech našich klientů a jejich počet se neustále zvyšuje. Na ošetření k nám dochází kromě známých osobností ze showbyznysu také několik prvoligových fotbalistů a hokejistů.

Jejich těla jsou vysportovaná, ale mají problém v jedné konkrétní partii. A v té chtějí tukovou tkáň redukovat,“ říká Petra Řehořková. A kdo si tento zázrak musí nechat ujít? „Mezi kontraindikace patří těhotenství, kardiostimulátor, onkologické či infekční onemocnění,“ vyjmenovává omezení, při kterých se radiofrekvenční liposukce nemůže dělat.

Kdy budete štíhlí?

„Dnes už odhadnu, kolik ošetření je na kterou partii potřeba. Většinou se to pohybuje od tří do pěti. Na bříško je potřeba zaměřit se o trochu více, proto se dostaneme i k číslu 10,“ vysvětluje majitelka kliniky. Během celé této sady se nejen můžete zbavit nechtěných tukových faldíků, celulitidy, ale také krásně zpevníte tělo. Zákrok je dobré opakovat ob týden či 14 dní. „Pokud vám do celé série ošetření vstoupí nemoc, dovolená či nějaké pracovní omezení, nevadí to,“ dodává Petra Řehořková.

Vítr v peněžence

Kolik je potřeba si na takové ošetření našetřit? „V nabídce máme jak jednorázová ošetření, tak speciální balíčky po 3, 5 nebo 10 ošetřeních, které pak vycházejí pro klienty velmi příznivě. Například jedno ošetření břicha vás pak vyjde na 2000 Kč. V této ceně je kromě liposukce zahrnuta také kompletní konzultace, vyšetření Bodystatem a program v unikátních strojích Vacu fit Thermal a Vacu body Space,“ říká na závěr majitelka Petra Clinic Petra Řehořková.

Další zajímavé články se dočtete v aktuálním vydání časopisu Dieta.

ČTĚTE TAKÉ: Milada Karasová: Báječná léta mezi manekýnkami


STAŇTE SE FANOUŠKEM DAMA.CZ NA FACEBOOKU

Doporučujeme

Články odjinud